De 3 mooiste plekken van Gozo (Malta) die je moét zien!

gozo

Dit jaar lijkt wel een soort eilandenjaar te worden, want in januari vertrokken we naar Mallorca en in februari stond het volgende eiland op de planning: Malta! Dat werd een héle leuke reis, want Malta is nog mooier dan ik van tevoren had gedacht. Op de laatste dag van onze reis maakten we een dagtour naar Gozo, één van de twee eilanden vlakbij Malta. Daar kun je met de veerpont heel gemakkelijk naartoe (je betaalt €4,60 per persoon, als voetganger, maar je kunt ook met de auto oversteken).

Eenmaal op Gozo zelf kun je het eiland verkennen met je eigen huurauto (maar die namen wij niet mee, omdat de auto op de pont niet verzekerd zou zijn en we geen zin hadden in gedoe, want we hádden al gedoe met de huurauto…), de locale bussen (maar die gaan steeds heen-en-terug naar de hoofdstad, dus dat schiet totaal niet op) OF … zo’n verschrikkelijke hop-on-hop-off bus. En dat hadden wij nog nooit in ons leven gedaan, dus… WE GINGEN ERVOOR! Lekker toeristisch in een hop-on-hop-off bus. Máár, we hebben wél de 3 allermooiste plekken van Gozo ontdekt, die jij ook moét zien als je Malta (en Gozo) bezoekt!

gozo

gozo

1. Xerri’s grotto

Voor ons was het hoogtepunt van de reis toch wel het bezoekje aan Xerri’s grotto in het plaatsje Xaghra. Dat is namelijk een particuliere grot, onder iemands huis! Toen de opa van de huidige eigenares onder zijn huis op zoek ging naar water (water is – nog steeds – nogal schaars in Malta), kwam hij tijdens het graven een grot tegen. Deze hakte hij uit, zodat hij er een particuliere grot van kon maken. Ook nu nog kun je de grot bezichtigen (voor het luttele bedrag van €2,50 per persoon)!

Vanuit het plein in Xaghra staan er bordjes die leiden naar Xerri’s Grotto (maar je kunt ‘m natuurlijk ook even offline opzoeken op je van tevoren gedownloade Google Maps kaart, wel zo handig). Het is dus letterlijk een huis, waar je aanbelt en waar de vriendelijke vrouw je rondleidt door de kleine, maar práchtige grot! Wij vonden het zo bijzonder! Niet alleen de super leuke rondleiding (we waren de enige die langskwamen, maar wij gingen dan ook in het laagseizoen), maar ook de grot was érg mooi!

In Xaghra is – een paar straten verderop – nog een particuliere grot, Ninu’s Cave. Deze was gesloten toen wij er waren, maar ik vroeg me wel meteen af: is de grond onder Xaghra dan niet gewoon één grote grot? De eigenares van Xerri’s Grotto vertelde dat dat inderdaad waarschijnlijk het geval is, maar dat je tegenwoordig niet meer onder je huis mag graven. Op zich logisch (want anders zou waarschijnlijk het hele dorpje instorten), maar ook wel weer zonde. Xerri’s Grotto en Ninu’s Cave staan waarschijnlijk met elkaar in verbinding! Hoe gaaf zou het zijn als je die enorme grot kon bezichtigen?

gozo gozo gozo gozo

2. Azure Window

Dit is hét hoogtepunt van Gozo. Niet bepaald onbekend, maar daarom niet minder mooi. Zeker in het laagseizoen kun je er nog prima foto’s maken, zonder dat er andere toeristen op je foto staan 😉 Het is een heerlijk punt om even lekker in de zon te gaan zitten en te genieten van het uitzicht. Must see!

gozo gozo

3. Xaghra Parish Church

In het plaatsje waar ook Xerri’s Grotto ligt, namelijk Xaghra, ligt ook deze prachtige kerk. Als je op de hop-on-hop-off bus zit, is het trouwens de stop van de tempels. Maar die hebben wij dus geskipt (want daar hadden we even geen zin in, en ze waren relatief prijzig), dus wij besloten lekker het plaatsje Xaghra te ontdekken. En daar kregen we absoluut geen spijt van, want naast de mooie grot, vonden we dus ook deze prachtige kerk! Van buiten is ‘ie al erg mooi, maar van binnen mag hij er ook zéker wezen! Aanrader dus!

IK BEN BENIEUWD: STAAT MALTA AL OP JOUW WENSENLIJSTJE?

Deze blog opslaan op Pinterest:

gozo

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

7 thoughts on “De 3 mooiste plekken van Gozo (Malta) die je moét zien!

  1. Ik vind hop on hop offerte bussen niet verschrikkelijk maar juist vet handig want ze brengen je precies waar je wilt zijn als toerist ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.