Goedkoop naar Parijs!

Stedentrips zijn niet heel goedkoop. Je moet ergens overnachten, je moet ernaar toe rijden en als je eenmaal op de plek van bestemming bent, wil je ook nog wel wat bezichtigen. Begin januari gingen wij vier dagen naar Parijs en bedacht ik allerlei tips die ik jullie ook graag wil vertellen. Met deze tips ga jij goedkoop naar Parijs!

Goedkoop overnachten

Vakantieveilingen
Hotels zijn duur (zéker in Parijs), maar wel erg fijn tijdens een stedentrip. Wil je wel in een hotel slapen maar niet teveel betalen? Regel dan een hotel via vakantieveilingen.nl, net zoals wij deden!

Tip 1: zoek een veiling uit die ’s nachts afloopt en zet je wekker. Om 03.00 zitten er veel minder mensen achter de computer en is de kans groter dat je de veiling wint!

Tip 2: Zoek uit hoeveel een extra nacht slapen kost in jouw hotel (en check of een extra nacht boeken mogelijk is bij de veiling). Op die manier boekte wij een derde nacht in ons hotel.

Travelbird
Deze organisatie zet elke dag 6 aanbiedingen voor jou op een rij. Ze verschillen van één nacht tot drie, van klassiek tot trendy.

Wimdu
Via Wimdu boek je appartementen bij mensen thuis. Travel like a local, is hun motto. Nou, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Blogger Annemerel logeerde via deze manier een aantal nachten in Parijs en dat beviel haar prima!

Goedkoop/gratis culturele dingen bezoeken

Ben jij onder de 26 jaar en woon je in de EU? Dan heb je geluk, want dan kun je veel dingen gratis of met korting bezichtigen! Wij hebben heel wat dingen gezien en hoefden alleen te betalen voor de Eiffeltoren! Even wat prijzen op een rijtje (let op: de prijzen kunnen veranderd zijn):

Musée du Louvre
Toegang: €9,50
Na 18.00 uur op woe en vrij €6,00
Na 18.00 uur op vrij: gratis voor inwoners van de EU onder de 26 jaar
1e zondag van de maand: gratis
Onder de 18: gratis

Musée d’Orsay
Toegang: €8,00
Toegang tot 18 jaar: gratis
Toegang onder 26 jaar: gratis voor EU-inwoners

Eiffeltoren
Toegang: €4,50 (trap) en €8,00-€13,00 (lift, variabel)
Wij betaalden €3,50 per persoon.

Notre-Dame
Toegang in de kerk, begaande grond: gratis
Als je naar boven wilt en het uitzicht wilt zien, moet je geloof ik wel betalen.

Sacré-Coeur
Toegang in de kerk: gratis
Toegang naar de koepel: €5,00

Arc de Triomphe
Toegang beneden: gratis
Toegang naar boven: €10,00

Centre Georges Pompidou
Toegang museum: €8,00 – €12,00
1e zondag van de maand: gratis
Onder de 18: gratis
Onder de 26 voor EU-inwoners: gratis

Panthéon
Toegang: €8,00
Onder de 25: €5,00
Onder de 18: gratis
Onder de 25 voor EU-inwoners: gratis

Sainte-Chapelle
Toegang: wij mochten gratis naar binnen.
Precieze prijzen voor mensen ouder dan 26 weet ik niet.

Hôtel des Invalides
Toegang volwassenen; €9,00
Studenten: €7,00
Bejaarden: gratis
Onder de 18: gratis
Onder de 26 en EU-inwoner: gratis

Goedkoop eten

Hieraan hebben we ons zelf niet gehouden (we hadden al zoveel bespaard dat we vonden dat we best wel iedere avond uit eten mochten!), maar goedkoop eten in Parijs is heus wel mogelijk. Goed, je moet niet bij het eerste de beste restaurant onder de Eiffeltoren gaan zitten (al deden wij dit wel en viel het eigenlijk nog best wel mee), maar op deze site en op deze site staan restaurants waar je wel goedkoop kan smikkelen. Enne: één avondje bij de McDonalds moet ook kunnen, toch?

Goedkoop vervoersmiddel

Want lopen naar Parijs wordt vrij lastig, vrees ik. Wij gingen met de auto en moesten ongeveer 2-3 keer tanken. Een andere optie is de Thalys, de trein dus. Op het moment dat wij gingen, waren de kaartjes erg duur (bijna 300 euro!), maar er zijn regelmatig mooie aanbiedingen met kaartjes van bijvoorbeeld 80 euro! Even de site checken dus, voordat je gaat!

Voor in Parijs zelf kan ik aanraden op het station te vragen wat het handigste is. Dat hebben wij ook gedaan. Wij kwamen uit op een pasje waarmee we de hele week gratis zouden kunnen reizen met de bus, metro en trein. Het pasje kostte €30 euro per persoon, maar het scheelde een hoop gezeur. Nu konden we tenminste wanneer we wilden met de metro. Ook als we maar één station verder wilden!

Hebben jullie nog tips voor een goedkoop weekend (of langer) naar Parijs? Fijne hotels, restaurants, lunch-tentjes? Laat maar horen! Of wil je door deze tips juist zo snel mogelijk in de auto/Thalys springen?

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “Goedkoop naar Parijs!

  1. Ik ga een paar keer per jaar naar Parijs. Dat lukt omdat ik ook heel goedkoop ga. Als ik langer dan een weekend ga, boek ik een appartement, anders een hotel. Ik heb zo mijn adresjes (kijk op de site, daar staan er een paar). Verder eten we tussen de middag een crêpe, of crec (dat is wat hier de shoarmatent is zeg maar), ons ontbijt halen we bij een bakkertje en/of supermarche en zoeken dan een heerlijk plekje. Voor het diner is het in het appartement, of buiten de ’toeristische’ plekjes. Daarvoor hoef je vaak maar een staat of 2 te lopen. Quartier Latin is ook goedkoop, en gezellig druk. We lopen veel, maar als we de metro nemen kopen we een carnet (10 losse kaartjes). Voor meer tips, vraag op het forum van mijn site, of mail me maar.

  2. Wow hee, hartstikke bedankt voor deze tip! Ik wist namelijk helemaal niet dat je zoveel kortingen kreeg als je een EU-inwoner bent en nog geen 26 jaar bent. Moet ik zeker onthouden! Ga ik zeker een keertje van profiteren hoor! 😀

  3. Wauw, al die tips heb ik even gepind! Ik wil in januari gaan en ben op airbnb aan het kijken. Heb wel al een hotelletje gevonden voor ongeveer dezelfde prijs, misschien dat ik dat toch doe (bij iemand thuis logeren is toch enger).

    Waar hebben jullie de auto geparkeerd? Is er bijvoorbeeld een (goedkopere) parkeerplaats buiten Parijs van waaruit je dan met de metro de stad in kan ofzo?

  4. Parijs staat nog op mijn bucket list! Wel fijn dat ik nu weet waar je allemaal naartoe kan als je naar Parijs gaat. Ik doe ook vaak via vakantieveiling of travelbird boeken. Ik ga heel vaak een weekendje naar een stad in eigen land. Laatste keer was Breda en daar heb ik me super vermaakt samen met mijn vriend. Breda is een hele gezellige stad en het hotel zit midden op het plein waar we zaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.