Hier boek je goedkope vliegtickets!

goedkope-vliegtickets

Ik schreef al eerder over hoe je goedkope vakanties boekt en waar je goedkope citytrips vindt, maar de laatste tijd krijg ik heel veel vragen over waar we toch die goedkope vliegtickets vandaan halen. En dus vond ik het tijd voor een apart blogje, volledig gericht op waar je goedkope vliegtickets vindt!

De goedkope vliegtickets koning

Geert is zo’n beetje de goedkope vliegticket koning. Het is echt zijn hobby om te zoeken naar goedkope vliegtickets en andere reisjes. Meerdere keren per dag roept hij: ‘Marieke, 14 dagen naar *willekeurige bestemming*, mét vliegticket en appartement… hoeveel denk je?’ Negen van de tien keer is het nog minder dan ik dacht. Soms boeken we zo’n geweldige deal, maar meestal niet. Anders waren we 365 per jaar op vakantie.

Regelmatig worden wij gebeld of geappt door vrienden en familie: we willen hier naartoe, waar moeten we boeken? Of juist: we hebben dan een paar dagen vrij: waar kunnen we naartoe? Dan duikt Geert blij achter z’n computer en zoekt hij binnen een halfuur vliegtickets en een hotel bij elkaar. En altijd is de reactie: wow, waar heb je dat zo goedkoop gevonden? Nou, hier!

De truc bij alle websites:

 • Schuif met data: dezelfde vlucht kan op 28 januari €5 kosten en op 29 januari €140. Bij elke vliegtuigmaatschappij of website geldt: schuif een paar keer met de data!
 • Schuif met de vliegvelden: check vanaf verschillende vliegvelden hoe duur het is om naar een bestemming te vliegen. Wij zijn fan van Eindhoven, Brussel (2 vliegvelden), Keulen en Düsseldorf. Ryanair vliegt ook vanaf Amsterdam (tot nu toe alleen naar Dublin) en Wizzair vliegt vanaf Groningen (vooral naar het oostblok).
 • Gebruik de tarievenzoeker: als het je niet uitmaakt waar je naartoe gaat of je wilt kijken wat de opties zijn, dan is een tarievenzoeker ideaal. Je geeft aan op welke datum je weg wilt en wat je budget is en de tarievenzoeker geeft opties. Ook nog eens hartstikke leuk, want zo komen er ook bestemmingen naar voren waar je misschien niet eens aan had gedacht!
 • Kijk vaak en boek snel: overal geldt: kijk vaak en boek snel! Binnen een halfuur kunnen alle tickets weg zijn, als het niet sneller is.

Hier vind je goedkope vliegtickets!

Van allerfijnst naar fijn!

 1. RyanairRyanair is sowieso heel goedkoop en daarnaast hebben ze regelmatig aanbiedingen (zelfs voor €5 of €10!). Wij gebruiken graag de tarievenzoeker van Ryanair.
 2. Weflycheapvooral voor pakketreizen en verre vliegtickets.
 3. Secretflying: like Secret Flying op Facebook en druk naast ‘liken’ ook op ‘volgen’, zodat je een notificatie krijgt bij een nieuwe deal.
 4. Flynous: een beetje hetzelfde als Secret Flying.
 5. Skyscanner: vooral voor verre vliegtickets. Gebruik de tarievenzoeker door te kiezen voor retour. Bij ‘van’ kies je voor ‘Nederland’, bij ‘naar’ voor ‘overal’ en bij ‘vertrek’ en ’terug’ voor ‘goedkoopste maand’. Zoeken maar!
 6. Google Flights: als je een specifieke bestemming hebt, kun je hier handig kijken wanneer je daar het goedkoopst naartoe kan.
 7. Paperflies: goedkope vliegtickets naar verre bestemmingen en er komen leuke pakketreizen voorbij.

Natuurlijk zijn er nog meer websites, zoals bijvoorbeeld Ticketspy (maar daar kijken wij nooit op). Heb jij nou nog een gouden tip? Laat ‘m achter in de reacties, dan werk ik dit artikel steeds bij!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “Hier boek je goedkope vliegtickets!

 1. Ik wilde Weflycheap aanraden maar die staat er al bij. De vriend van mijn nichtje is daar (mede-) eigenaar van, ik vind het leuk dat het zo goed gaat met het bedrijf.

  1. Ik dacht ik noem ‘m vast omdat ie anders vast in de reacties voorbij komt 🙂 Ik weet dat anderen hem wel fijn vinden dus misschien een tip voor iemand anders!

 2. vakantiepiraten en holidayguru bekijk ik ook veel voor deals! Gewoon een soort weflycheap! Ik hou van die sites. Maar het meest gebruik ik toch skyscanner en verder kijk ik ook nog wel eens bij de ryanair tarievenzoeker.. Helaas komt boeken maar weinig voor omdat ik gewoon gebonden ben aan vakanties en een studie waarbij afstuderen veel te veel tijd kost :’) maar kijken is ook leuk

 3. Ik ken de sites bijna allemaal en ze zijn inderdaad erg fijn! 🙂 Voor mij voelt het zoeken naar een goedkoop vliegticket/goedkope vakantie vaak als een puzzel en als je de stukjes op de juiste manier in elkaar past komt er een ultra voordelige prijs uit! ;p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.