CHANGE THE WORLD #8 | Haal een dier uit het asiel!

Vandaag komt toch wel de meest lieve en schattige blog óóit online op Mariekevanwoesik.nl. En dat is niet voor niets. Jaarlijks raken nog steeds tienduizenden honden en katten hun huis kwijt. Ze raken verdwaald, worden gedumpt of niemand kan meer voor ze zorgen. Deze dieren belanden in asielen, waar gelukkig vaak snel een nieuwe eigenaar voor ze gevonden wordt. In asielen kun je niet alleen terecht voor een kat of hond; je kunt er ook terecht voor konijnen, knaagdieren, exotische dieren en vogels.

Omdat ik zelf helaas allergisch ben voor alle huisdieren (mijn ouders hebben wel een anti-allergische hond die je af en toe voorbij ziet komen hier, een labradoodle) heb ik jullie via Facebook en Twitter gevraagd wie zijn asieldier voor wilde stellen in een blog. De overweldigende reacties die ik daarop kreeg, maken dit blogje niet alleen extra leuk om te lezen, maar ook een heel stuk schattiger om naar te kijken. Klaar voor een overload aan de leukste huisdieren uit het asiel? Daar komen ze!

Naam huisdier: Wiek
Leeftijd: 6 (denkt de dierenarts)
Komt uit: Dierenasiel de Swinge, Drachten
Naam baasje: Eva
Leukste/raarste eigenschap: Wiek maakt de meest vieze geluiden die ik ooit heb gehoord (maar daarom hou ik des te meer van hem). Hij snurkt, smekt, piept en knort zo hard dat we er soms wakker van schrikken.
Zat in het asiel, omdat: Tja, het is voor mij nog steeds een raadsel waarom deze dikke goedzak niet meteen een baasje had. Hij is wellicht niet perfect want hij heeft nog maar een oor, zijn oog is gek en hij heeft geen ondertanden meer. Ik ben in ieder geval hardstikke blij met hem!

Naam huisdier: Motor
Leeftijd: waarschijnlijk 3 of 4 jaar (wisten ze niet zeker in het asiel)
Komt uit: Asiel Tiel
Naam baasje: Bianca
Leukste/raarste eigenschap: Hij aait me tegenwoordig terug door zachtjes met zijn pootje over mijn wang te strijken.
Zat in het asiel, omdat: hij uit een huis komt met 65(!) katten. Er kwamen dus in één keer ruim 60 katten in het asiel, omdat ik toch al een (binnen)kat zocht ben ik toen gelijk dat weekend gaan kijken.

 

Naam huisdier: Kelta (Fins voor ‘geel’)
Leeftijd: 2+ (bejaard voor ratten)
Komt uit: rattenopvang Leusden
Naam baasje: Karlijn
Leukste eigenschap: Kelta is vreselijk ondeugend! Ze haalt echt rattenkwaad uit! Zat in het asiel, omdat: iemand afstand van haar gedaan had.

 

 

Naam huisdier: Elmo
Leeftijd: 7
Komt uit: Dierenasiel Brammelo
Naam baasje: Nahdie en Ineke
Leukste/raarste eigenschap: Als ‘ie in de kattenbak is geweest, rent ‘ie als een malle door het hele huis!
Zat in het asiel, omdat: In het vorige gezin zaten kleine kinderen en daar kon die niet mee samen.

 

Naam huisdier: Kees (officieel Ying Yang’s Kenay)
Leeftijd: nu 5 jaar (gekregen 2 jaar oud)
Komt uit: van Marktplaats
Naam baasje: mensen uit Nieuwegein
Leukste/raarste eigenschap: kan apporteren, dan brengt ‘ie wraps naar je toe en wil dat je die weer weggooit.
Zat in het asiel, omdat: hij agressief was door ‘babynijd’. De baasjes hebben van alles geprobeerd, maar hem uiteindelijk op Marktplaats gezet. Toen hij eenmaal bij ons was, was hij totaal van slag. Het duurde zeker een jaar voordat hij rustig op schoot wilde zitten! Hij is gewoon graag op zichzelf en bepaalt zelf of en wanneer hij geaaid wil worden.

Naam huisdier: Chica
Leeftijd: 2,5
Komt uit: Via Stiching Greyhounds In Nood Nederland. Chica komt oorspronkelijk uit Spanje.
Naam baasje: Patricia & Andrés Bonilla López
Leukste/raarste eigenschap: Chica mist aan de zijkant wat tandjes en soms valt haar tong daar doorheen en hangt haar tong dus aan de zijkant van haar mond naar buiten.
Zat in het asiel, omdat: Chica is een Galgo Español en werd gebruikt als jachthond in Spanje. Als een Galgo de leeftijd van 2 bereikt, worden ze langzamer in rennen en daardoor kon de jager haar niet meer gebruiken.

Naam huisdier: Diesel
Leeftijd: ongeveer 6 jaar
Komt uit: Dierenasiel Midden Nederland in Gouda
Naam baasje: Natasja Kops
Leukste/raarste eigenschap: Diesel zit graag op een bankje voor het huis en kan daar uren zoet zijn met gewoon de wereld bekijken. Maar als het even kan, ligt, zit, slaapt hij graag bovenop me.
Zat in het asiel, omdat: men dacht dat hij een wilde kat was. Hij werd gevangen op straat, behandeld, uitgezet en werd uiteindelijk door een dame bij wie hij steeds in de tuin zat naar het asiel gebracht. Niks wilds aan dit beestje!

Naam huisdier: Siep en Kees
Leeftijd: Siep is op 1 april twee geworden en Kees wordt in juni één.
Komt uit: Dierenopvangcentrum Enschede (DOC)
Naam baasje: Zina en Roy
Leukste/raarste eigenschap: Siep: wil altijd overal bij zijn, kijkt altijd heel verbaasd en ligt vaak op zijn rug met zijn pootjes omhoog (als een baby). Kees: kan zich úrenlang wassen en heeft mega lange snorharen in verhouding met zijn kleine koppie.
Zat in het asiel, omdat: Siep was een zwerfkat, Kees kwam uit een nestje en kon niet meteen vanuit het pleeggezin geplaatst worden.

Naam huisdier: Sammy en Muffin
Leeftijd: Beiden 3 jaar
Komt uit: Sammy uit Dierentehuis Velp en Muffin Dierenopvangcentrum Edo Hammers
Naam baasje: Lisan en Stefan
Leukste/raarste eigenschap: Sammy is wat schuw bij vreemden, maar kan een enorme knuffelkont zijn en kan dan heel erg genieten van aaien en kroelen. Muffin is nergens bang voor, en ligt graag in dozen, tassen en op je stoel als jij net even opstaat.
Zat in het asiel, omdat: Sammy was gevonden op straat met moeder en broertjes/zusjes. Zwervers dus. Muffin is gebracht door de vorige eigenaar ,die zei dat de kat steeds de vuilnisbakken plunderde? Nooit wat van gemerkt!

Naam huisdier: Dessa en Duplo
Leeftijd: bijna 3 en bijna 2
Komt uit: Dierenasiel in Kampen en DOC Enschede (heel fijn en leuk asiel!)
Naam baasje: Ferdi en Nicole
Leukste/raarste eigenschap: Dat is moeilijk uit te leggen, maar dessa ‘zwemt’ droog. Ze gaat dan met haar achterpootjes op de tafel zitten en leunt zover mogelijk naar voren en maakt een soort van zwembeweging met haar voorpootjes.
Duplo is net een hondje. Als je haar favoriete speeltje (een beertje) weggooit, apporteert ze hem voor je. Ze komt hem rustig weer terug brengen en wacht dan tot je het weer weggooit. Tevens maakt Duplo bij elke aanraking een gek spinnend geluid (klinkt als prruh) super lief.

Naam huisdier: Ranco
Leeftijd: 3 jaar
Komt uit: Stichting Dierenopvang de Koningen Balkburg
Naam baasje: Daniëlle
Leukste/raarste eigenschap: Ranco is altijd blij!
Zat in het asiel, omdat: Ranco is als puppy samen met zijn broertjes en zusjes op straat gevonden in Malta. Hij was toen nog maar een paar weekjes oud. Wegens omstandigheden zijn de puppy’s door de stichting naar Nederland gehaald. (Door de hitte (40+!) zouden de kleintjes het niet overleven.) Ranco was tien weken oud toen wij op slag verliefd werden op hem. Zijn broertjes en zusjes waren al geplaatst.

Naam huisdier: Tobias & Brett
Leeftijd: 9
Komt uit: De Dierenborgh te Velp
Naam baasje: Sanne & Floor
Leukste/raarste eigenschap: Brett kan urenlang naar je kijken, wij noemen haar ook wel een stalkertje. Tobias is een echte huistijger die graag knuffelt (lees: hij achtervolgt je overal!), als je niet goed uitkijkt, struikel je zo over hem. Als één van ons zich niet goed voelt, komt Tobias lief knuffelen, hij voelt het goed aan.
Zat in het asiel, omdat: Ze waren ongeveer drie maanden oud, uit hetzelfde nestje. Waarschijnlijk had iemand een nestje kittens maar kon daar niet voor zorgen. Gelukkig maar, wij zijn erg blij met ze!

Naam huisdier: Coco
Leeftijd: 1,5 jaar.
Komt uit: Dierenasiel de Ark in Harderwijk.
Naam baasje: Petra
Leukste eigenschap: Iedere avond als ik terug kom van mijn werk en mijn fiets voor tegen het huis zet, springt ze direct in de vensterbank en geeft dan kopjes tegen het raam. Heel schattig!
Zat in het asiel omdat: Ze hebben haar ergens gevonden, het was een zwerfkat.

Naam huisdier: Pip
Leeftijd: Ongeveer 1,5-2jaar
Komt uit: Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen
Naam baasje: Karin
Leukste/raarste eigenschap: Is nooit verder dan drie meter uit mijn buurt en loopt me overal achterna. Ook heeft Pip de gekke gewoonte om zich ineens op zijn zij te gooien en wil dan over zijn buik geaaid worden.
Zat in het asiel, omdat:  Pip is gevonden op straat in Urk, volgens mijn dierenarts is hij een aardige tijd buiten geweest.

Naam huisdier: Effie
Leeftijd: Waarschijnlijk nu zo’n 3,5 jaar
Komt uit: Dierenopvangcentrum Enschede
Naam baasje: Nikolai, Marieke en ik ben Anne-Fleur. We woonden samen in een studentenappartement.  Ik ben helaas nu verhuisd, maar Effie woont er nog steeds heel gelukkig.
Leukste/raarste eigenschap: We hebben plankjes voor haar opgehangen waar ze altijd op ligt of speelt. Ze is helemaal gek op een paar knuffelratjes die we voor haar hebben; als je er eentje naar haar toegooit als ze op een plankje ligt, slaat ze ‘m vervolgens weer terug en ontstaat er een potje rat-tennis. Daarnaast is ze sowieso super speels, heeft ze een obsessie voor kaas, is ze een enorm boefje met het liefste kopje ooit, en weet ze je altijd te vinden als je verdrietig bent.
Zat in het asiel, omdat: Ons werd verteld dat ze een straatkatje was, zelfs ooit een nestje had gehad, en toen in het asiel is beland. Waarom ze niet al lang uit het asiel weg was toen wij kwamen kan ik me niet voorstellen! Toen wij daar kwamen sprong ze gelijk op de schoot van m’n huisgenoot, toen konden we haar natuurlijk niet meer achterlaten.

Naam huisdier: Bob (Zwart) en Kees (Rood)
Leeftijd: 5 & 6
Komt uit: Dierenasiel Amsterdam
Naam baasje: Joy
Leukste/raarste eigenschap: Kees houdt ervan om een nestje voor zichzelf uit te hollen in de dekens. Wij noemen het Batcaves. Bob geeft mij een paar keer per dag een heerlijke massage, het liefst als ik onder een dekentje lig.
Zat in het asiel, omdat: Hun baasjes niet meer voor ze konden zorgen. We vermoeden dat Kees bij oude mensen in huis woonde, die naar een verzorgingstehuis moesten. Bob komt uit een hele grote groep katten die in een tuinhuis woonden. Hun baasje besloot ineens dat hij de katten zat was en belde de dierenopvang.

Naam huisdier: Busy
Leeftijd: bijna 14 jaar
Komt uit: Dierenasiel Walcheren, gevestigd in Vlissingen.
Naam baasje: Janine
Leukste/raarste eigenschap: Busy heeft veel leuke eigenschappen, maar het allerleukste vind ik dat ze me op veel momenten van de dag volgt en overal aan mijn voeten gaat zitten, of liever nog: er bovenop. Dan kijkt ze me aan met haar liefste snoet, een schatje is het! Ook grappig is dat ze haar nagels uitgebreid schoonmaakt, daar neemt ze nogal wat tijd voor.
Zat in het asiel, omdat: Busy was gevonden; ze was sterk vermagerd en bleek een schildklierprobleem te hebben. Helaas is dat chronisch en moet ze voortaan altijd medicijnen innemen. Omdat ze ook wat ouder is, werd ze een blijvertje in het asiel. Dus toen ik een oudere poes zocht en zag dat Busy al vijf maanden in een hokje zat, vond ik dat ze het verdiende om een rustige oude dag door te brengen bij mij.

 

Naam huisdier: Dizzle
Leeftijd: 4
Komt uit: In de buurt van Vlaardingen
Naam baasje: Nathalie
Leukste/raarste eigenschap: Hij eet alles (waaronder spruiten) en gaat graag in hinderlagen liggen om de andere katten te plagen.
Zat in het asiel, omdat: Hij door zijn blaasgruis overal in huis plaste, toen is hij geopereerd maar zijn vorige eigenaren waren niet tevreden dat hij 3 weken na de operatie nog steeds af en toe een plasje buiten de bak deed. Ook wilde hij niet op schoot.

 

Naam huisdier: Naughty
Leeftijd: 14,5 jaar
Komt uit: gevonden in een gracht in een zak
Naam baasje: Peggy en Stefan
Leukste/raarste eigenschap: Ze spint als gek als je haar nog maar aanspreekt. Ze schrikt snel en springt dan echt letterlijk de lucht in!
Zat in het asiel, omdat: werd als jong katje van 6 weken oud gedumpt in een zak in een gracht, samen met de rest van het nest, die het helaas niet overleefden. Ze werd door diegene, die haar gevonden heeft, naar een hondenkweker/dierenliefhebber gebracht, waar mijn schoonmoeder haar heeft opgehaald voor ons.

Naam huisdier: Dice en Dex
Leeftijd: 2 en 4
Komt uit: Stichting Poor Animal, een Nederlandse stichting voor buitenlandse zwerf/asielhonden en Dierenasiel Purmerend
Naam baasje: Diede & Daan
Leukste/raarste eigenschap: Dice heeft er zo veel! Maar ik moet toch wel heel hard lachen als hij midden op straat weer keihard begint te loeien omdat hij een ambulance hoort. En laten we nou net ongeveer naast het ziekenhuis wonen…!
Als wij op de bank chips zitten te eten, gaat Dex achter ons zitten en kan zo je chips uit je handen meppen! Ik vind het ook heel lief dat Dex Dice zo goed accepteert. Dice mag werkelijk alles bij hem doen (op hem springen, uitdagen, spelen, z’n eten opeten) hij heeft nog nooit vals naar hem gedaan. Volgens mij zijn het echt wel vrienden geworden
Zat in het asiel, omdat: Hij werd toen hij 7 weken was met zijn broertjes uit België gehaald omdat het nestje in beslag werd genomen vanwege de fokker. Toen is hij samen met zijn broertje bij Stichting Poor Animal terecht gekomen. En eigenlijk waren wij helemaal niet van plan een puppy in huis te nemen..!

Naam huisdier: Zwarte poes Puma en cyperse poes Cheetah
Leeftijd: Puma is 8 jaar en Cheetah wordt eind mei 7 jaar
Komt uit: Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden
Naam baasje: Puma woont sinds 7 jaar bij Marcella & Jan, Cheetah volgde een jaar later.
Leukste/raarste eigenschap: Puma spint continu, is een echte slaapkop, maar ze vangt ook jaarlijks aardig wat vogeltjes of muisjes. Cheetah is eigenwijs en krijgt graag de aandacht met haar lieve kopje. Ze heeft de spanningsboog van een koe, dus alleen een vlieg vangt ze af en toe.
Zat in het asiel, omdat: Puma was aan het zwerven op straat en was een maand of 8 toen ik haar ophaalde uit het asiel. Ze was lange tijd erg bang, maar daar kan je tegenwoordig weinig meer van merken. Cheetah is bij het asiel neergelegd toen ze een week of 3 was. Toen ik haar ophaalde was ze inmiddels 8 weken, maar je kan nog steeds merken dat ze een stuk opvoeding van haar moederkat mist. Toch zou ik elke volgende kat uit het asiel halen. Het is zo fijn om die beestjes een fijn huis te geven!

Naam huisdier: Dandie
Leeftijd: 10 jaar
Komt uit: Dierenasiel Dierenvrienden Sint-Truiden
Naam “baasje”: Sara 
Leukste/raarste eigenschap: Mag dat ook meer dan één zijn? Ze begint heel hard te piepen als je haar streelt en ze dat leuk vindt. Ze volgt haar beste vriendin (mijn mama) overal. Ze is gek op eten, vooral op bananenchips. Als ze geen zin heeft in geknuffel, draait ze simpelweg haar hoofd de andere kant op.
Zat in het asiel, omdat: wegens financiële redenen. Het zou wel kunnen, aangezien haar anti-allergische voeding nogal duur is (ze is allergisch voor rijst, varkensvlees en gras).
Jammer genoeg heeft Dandie botkanker en moeten we dus genieten van de tijd dat ze nog vrolijk is en niet te veel pijn heeft.

Zelf een dier uit het asiel adopteren? Kijk even op Ikzoekbaas.nl! Daar vind je vast héél snel een schatje dat bij je past! Maar alsjeblieft alleen als je er ook écht goed voor kan en wil zorgen!!

Ik geef je alvast een paar opties:

 

Vergeet niet lid te worden van de Facebookgroep waar je al je blogs en tips kunt delen!

Wit - kopie - kopie-001

Follow my blog with Bloglovin

36 thoughts on “CHANGE THE WORLD #8 | Haal een dier uit het asiel!

 1. Wat een mooi blog! En mooie dieren ook zeker. Ik zou heel graag een dier uit het asiel adopteren. Helaas mogen wij in ons huidige huurappartement geen huisdieren houden. Zodra we over een paar jaar verhuizen ga ik zeker kijken wat voor prachtige dieren er in het asiel zitten die nog een huisje zoeken!

 2. En ik maar denken dat Kees een super originele kattennaam was, niet dus! Maar wat een lieverds allemaal zeg, fijn dat deze dieren allemaal een goed thuis hebben gevonden, en goed dat je hier aandacht aan besteed!

 3. Ooooh zo lief allemaal! Mijn man is allergisch voor katten. Een hond kan niet in verband met een slechte gezondheid. Zo jammer. We zijn allebei gek op honden. We zijn wel oppas voor meerdere honden. Vorig jaar hadden we labrador Luke. We hebben ook een keer 3 maanden op een herder gepast in verband met een ziek kindje in dat gezin. Een jack russeltje hebben we af en toe en nog een andere hond, maar dat is een ondefinieerbaar ras. Heerlijk. Ik ga toch serieus nadenken over een knaagdier. Liefst wil k een konijn, maar we hebben een tuin aan het water en geen gras. Niet bepaald konijnvriendelijk. Maar een cavia of een rat of een hamster….. Droomdroomdroom….

 4. Je hebt niets teveel gezegd, hoor! Cuteness-overload in de ochtend 🙂 Ik vind sowieso dat rasdieren met stamboom overschat worden, hoera voor mixjes en bastaardjes!

 5. Ik zou dolgraag weer een kat of hond willen maar mijn ouders willen dat niet omdat we te weinig thuis zijn overdag en mijn moeder is allergisch. Als ik op mezelf ga wonen wil ik na een tijdje wel een kat of hond (uiteindelijk beide maar dat zal niet zo snel gebeuren). De kat wil ik wel uit het asiel gaan halen, bij de hond twijfel ik nog. Ik heb een sterke voorkeur voor bepaalde rassen en weet niet of die in het asiel te vinden zijn.

 6. Wat leuk om te zien! Ik zou ook graag een hondje willen, maar ook mijn vriend is, net als jij, allergisch voor alles wat een vacht en veren heeft. En goudvissen, die haal je niet in het asiel.

  1. Uit ervaring: de Australische labradoodle is echt een uitkomst. Bij de meeste fokkers kun je van tevoren gaan kijken of het lukt. ( Dog’s Paradise in Biezenmortel bijvoorbeeld).

 7. Wat gaaaaaf al die beestjes! Puma & Cheetah voelen zich vereerd dat ze er nog bij mochten 😉 Leuk om al die mooie beestjes te zien die een fijn huis hebben gekregen. Goed doel, het asiel! Een volgende kat haal ik er dan ook zeker uit! Goed en prima deal want sterilisatie/castratie gebeurt ook op kosten van het asiel. Niet eens duur dus.

 8. Super om lezen ! Doet deugd om eens dierenvreugde te zien, want we zien tegenwoordig al te veel dierenleed. Ons Naughty is wel zeer fier dat ze hierbij staat ;-). Ze wees er mij wel op dat ik iets fout getypt heb, ze spint als gek en niet spRint :-).

 9. Wat een lieve beestjes allemaal! Ikzelf heb altijd vogels gehad. Jaren terug heb ik ooit een parkiet uit het vogelasiel gehaald. Het was een gigantisch kreng, maar goed haha. Verder ooit nog eens verdwaalde kanarie opgevangen en vorig jaar is een parkiet aan komen vliegen. Alles gedaan om het baasje te vinden, maar dat is niet gelukt. Het is echt een schatje, dus nu zit ie gezellig bij mijn eigen parkieten 🙂

 10. Aaaahhh te cute dit! Wij hebben onze huisdieren niet uit het asiel, maar eh ja, hier zijn zoveel zwerfhonden en hondennestjes omdat er niet wordt gecastreerd enzo. 2 hondjes uit het nest van een vriend en ons katje hebben we op straat gevonden <3 goed idee by the way, ik zal ze binnenkort eens voorstellen 😀

 11. Hele leuke blog!
  Ik heb zelf 3honden en 2katten. (1kat+hond is van mijn vriend)
  Mijn kat had ik gevonden toen hij paar weekjes oud was onder een hoop afval. Mijn 1e hond komt van een fokker . Andere van marktplaats. Mensen deden haar weg omdat ze werd aangevallen door hun andere honden ze zat hele dagen opgesloten in een kleine bench.

  Gr

 12. Aawwwh fijn dat al deze lieve diertjes een fijn huis hebben gekregen. Met als allerbelangrijkste: LIEFDE!!

  De kat van mijn vriend hebben we als kitten via marktplaats gevonden.
  De kans is groot dat we nog een zwerfkat erbij nemen, die bij mijn studentenhuis rondhangt.

 13. Wat een lieverds allemaal. Mijn katten komen ook uit het asiel en ik wil ze nooit meer missen, ondanks hun soms rare gewoontes 😉 goed dat je hier aandacht aan besteedt, er zitten nog veel te veel dieren in asielen.

 14. Elmoooo! Dat is de kat van mijn moeder en zusje 😀 Zelf ben ik hartstikke allergisch voor Elmo helaas. Superleuk dat je hier een blogpost over hebt gemaakt.

 15. Super!! Ik vind Kees de kat fantastisch, wat een uitstraling. 🙂 Mijn konijntjes komen ook uit het asiel. Dieren worden over het algemeen minder gedumpt ten opzichte van een aantal jaar geleden, alleen bij konijntjes neem dit nog steeds toe! Mensen denken dat konijnen zich wel in het wild kunnen redden, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Wanneer je een voedster in het wild zet zal ze ook heel snel gedekt worden door een wilde ram en dan krijg je dus half wilde konijnen. Die kunnen niet overleven in het wild en zijn niet zo sociaal. Je hebt ze liever niet binnen in ieder geval. Dat maakt het wel lastig, gelukkig leert men steeds beter hoe je die half wilde konijntjes kan socialiseren. En ik heb het idee dat het bewustzijn voor het zorgen voor een dier wel toeneemt. Het is geen speelgoed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.