BYE BYE BUIKJE | 6 super gezonde snacks!

gezonde snacks

gezonde snacks

Precies een jaar geleden (op een paar dagen na) was ik ook bezig met BBB en schreef ik de blog: ‘11 super gezonde snacks‘. Dat die blog één van de meest gelezen blogs van Mariekevanwoesik.nl zou worden, had ik ook niet verwacht. Nog steeds wordt hij duizenden keren per maand gelezen. Maar… inmiddels ken ik nog veel meer super gezonde snacks! Daarom vond ik het tijd voor deel 2. Kijk je mee?

gezonde snack

1. Gezonde Twix

Dit hemelse tussendoortje maakte ik een paar weken geleden en als ik eraan denk, loopt het water me weer in de mond. Wat is dit lékker! Oké, het smaakt misschien niet helemaal naar Twix, maar ik vind het aardig in de buurt komen. Maar… het blijft wel een snack met veel (natuurlijke) suikers, dus blijf nadenken met je boerenverstand.

ei muffins

2. Ei muffins

Ei muffins zijn populair in blogland en ik snap wel waarom: ze zijn super snel gemaakt, je kunt er al je restjes uit de koelkast in kwijt en ze smaken nog lekker ook. Mijn recept bevat een simpele versie, maar ga vooral uit je dak met kruiden, groenten en vlees zou ik zeggen.

gevulde appel

3. Gevulde appel

Een gezond taartje, dat is het. De smaak van appeltaart waar je zonder schuldgevoel dagelijks van kan genieten. Héérlijk!

gezond toetje

4. Yoghurt met blauwe bessen en warme frambozensaus

Ik poste ‘m als WK-toetje maar als tussendoortje is hij ook érg lekker. Laatst maakte ik ‘m met aardbeiensaus en ook die variant viel goed in de smaak. Tip: gebruik kwark of sojayoghurt als je wilt dat de saus er ook echt ‘bovenop’ blijft liggen.

slush puppy

5. Gezonde Slush Puppy

Vooral met warm weer erg lekker, maar wat kan jou het schelen: neem er gewoon één in de herfst! Tip: maak ‘m met aardbeien voor een zoetere variant.

6. Chocolade balletjes

Oi oi oi, net bonbons deze chocolade balletjes! Tip: neem (rauwe) cacao(poeder) voor een nóg gezondere versie. Ook hiervoor geldt: niet dagelijks een heel schaaltje leegeten. Maar dat lijkt me logisch.

Lees ook deel 1: 11 super gezonde snacks!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

6 thoughts on “BYE BYE BUIKJE | 6 super gezonde snacks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.