BUCKET LIST #56 | De Grand Canyon zien (+ de mooiste Grand Canyon hikes!)

grand canyon

Ik weet niet meer wanneer ik de Grand Canyon op mijn bucket list heb gezet, maar het is ieder geval járen geleden. Het leek me gewoon één van de ultieme Amerika ervaringen! Ik schreef dus op mijn bucket list: de Grand Canyon zien, maar eigenlijk had ik op moeten schrijven: in de Grand Canyon lópen. Want dat is natuurlijk veel vetter. En dat is ook wat we gedaan hebben! Ik deel de mooiste hike routes met je!

grand canyon

grand canyon

grand canyon

grand canyon

grand canyon

Grand Canyon: South Kaibab Trail

We komen rond het middaguur aan in de Grand Canyon, waar we onze spullen dumpen in onze meest luxe hotel van de reis (The Grand Hotel of the Grand Canyon, dikke tip!). We rijden als eerste naar het Visitors Centre om te vragen wat de beste hike routes zijn en om wat kaarten op te halen. Omdat het al middag is, kunnen we geen extreem lange route lopen. De ranger raadt ons de South Kaibab Trail aan, omdat hij die erg mooi vindt én omdat het daar lekker rustig is. We kunnen de auto op de parkeerplaats laten staan en nemen de gratis oranje bus naar het startpunt van de South Kaibab Trail.

We lopen langs een pad steil naar beneden. Je loopt dus IN de Grand Canyon, heel vet! Je kunt helemaal naar beneden lopen, maar dat mag niet in één dag. Als je dat wilt doen, moet je beneden in de Grand Canyon slapen. Super vet! We komen een paar mensen (met backpacks) tegen die dat gedaan hebben. Ook lopen er drie Poolse meiden achter ons, waarmee we een stilzwijgende fotodeal sluiten: zij maken af en toe foto’s van ons en wij van hen. Super leuk!

grand canyon

grand canyon

grand canyon

grand canyon

grand canyon

We doen er iets meer dan een uur over om bij onze stop te komen (Cedar Ridge), omdat we onderweg lekker veel foto’s maken. Het is een héle mooie route en het is écht niet druk! Als we beneden komen, begint de zon te zakken. We zien de bergen steeds in andere kleuren rood. Zo mooi! Iedereen is onder de indruk! We drinken even snel wat en gaan snel weer terug, voordat het donker wordt. Dat is het nadeel van lopen in de Grand Canyon: de terugweg is veel zwaarder, want dan loop je omhoog! 

Het kost ons ongeveer even lang om weer boven te komen, want het is heel steil. Onderweg zien we een práchtige zonsondergang. Het lukt ons om nét voor het donker boven te zijn en de bus (die om het kwartier gaat) staat alweer voor ons klaar! Er stapt zelfs iemand in van de backpack groep die de auto moet gaan halen, omdat ze de laatste bus niet gaan redden. Dat is dus wel een tip: kijk goed hoelang je moet lopen, waar je gaat lopen, wat je mee moet nemen en of je wel op tijd terug bent voor de laatste bus.

grand canyon

grand canyon

grand canyon

Grand Canyon: Bright Angel Trail

Op de tweede dag lopen we de bekendste route van de Grand Canyon: de Bright Angel Trail. Ook deze route is weer prachtig. Omdat we niet héél veel tijd hebben, lopen we tot de 2e tunnel. Daar doen we zo’n anderhalf uur over, maar we maken onderweg wel héél veel foto’s, dus we gaan niet zo snel 😉 We zien namelijk een heel cool Bighorn Sheep en een eekhoornachtig iets. Zoooo schattig!

Deze trail vond ik net iets minder mooi dan de South Kaibab Trail, want hij is drukker, maar wel minder steil. Rond 13.30 uur rijden we naar hét uitzichtpunt van de Grand Canyon. Ook heel mooi!

grand canyon

grand canyon

Tips
  • Ga hiken in de Grand Canyon! Natuurlijk kun je ook door het park rijden en uitstappen bij de uitzichtpunten, maar dat dan beleef je het allemaal toch veel minder. Tijdens een hike loop je echt IN de Grand Canyon en dat is super vet! Heb je niet zo’n goede conditie? Je hoéft niet ver te lopen! Je kunt omdraaien wanneer je maar wilt en er zijn ook makkelijke routes.
  • Neem voldoende water mee, zeker in de zomer! Er zijn namelijk geen waterpunten (in tegenstelling tot andere parken in Amerika) en in de zomer is het bloedheet!
  • Wordt niet overmoedig, want je moet ook nog terug! Vaak is de terugweg tijdens een hike veel makkelijker, maar nu niet! De terugweg is het zwaarst, want dan moet je terug omhoog! Je denkt tijdens het naar beneden lopen al snel: dat gaat lekker, ik ga nog iets verder! Maar houd er rekening mee dat je ook weer terug moet!
  • Vraag tips aan de rangers. Niet alleen weten zij het beste welke routes mooi en rustig zijn, maar ook is het weer erg veranderlijk! Zij weten precies wat voor weer het wordt en of je bepaalde routes beter wel of niet kunt lopen. Als het ineens keihard begint te regenen, wordt alles één grote modderzooi en ben je misschien niet goed voorbereid. Wees slim en check dat (elke dag!) van tevoren!
  • Geniet ervan: je loopt nu wel even in DE Grand Canyon! Whoooooh!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “BUCKET LIST #56 | De Grand Canyon zien (+ de mooiste Grand Canyon hikes!)

  1. Prachtig zeg, we hadden al wat foto’s gezien,maar het blijft indrukwekkend. Zeker ook de laatste uitzicht foto waar jij als nietig mens op staat!

  2. Ziet er zo gaaf en groots uit Marieke! Staat ook nog op mijn wensenlijstje als we naar Amerika gaan (hopenlijk volgend jaar), maar eerst dit jaar Canada. Can you believe it?!

  3. Tof! Ik ben er afgelopen zomer geweest en alleen vanuit een uitkijkpunt gekeken, nu spijt daarvan! Op de bucketlist voor een volgende keer: hiken door de Grand Canyon 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.