GOEDKOPE CITYTRIP | Budget tips voor een weekend Gent

goedkope citytrip

Heb je zin in een leuke citytrip maar is je budget klein? Dan is Gent een hele mooie bestemming. Eerder deelde ik al 5 toeristische bezienswaardigheden die je toch moét zien, maar dat het ook een hele goedkope citytrip werd, zal ik je vandaag laten zien. Ik geef je een kijkje in mijn kasboek én deel de nodige budget tips voor een goedkoop weekend Gent met je.

gent1. Goedkoop vervoer: Eurolines

Het vervoer is – samen met de overnachting – vaak de grootste kostenpost. Zoek van tevoren daarom goed uit wat de goedkoopste optie is. Milou en ik hadden geen auto tot onze beschikking, omdat onze vriendjes de auto’s nodig hadden. We hebben gekeken naar een trein, maar uiteindelijk bleek een busreis met Eurolines het goedkoopste te zijn. Voor €36 (p.p.) kochten we een retourtje naar Gent. Het was maar drie uur rijden, dus wij vermaakten ons prima in de bus!

hostel uppelink gent

2. Goedkoop overnachten: hostel

Oké, als ik met mijn vriend zou gaan, zou ik zoeken naar een goedkoop hotelletje of appartement, maar als je met één of meerdere vrienden gaat, is een hostel aan te raden. Wij sliepen in Hostel Uppelink, een prima verblijf met het beste uitzicht van Gent. Kosten: ongeveer €25 per nacht (ligt eraan in welke kamer je slaapt).

3. CityCard Gent

Houd je ervan om véél bezienswaardigheden te bezoeken? Dan is de CityCard Gent wat voor jou. De CityCard geeft je gratis toegang tot alle belangrijke monumenten, musea en attracties van Gent, zoals bijvoorbeeld de vijf die ik noemde. Ook kun je met de kaart een boottocht maken en is hij geldig voor de bus en tram. Een kaart voor 48 uur kost €30, een kaart voor 72 uur kost €35. Kopen kan via internet of in Gent zelf.

komkommertijd gent

komkommertijd gent

4. Eten: ga lunchen en dineren in een zijstraatje

De eerste lunch nuttigden we in de hoofdstraat, waar we €7 (p.p.) betaalden voor drinken en een broodje ei waar zelfs de McDonalds zich niet aan zou wagen. Oeps, foutje. De tweede dag besloten we het dan ook anders aan te pakken. We lunchten bij de super leuke lunchroom True Beans en betaalden €9 (p.p.) voor een héérlijke lunch. Kijk, die twee euro extra betaal ik dan graag.

’s Avonds aten we bij Komkommertijd, een vegetarisch buffetrestaurant waar je tegen de schappelijke prijs van €16 alles kunt eten wat je maar wilt. Het was lekker en – extra pluspunt – alle gerechten waren lactosevrij! Wel vond ik het buffet niet heel uitgebreid. Maar het toetje – rabarbercrumble – maakte alles goed. Wat is dat heerlijk, zeg!

Leuk detail: wij kregen van het verkeersbureau Gent een waardebon, maar maakten niet het hele bedrag op. We wilden de overige €8,50 als fooi aan de bediening geven, maar zij gaven aan dat we het aan een gast mochten geven. Die blík van de jongens aan wie we ‘zomaar’ de waardebon gaven. Onbetaalbaar! Ik wilde dat ik mensen vaker zo blij kan maken.

gent

Kasboek

Wat kost een weekend Gent (p.p.)?

Vervoer (Eurolines) €36,00
Lunch €7,00
IJsje €2,00
Fooi €2,00
Lunch €9,00
Onderweg 2 x naar de wc €1,00
Overnachting* €25,00
Diner* €20,75
CityCard Gent* €30,00
Totaal €132,75

Natuurlijk zou je die CityCard ook kunnen skippen en alleen de bezienswaardigheden kunnen betalen waar je sowieso naartoe wilt. Als je niet heel veel wilt bezoeken, is dat een goedkopere optie. Maar al met al is Gent een heel goede locatie voor een goedkope citytrip!

Follow my blog with Bloglovin

*De overnachting in het hostel , het diner in Komkommertijd en de CityCard kregen wij gesponsord. In deze blog schrijf ik echter mijn eerlijke mening. Ik weiger samenwerkingen waarbij ik dat niet kan.

6 thoughts on “GOEDKOPE CITYTRIP | Budget tips voor een weekend Gent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.