‘Schat, eerlijk zeggen: wat vind je ervan?’
We verwachten een eerlijk antwoord. Zeggen we. Maar zodra er een eerlijk (negatief) antwoord komt, zijn we gepikeerd. Tja… wat willen we nou eigenlijk? Een subtiel antwoord of de keiharde waarheid? Ik vroeg de Gooische Mannen of zij altijd de waarheid vertellen tegen hun vriendin. Lees hier het eerlijke en confronterende antwoord…
Ferdi (23): “Als een vrouw aan je vraagt of ‘haar kleding leuk zit’, is dat een grote val voor de man! Want als je zegt dat iets ‘lelijk’ is, dan kun je zo maar eens de pineut zijn. Dan kun je die ‘leuke, vrolijke dag’ sowieso vergeten. Nee, soms worden wij mannen verplicht om dingen iets subtieler te brengen. Puur uit eigenbelang, want dat zorgt er voor dat de dag iets soepeler verloopt. Dus soms zeggen we gewoon: ‘iets minder mooi, maar toch prachtig, hoor’”
“SOMS ZEGGEN WE DINGEN IETS SUBTIELER, PUUR UIT EIGENBELANG”
Geert (20): “Zoals de verwekster van deze blog kan beamen, vertel ik (vrijwel altijd) de ongezouten waarheid. Vrijwel altijd, omdat ik voordat ik een mening geef over iets in, aan of op de vrouwen mezelf altijd afvraag of ik geen blijvende schade veroorzaak. Doe ik dat niet, dan vertel ik gewoon wat ik ervan vind. “Wat vind je van dit jurkje?” “Sorry schat, tien kilootjes geleden zou het je bééldig hebben gestaan.” Fijn, hè, een man die eerlijk is?”
“TIEN KILOOTJES GELEDEN STOND HET JE VAST BÉÉLDIG”
Sven (20): “Ik gaf eens een tuinfeest en natuurlijk had ik ook één van m’n beste vriendinnen uitgenodigd. Toen ik de deur opendeed, kon ik het niet laten om te zeggen: ‘Zo, dus jij dacht vanmorgen: ik doe vandaag een bloemetjes overall aan?’ Daar lag ik dan. Bewusteloos, voor die bijna-dodelijke blik van haar. Haar reactie? ‘Dat is geen overall, hoooooooor, dat heet een jumpsuit!’ En dan als man onverschrokken zeggen: ‘O, sorry, hoor!’ Heerlijk, die mannelijke lompheid.”
“DAAR LAG IK DAN. BEWUSTELOOS, DOOR DIE BIJNA-DODELIJKE BLIK VAN HAAR.”
Dréann (42): “In bijna alle gevallen is subtiel beter dan de waarheid. Als ze de vraag stelt ‘Ben ik te dik?’, denk dan niet na, maar antwoord meteen: ‘Nee schatje, hoe kom je daar toch bij?’ Wacht je te lang met antwoorden, dan beland je in een situatie waar Houdini moeite mee zal hebben. De reden waarom we moeten liegen, is het negatieve zelfbeeld. Het zelfbeeld van de koopzieke Gooische vrouw toont veel overeenkomsten met haar bankrekening. Meestal onvoldoende dus het grootste gedeelte van de maand negatief. Altijd op zoek naar het vrouwelijke utopie, de broek of jurk waarin ze 10 kilo lichter lijkt.”
“HAAR ZELFBEELD VERTOONT OVEREENKOMSTEN MET HAAR BANKREKENING: ZEER NEGATIEF”
Bron afbeelding boven: Flickr
Foto’s Gooische Mannen: privébezit