REVIEW | Hampshire Hotel – Babylon Den Haag

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

Een tijdje terug kreeg ik van Weekendjeweg.nl de vraag of ik een nachtje wilde komen ‘proefslapen’ in het Hampshire Hotel – Babylon Den Haag. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Ik was al een hele tijd niet in Den Haag geweest, dus het werd tijd om er eens een blog over te schrijven (die volgt nog!). Maar eerst vertel ik je meer over het hotel!

Wat is Weekendjeweg.nl?

Al jaren maak ik regelmatig gebruik van Weekendjeweg.nl. Op deze site kun je namelijk héél makkelijk een geschikt hotel vinden voor korte hotelvakanties. Ikzelf gebruik hem zelf vaak als ik een cadeautje wil geven! Voor Geerts verjaardag boekte ik een paar nachten in een mystery hotel en ook mijn ouders heb ik al eens zoiets cadeau gedaan. Het mystery hotel concept vind ik érg leuk, omdat je voor een goedkope prijs in een verrassingshotel terecht komt. Ik vond alle mystery hotels zeer geslaagd.

Maar natuurlijk kun je er ook voor andere hotels terecht. Er staan meer dan 2000 hotels en 550 bungalowparken in het systeem. Daarnaast kun je meteen zien wat andere gasten vanhet hotel vonden. Ik lees altijd even de reviews! Hampshire Hotel – Babyblon Den Haag kreeg een 8,1!

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

Ligging

Hampshire Hotel – Babylon Den Haag ligt letterlijk naast het centraal station van Den Haag en de bekende New Babylon toren. Je kijkt uit op het Haagse bos en de levendigheid die het station veroorzaakt. Leuk! Omdat het zo centraal ligt, is het de perfecte uitgangsplek voor een weekend Den Haag. Je hoeft er niet eens de tram voor te nemen; wij hebben het centrum lopen bezocht! Maar mocht je zin hebben in iets anders dan kun je natuurlijk ook makkelijk naar Kijkduin of Scheveningen.

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

Het hotel

Toen we het hotel binnenkwamen, werden we meteen vriendelijk ontvangen door het personeel achter de balie. De lobby zag er prima uit. Niet een plek waar ik zelf zou gaan zitten, maar mocht je dat willen, dan is de mogelijkheid er wel.

Omdat het hotel zo in het centrum ligt, is parkeren erg duur. Ik zou dan ook niet aanraden om met de auto naar het hotel te gaan. Wij hebben op een gratis P&R geparkeerd en reden vervolgens voor een paar euro naar het centrum. Ik geloof dat we in totaal zo’n €8 met z’n tweeën retour kwijt waren. Veel beter dan €22 parkeerkosten…

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

De kamer

De kamer vond ik erg mooi! Strak, maar toch gezellig en met mooie details. Op de tv stond zelfs ‘Welkom Mrs. van Woesik’ (hoe chic!). Ook de badkamer vond ik erg mooi en super schoon! Er was een groot balkon, maar er stonden geen stoelen, dus buiten zitten ging eigenlijk niet. Wel was er verder aan alles gedacht: romantisch dimlicht, genoeg kastruimte, een plek voor je koffer of tas en een bureau. Helemaal goed!

Het bed sliep verder prima. Niet super geweldig, maar prima.

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

Ontbijt

Qua eten hebben we alleen een ontbijt op in het hotel. De keuze was uitgebreid en het eten erg lekker. Het was niet moeilijk om redelijk gezonde keuzes te maken en ook met mijn allergieën had ik voldoende keuzes over. Ik heb lekker ontbeten! Tja, en als je dit uitzicht er dan ook nog bij krijgt… Heerlijk, toch?!

Hampshire Hotel - Babylon Den Haag

Kort maar krachtig

Voordelen

  • Centrale ligging in Den Haag
  • Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer
  • Mooie kamer
  • Lekker ontbijt
  • Vriendelijk personeel
  • Normale prijs kwaliteitverhouding

Nadelen

  • Parkeren met de auto is ontzettend duur

Voor de comfort kamer betaal je normaal gesproken zo’n €79. Een prima prijs dus!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

7 thoughts on “REVIEW | Hampshire Hotel – Babylon Den Haag

  1. Klinkt als een fijn hotel, en ziet er ook erg mooi uit! Den haag is ook een hele leuke stad inderdaad, wij zijn er vorig jaar een paar dagen geweest 🙂

  2. Oeh, klinkt goed. En dan met de trein gaan, lees ik dus 🙂 Laatst zijn we naar Rotterdam gegaan en geparkeerd bij een P+R, beviel ook erg goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.