GEZONDE SNACK | Gezonde twix

gezonde snack

Het was alweer een tijdje geleden dat ik echt in de keuken ging staan voor een lekkere gezonde snack en na mijn vakantie werd dat wel weer eens tijd. Op Kellycaresse kwam ik een lekker recept tegen, die ik aangepast heb naar mijn eigen recept, zodat de gezonde snacks nog iets meer op een Twix lijken. Verder heb ik mezelf een missie gegeven: gezonde recepten maken die zelfs Geert (en Ferdi, als hij aanwezig is) lekker vindt. Met recht een challenge, want zodra de heren doorkrijgen dat ik een gezónd recept maak, beginnen ze al te piepen. Zou deze gezonde Twix door de keuring komen?

Ingrediënten

Voor 4 reepjes

 • 100 gram cashewnoten (Ongezouten is beter en lekkerder denk ik, maar ik had alleen gezouten in huis. Andere noten werken ook!)
 • 75 gram extra pure chocolade
 • 2 gram vanillesuiker (vanille extract is beter, maar dat had ik wederom niet en oh well het is maar 2 gram)
 • 40 gram dadels
 • Klein handje rozijnen
 • Paar scheuten honing

gezonde snack

Hoe maak je het?

 1. Doe de 100 gram cashewnoten samen met een paar scheuten honing en 2 gram vanillesuiker in de keukenmachine en mix ze tot ze een plakkerige bal vormen.
 2. Doe aluminiumfolie over een bord heen.
 3. Haal de bol (en de restjes) uit de keukenmachine, rol hem in je handen tot een gladde bal en plet de bal op het bord tot een schijf van ongeveer een halve centimeter dik.
 4. Snijd de schijf in vier reepjes en ga ertussen een beetje met je mes heen en weer, zodat de reepjes elkaar niet raken. Eet de zijkantjes van de cirkel (die je overhoudt) vast op.
 5. Leg het bord met de onderkant van de Twix vast in de koelkast of vriezer. In de vriezer gaat het sneller, maar als je – net als ik – alleen een overvol vriesvak hebt, gaat de koelkast ook prima. Geduld is een schone zaak.
 6. Doe de 40 gram dadels samen met een klein handje rozijnen en een scheutje honing in de keukenmachine en mix het geheel weer. Bij mij ontstond er nu geen bal, dus ik heb alles met een lepel uit de bak gehaald en in mijn handen vastgehouden.
 7. Haal het bord weer uit de koelkast en plak de ‘karamel’ op de onderkant van de Twixen vast.
 8. Stop het bord met de onderkant en karamel weer in de vriezer/koelkast.
 9. Smelt 75 gram extra pure chocolade au bain marie. Dit is de eerste keer dat het bij mij écht goed gelukt is, zonder dat de chocolade aanbrandt. Ik heb een pannetje op een half ‘vuur’ (wij koken elektrisch) gezet en daar kokend water uit de waterkoker in gedaan. Vervolgens plaatste ik een glazen schaaltje in de pan en deed ik daar de brokjes chocolade in. Goed blijven roeren en het gaat prima!
 10. Giet de chocolade met een lepel voorzichtig over de reepjes heen.
 11. Plaats de schaal weer in de vriezer/koelkast totdat de reepjes hard zijn.

Eetsmakelijk!

Ik vind ze suuuuuuuper lekker, maar ze smaken niet helemáál naar Twix. Ook vullen ze super goed, dus – waar je makkelijk tien ‘normale’ Twix achter elkaar op kan – één reepje en je zit vol. Winner!

Geerts oordeel

“De onderkant en de ‘karamel’ smaakt lekker zoet. Alleen verpest de chocolade het voor mij een beetje. Ik hou niet zo van de combinatie honing-chocolade en ook pure chocolade vind ik niet zo lekker. Zonder chocolade zou ik het een 7 geven. Mét chocolade krijgen ze een 6.”

Ga jij ze maken?

Follow my blog with Bloglovin

8 thoughts on “GEZONDE SNACK | Gezonde twix

  1. NEE! Sorry! Heb alles opgegeten… (A) Maar vandaag ga ik een snicker variant proberen te maken 😀

 1. Ziet er super uit! Heb alles al in huis gehaald om ze na te maken. Ik vraag me enkel af of jij hiervoor lopende of vaste honing gebruikt hebt? Groetjes 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.