Goedkoop naar Antwerpen? 3 budget tips!

goedkoop naar antwerpen

In mijn vlog kon je het al zien: ik ben afgelopen zondag naar Antwerpen geweest. Die dag organiseerden we voor mijn vaders verjaardag en daarom zocht ik de beste tips voor een leuke dag in België. Wil jij binnenkort goedkoop naar Antwerpen? Mooi. Ik deel vandaag de beste budget tips met je!

Qua vervoer reis ik altijd het liefste met de auto en als we een grote stad gaan bezoeken, parkeren we altijd op een P&R. Dit keer waren we echter met z’n zessen en daarom was parkeren in een parkeergarage bijna net zo voordelig (€7,50 per dag). Maar… als je goedkoop naar Antwerpen wilt, moet je aan meer denken dan aan je vervoer. Mijn drie beste tips:

goedkoop naar antwerpen

goedkoop naar antwerpen

1. Plan jouw sightseeing op Citytripplanner.com!

Ken je citytripplanner.com al? Ik kwam die site tegen toen ik op zoek was naar een sightseeing wandeltocht door Antwerpen. Op deze super handige website kun je aangeven waar je naartoe wilt, hoelang je hebt en bij welke bezienswaardigheden (topattracties, monumenten, kerken, natuur, musea, etc.) je voorkeur ligt. Geef dan nog even aan hoe lang je de tijd hebt en de site rekent jouw sightseeing route uit!

Je krijgt jouw cityguide gratis in je mailbox en dan hoef je ‘m alleen nog maar even te printen of (tegen betaling) op je smartphone te downloaden. Súper handig!

goedkoop naar antwerpengoedkoop naar antwerpen

2. Gratis entree? Ga tijdens de cultuurmarkt!

We hadden het van tevoren niet bedacht, maar het bleek dat wij tijdens de cultuurmarkt in Antwerpen waren. Het resultaat? We mochten overal gratis naar binnen! Hè, wat vervelend nou. In het centrum stond ook een cultuurmarkt en er waren op verschillende plekken live optredens. Leuk!

De cultuurmarkt 2015 valt op zondag 30 augustus. Dusse… misschien vast een citytripje plannen?

goedkoop naar antwerpen

goedkoop naar antwerpen

3. Koop je lunch op de vogeltjesmarkt

Antwerpen staat natuurlijk bekend om de vogeltjesmarkt. Eigenlijk is het een soort grote braderie, waar ze vroeger overal vogels verkochten. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar kramen waar je levende dieren kunt kopen en gelukkig maar, want vrolijk word je er niet van. Overigens verkochten ze er vroeger ook puppy’s, maar die zijn nu verplaatst naar winkelpanden (nog steeds zielig).

Wél leuk op de vogeltjesmarkt? De grote verscheidenheid aan eetkraampjes. Ik zag mensen met heerlijke wraps, er stonden chocoladetentjes, ik proefde lekkere gedroogde vruchten en noten waren er ook te vinden. Dus: koop lekker een wrap of een zakje patat op de vogeltjesmarkt en laat die lunchtentjes voor wat ze zijn.

Wat is jouw beste budget tip?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

9 thoughts on “Goedkoop naar Antwerpen? 3 budget tips!

  1. Met de auto naar de eerste de beste plaats rijden in België waar een treinstation zit en dan verder reizen met de trein naar Antwerpen. Treinreizen zijn niet duur in België. En je komt uit in het prachtige station van Antwerpen wat echt geweldig is!

    1. Ja, dat is het enige punt wat wij hierdoor nog gemist hebben. Jammer, want het ziet er inderdaad prachtig uit!

  2. ben er ook geweest op het vogeltjes markt, heb er van genoten alleen vond ik het af en toe een beetje raar om iets te eten en dan een levend dier te zien terwijl je aan het eten bent:P

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.