HEALTHY CHRISTMAS | Gezonde chocolade

gezonde chocolade

De heerlijke kerstdagen vol glinsterende ballen, gezelligheid en lekkers komen er weer aan! Om er een beetje gezond in te gaan, deel ik de weken voor Kerst elke dag een lekker én gezond Kerst recept. Kunnen we daarna ongestoord genieten.

Ik ben gék op chocolade en – laten we eerlijk zijn – wie niet?! Daarom leek het me leuk om voor Healthy Christmas ook iets met chocolade te doen. Ik wilde graag gezonde chocolade ‘bonbons’ maken, die je tussendoor kunt snoepen.

Alleen chocolade is wat te saai en daarom besloot ik ze te vullen met allerlei lekkere dingen. Iets hards voor de crunch en iets zoets voor de smaak. Ik vind ze érg geslaagd. En ze waren wederom snel op… Oeps.

Nodig:

  • 125 gram chocolade (70% cacao of meer)
  • Pompoenpitjes
  • Zonnebloempitjes
  • Rozijnen

Je kunt natuurlijk ook allerlei andere dingen gebruiken! Bijvoorbeeld stukjes dadel, cranberries, gojibessen, etc. Ik zou zeggen: trek je keukenkastjes open en kijk wat je in huis hebt!

Hoe maak je deze gezonde chocolade?

  1. Bekleed een snijplank, plat bord of dienblad met bakpapier. Een bakplaat kan ook, maar het moet wel in de koelkast passen.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Ik doe dat door kokend water in een steelpannetje te gieten en daarop een kleine ovenschaal te zetten, die er precies in past. Goed blijven roeren, want de chocolade mag niet aanbranden!
  3. Als de chocolade gesmolten is, giet je een lepel chocolade op je plaat. Dit vormt nu een mooi rondje. Als je wilt kun je de chocolade ook in een kerstvormpje gieten, voor het kerstgevoel. Let er wel op dat de chocolade soms niet altijd makkelijk uit de vorm gaat, waardoor sommige chocolaatjes breken.
  4. Als je alle chocolade op is, kun je de rondjes gaan vullen met allerlei pitjes, rozijnen of wat jij maar wilt! Ik vind het zelf leuk om er iets hards voor de crunch (bijvoorbeeld pompoenpitten) in te doen en iets zoets voor de smaak (bijvoorbeeld rozijnen).
  5. Zet de plaat in de koelkast. Na ongeveer een uurtje zijn je chocolaatjes klaar. Je kunt ze heel makkelijk van het bakpapier afhalen door er een kaasschaaf onder te zetten. Ze wippen zo los!

Probeer hier maar eens af te blijven…

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

healthy christmas

6 thoughts on “HEALTHY CHRISTMAS | Gezonde chocolade

  1. ohh dit klinkt zo goed! zeker een idee die ik ga bewaren voor de kerstdagen.. misschien ga ik het zelfs wel doen, om als cadeautje te geven aan me schoonouders, aangezien ik tijdens dat diner er niet ben. omdat ik in de horeca werk. en hebben ze dus toch een kleine verassing van mij. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *