Heerlijk dagje Giethoorn

giethoorn

Ik was dus nog nooit in Giethoorn geweest en dat kon natuurlijk niet. Gelukkig bracht een familiezondagje eind augustus daar verandering in. Het was één van de laatste zonnige dagen van de zomer en er lag een bootje voor ons klaar op de grachten. Een fluisterbootje, want m’n schoonmoeder en schoonzusje waren al wél vaker naar Giethoorn geweest en vonden dat we – na die elektrische fietsen in Terschelling – natuurlijk niet zelf konden gaan punteren. Ik kon het niet meer met ze eens zijn.

Terwijl de mannen om zich heen keken op zoek naar punterboten met échte mannen (ze hebben er welgeteld één gevonden), installeerden wij ons in het bootje. We stuurden om de beurt, maar mijn motorische gestoordheid trok zich blijkbaar ook door naar het besturen van boten, dus ik hield het snel weer voor gezien.

Wat je dan zoal doet als je in Giethoorn bent? Nou, váren over alle grachtjes. Genieten van het zonnetje en de rust (flúisterboten, jongens, flúisterboten). IJsjes eten. Lunchen met gigantische broodjes met extra veel beleg. Iemand anders kaart laten lezen. De mensen die achter je varen laten klagen over het feit dat jouw bootje wel érg langzaam gaat. Om die reden anderhalf uur te laat bij de bootverhuur arriveren. Blij zijn dat dat helemaal niet uit maakte. Oh en kletsen natuurlijk. Altijd kletsen.

En dan blijkt Giethoorn dus best wel fijn te zijn. Druk, maar fijn. Een mooi stukje Nederland om op een zondag naartoe te gaan.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “Heerlijk dagje Giethoorn

  1. Ik ben vroeger als kind een paar keer in Giethoorn geweest en een paar jaar terug ook weer. Giethoorn vind ik echt zo’n leuke plaats! Heerlijk al dat water, de leuke cafeetjes en winkeltjes en natuurlijk het varen zelf.
    Echt een plekje waar ik een vakantiegevoel van krijg 🙂

  2. Giethoorn is zo mooi! Mijn ouders (en ik dus vroeger ook) wonen er vlakbij, en we kwamen er regelmatig, met de fiets of met ons eigen bootje. Alleen als het echt hoogzomer en vakantie is wil je daar echt niet varen 😛

    1. Ah wat leuk als je er vaak naartoe kunt 🙂 Maar dat van die hoogzomer, daar kan ik inkomen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.