Hier vind je goedkope citytrips!

goedkope citytrips

goedkope citytrips

Marieke, kun je me alsjeblieft uitleggen hoe je altijd die goedkope citytrips en reisjes boekt? Jullie reactie op een aantal blogs. Ja, natuurlijk! Zo goedkoop mogelijk reizen is een soort hobby van Geert en mij. Dan doel ik niet op alleen maar slapen in hostels of de bank van een local bewonen. Dat gaat ons iets te ver. Maar we vinden het wél erg leuk om zoveel mogelijk te doen voor zo weinig mogelijk geld.

Daarom heb ik twee blogs geschreven: één met tips voor goedkope citytrips en één over goedkoop op een langere reis. Vandaag vertel ik waar je goedkope citytrips vindt!

Wat bedoel je met goedkoop?

Voor stedentrips (van ongeveer 3 dagen) reserveren we meestal een bedrag tussen de €200 en €300. Maar dat kan makkelijk! Echt!

Mijn tips voor goedkope citytrips!

1. Vlieg goedkoop (met alleen handbagage)

Het begint natuurlijk allemaal met het vliegen (als je tenminste niet met de auto kunt). Voor een citytrip gaan wij voor een zo goedkoop mogelijke vlucht. Zo vliegen we graag met Ryanair. Nee, dan hoef je niet veel beenruimte te verwachten en je krijgt geen gratis eten en drinken, maar dat hoeft ook helemaal niet voor zo’n korte vlucht. Ik vind het een zeer prima maatschappij voor zulke prijzen!

Ook zijn er regelmatig héél leuke aanbiedingen, die we scherp in de gaten houden. Wij houden daarvoor Weflycheap.nl, Paperflies en Google Flight Service in de gaten. Schrijf je bijvoorbeeld in voor hun e-mailnieuwsbrieven of volg ze op Facebook.goedkope citytrips

2. Ga op een rare datum weg

Hiermee bedoel ik: het liefst niet in de schoolvakanties en in het weekend. Daardoor vlieg en slaap je namelijk veel goedkoper. Zo gingen we op een woensdag naar Warschau en Porto. Nu snap ik dat je er soms gewoon niet omheen kunt. Als je in het onderwijs werkt bijvoorbeeld. Het enige wat je dan nog zou kunnen proberen, is ruilen met je duo-partner of collega. Een kennis van mij deed dat ook. Zo waren zij én haar collega goedkoper uit!

3. Zoek een goedkoop hotel

De tweede grote uitgavenpost is het hotel. Ik wil graag een schone kamer, maar ben helemaal tevreden met een simpele. Ik hoef er tenslotte alleen maar te slapen! We zoeken van tevoren meestal wel even reviews op, om super gehorige en smerige hotels te voorkomen! (Want dat verpest een citytrip dan weer wel, vind ik.) Gelukkig is het nooit echt tegengevallen.

Wij zoeken vaak hotels op via Booking.com. Zo sliepen we in Warschau voor €30 per nacht (2 personen) en in Porto voor €18 per nacht (2 personen)! Als je nog goedkoper wilt slapen, kun je altijd kijken op Airbnb of een hostel boeken.

goedkope citytrips

4. Eet voordelig bij de restaurants in de steegjes

Het dinér kan ook veel geld kosten. Daarom zoeken wij altijd kritisch naar een leuk, maar betaalbaar restaurantje. De prijzen verschillen natuurlijk ook heel erg per land. In landen als Slowakije, Polen, Hongarije en Bosnië kun je voor een tientje uiteten met z’n tweeën. In Portugal moesten we wat beter zoeken.

Mijn ervaring is dat de restaurantjes die niét in de hoofdstraat zitten altijd veel leuker én goedkoper zijn.

5. Koop snacks en drinken bij de supermarkt

Wij zijn allebei niet zo van het ‘op een terrasje zitten’, omdat we meestal veel te druk zijn met om ons heen kijken. Wel proberen we altijd ergens een keer een taartje te scoren (traditie, hè?). We zorgen dat we altijd een flesje water bij ons hebben (bijgevuld in het hotel of gekocht in de supermarkt), want we drinken allebei vrij veel. ’s Avonds vinden we het ook heerlijk om nog even in het hotel wat te drinken en eten; dat scoren we meestal bij de supermarkt of avondwinkel.

goedkope citytrips

6. Doe zoveel mogelijk lopend en met het OV

Skip de toeristische ‘highlights’-bus en doe zoveel mogelijk lopend. Dan zie je super veel van de stad en het kost helemaal niks! Als we verre stukken willen overbruggen, pakken we altijd het openbaar vervoer. Dat kost in het buitenland altijd verrassend weinig. (Hint, NS!)

Donderdag vertel ik je hoe je goedkoop op een langere reis kunt gaan! Oh en ik schrijf trouwens wel vaker over goedkoop reizen. Hebben jullie nog tips? Ik lees ze graag in de comments!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

27 thoughts on “Hier vind je goedkope citytrips!

 1. Wat een fijne tips, echt handig! 🙂 Ik vind het ook zo leuks om jouw blogs met kasboekjes te zien, wil de prijzen ook wel in de gaten gaan houden zodat we misschien wat vaker weg kunnen 🙂

 2. Nog wat tips:
  – vraag de locals naar leuke eettentjes/cafés etc.
  – in de zomer kun je in veel steden relatief voordelig een fiets huren, zo kun je snel van a naar B En zie je ook heel veel van de stad!
  – smeer bij je ontbijt een extra croissantje/broodje en neem een trommeltje mee op reis, zo heb je je lunch ook al bij je! Meestal vindt het hotel het ook geen probleem als je een fruit mee neemt. (Zeker de rijpere)
  – informeer voor musea naar studentenkorting
  – voor de lunch of snack kunje ook heel lekker slagen bij de markt!

  Xxx

  1. *Sorry Doreen, je reactie zat per ongeluk in de spambox, dus ik heb hem net pas goed gekeurd*
   Goede tips!! 🙂

 3. voor mij ook een sport! soms sla ik zo door dat ik voor zes euro op een andere dag dan gewenst ga vliegen… mja serieus!
  als je nog eens boekt op booking.com…en dat via het sponsorkliks logo op mijn website doet,sponsor je daarmee gratis mijn actie en dus de opleiding van de ethiopische genzab! hooguit twee klikken extra…

 4. Ja, ik ben ook altijd als een kind zo blij als een citytrip niet meteen een godsvermogen kost! Weekenden zijn voor ons wel het makkelijkst omdat we dan niet heel veel dagen vrij hoeven te vragen maar niet in schoolvakanties gaan scheelt inderdaad al een hele hoop!

 5. Ik ben in de voorjaarsvakantie naar Berlijn geweest, met vliegtuig en perfect hotel. Alles bij elkaar heb ik 250,- betaald voor 5 dagen. Eten en alle uitgaven aan ov zaten hier bij! Dus het kan zeker goedkoop 🙂 ook in vakanties. Wij hadden bij sky scanner ingevuld Nederland naar overal en kwamen zo bij Berlijn uit. Dus als je flexibel bent en geen voorkeur hebt voor bestemming is zoeken via skyscanner naar de goedkoopste vlucht heel handig. Wij vlogen met transavia 🙂

  ook heeft ryan air een functie dat je met budget zoekt, dat doe ik ook wel eens. En op geniustravel kijk ik ook altijd, daar kun je namelijk ook zoeken op budget. Verder houd ik weflycheap, holidayguru en vakantiepiraten in de gaten.

  En nu wil ik dus weer weg..

 6. Vooral eten en drinken halen bij de supermarkt scheelt enorm. En als je musea e.d. bezoekt van tevoren al kortingsacties e.d. in de gaten houden.

 7. Handig dit. Helaas maken mijn man en ik echt te weinig citytrips we kijken wel vaak maar zo een trip brengt dan zo een hoog kostenplaatje dat we ervan afzien. Dit helpt…Ik weet zeker dat het ons moet lukken 😉

 8. Als je niet zover weg wilt, is Blablacar ook een optie. Je lift dan als het ware mee met iemand die een plekje over heeft in de auto. Is wel allemaal vrij kort dag (zo’n 3-4 dagen van tevoren), maar super goedkoop omdat je alleen aan de benzine meebetaald!

 9. Voor hotels kun je beter op trivago kijken dan booking.com, op trivago krijg je namelijk de hotels te zien bij alle aanbieders en zul je zien dat booking.com lang nit altijd de goedkoopste is! Leuke en handige tips dit 🙂

  1. Ik zag dat ik hier al eens eerder op gereageerd had, haha (als karbonkel. Toen kende ik zelf trivago nog niet, je ontdekt dus nog eens wat na een paar maanden :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.