Goedkoop op vakantie tijdens het hoogseizoen (2 weken voor €650!)

polen

Gaan jullie nou alweer op vakantie? Ehh… ja. Wij houden van reizen en spenderen bijna al ons geld aan onze bedrijven en aan reizen. Want, waarom niet? Veel reizen vraagt in ons geval echter wel om een strak budget. Dat kunnen we ook niet doen, maar dan zouden we veel minder vaak op vakantie kunnen. Dit keer wilden we twee weken op vakantie IN het hoogseizoen en was ons budget €650. Benieuwd of we het gehaald hebben?

Stel een budget op

Goed, als we heel eerlijk zijn, was ons budget eigenlijk €600, maar kwamen we in de knoei door één nogal dure bezienswaardigheid: de Wieliczka-zoutmijn. Toch wilden we daar graag naartoe, omdat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Kijk, dat moet je natuurlijk niet bij elke bezienswaardigheid denken, want dan haal je je budget nooit, maar voor deze wilden we wel een uitzondering maken. Ons budget werd dus €650! Van die €650 wilden we álles betalen; van diesel tot camping en van souvenir tot eten. Alles.

Met de auto of vliegen?

De eerste vraag die we ons stelden, was: met de auto of vliegen? Wij willen op een bestemming altijd graag rondrijden en van gebied naar gebied trekken. Als we zouden gaan vliegen, zouden we dus een huurauto willen huren. Dat werd veel duurder dan met onze eigen auto, dus het was al snel duidelijk dat we de auto zouden pakken.

Hoef je niet zo nodig veel te rijden in het land van je bestemming of wil je sowieso liever vliegen? Zó vind je goedkope vliegtickets!

polen

Kies een goedkoop en mooi land

Wij zijn niet vies van een beetje auto rijden en zijn al meerdere keren naar Roemenië, Slowakije, Montenegro, Bosnië en ga zo maar door gereden. Dit kaar zat dat er niet in, want dan zouden de brandstofkosten veel te duur worden voor ons budget. Een land dichterbij dus. We wilden al een hele tijd Polen verder verkennen (we waren alleen nog maar in Warschau en Auschwitz geweest), dus… dat werd ‘m!

Nou is Polen natuurlijk een groot land dus ook binnen het land zelf kun je behoorlijk wat kilometers maken. We hebben er bewust voor gekozen om dit keer eens niet helemaal van het noorden tot het zuiden en terug te rijden, om kilometers en brandstof te besparen. We hebben twee weken in het onderste deel van Polen rondgebracht, bij verschillende Nationale Parken, het Tatra Gebergte, Krakau (hadden we nog niet gezien!) en een héleboel kastelen!

We kozen niet alleen voor Polen omdat het ons een ontzettend mooi land leek (wat ook zo bleek te zijn), maar ook omdat het een heel goedkoop land is! Ben jij ook op zoek naar een goedkoop land? Dit zijn de 7 goedkoopste landen van Europa! (En inmiddels ben ik natuurlijk wél in Roemenië geweest, al vier keer zelfs.)

polen

Ga kamperen

Je kunt makkelijk veel geld besparen op de overnachtingen door te gaan kamperen en budget campings uit te zoeken! Wij maakten veel gebruik van de ACSI Europa app en kochten voor €1 de kaart van Polen. Als je eventjes zoekt, kom je snel campings van zo’n €15 per nacht tegen (voor twee personen, een grote tent, een auto en elektriciteit). Primaaa!

Geen zin om te kamperen? Binnenkort schrijf ik een blog over waar je goedkope hotels en appartementjes kunt vinden, maar je kunt bijvoorbeeld ook goedkoop overnachten via AirBNB!

Wees een beetje (maar niet té) streng

Zo hadden wij totaal geen zin om te gaan koken en wilden we elke avond uiteten. Dat kost wel wat extra, maar dat wilden wij nou eenmaal heel graag (vakantiegevoel pur sang!). We wisten dat het eten in Polen erg goedkoop is, maar het is er nou ook weer geen Roemenië, dus je moet wel eventjes zoeken.

Je kunt er namelijk helemaal heerlijk uiteten voor €25 met z’n tweeën (wat helemaal prima is, als je daar rekening mee houdt in je budget), maar wij gingen voor een lagere prijs. En we hebben letterlijk élke avond HEERLIJK gegeten, voor gemiddeld zo’n €15 met z’n tweeën (maar ook regelmatig voor €9)! We waren verbaasd dat het echt élke avond heel lekker was en niet één avond ‘gewoon goed’. Die Polen kunnen koken!

polen

Kasboek

Campings €160,62
Eten €225,19
Diesel €154,60
Bezienswaardigheden €89,96
Tol en parkeren €22,30
Souvenirs €6,32
Totaal €658,99

Oké, we hebben ons budget met €8 overschreden, maar ik vind dat we het gewoon gered hebben. We zijn ín het hoogseizoen 12 dagen op vakantie geweest voor €658,99 en hebben geen moment het gevoel gehad dat we iets niet konden doen vanwege ons budget.

Polen is een dikke vette aanrader en de komende tijd zal ik jullie laten weten waarom!

♥ Mariek

Bewaar deze blog op Pinterest:

goedkoop-op-vakantie

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

2 thoughts on “Goedkoop op vakantie tijdens het hoogseizoen (2 weken voor €650!)

  1. Super gaaf Marieke! Altijd heel inspirerend om te zien hoe jij voor heel weinig geld toch de meest vette vakanties hebt. Naar aanleiding van jouw artikelen zijn wij afgelopen voorjaar naar Slovenië geweest en het was de meest geweldige vakantie die wij ooit hebben gehad. Dank je wel <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.