Handleiding | Hoe om te gaan met de ongestelde vrouw

ongesteld

ongesteld

Elke maand zijn er een aantal situaties die maar blijven terugkeren in het leven van de vrouw. Mannen hebben geen idéé wat ze daarmee moeten en daarom leek het me handig om een handleiding voor ze te schrijven. En nee hoor, dat heeft niks met mijn gesteldheid van dit moment te maken. Echt niet.

Situatie: Alles wat je zegt is fout

Je had het al snel in de gaten en probeert er écht op in te spelen, maar alles wat je zegt is vandaag fout en de situatie dreigt volledig uit de hand te lopen.

Oplossing: zeg niks meer en geef haar in alles gelijk. En doe in godsnaam de wc-bril naar beneden vandaag.

Wanneer niks meer werkt: zet haar op de bank, stop The Notebook in de dvd-speler en geef haar chocolade.

Situatie: Ik heb geen leuke kleren en niks past

Jullie slaapkamer is veranderd in een oorlogsgebied en inmiddels kun je ook jouw kant van het bed niet meer onderscheiden door de grote stapels kleding die erop liggen. Tussen alle kleding staat een wanhopige vrouw te schreeuwen dat ze écht geen leuke kleding heeft voor dat feestje en dat niks meer past omdat ze zo opgeblazen is.

Oplossing: zeg dat wat ze aanheeft perféct is voor dat feestje of wijs een random setje aan. Liefst iets wat niet te strak zit, anders zal de situatie verergeren.

Wanneer niks meer werkt: zeg het feestje af, kruip naast haar op de bank met een leuke serie en geef haar chocolade.

Situatie: Ze blijft maar huilen. Om. ALLES.

Die lieve reclame met dat hondje. Het zielige verhaal van jullie bejaarde buurvrouw. En tot overmaat van ramp is ze nu van plan om All you need is love te gaan kijken.

Oplossing: zet een doos tissues naast haar neer en aai over haar rug tot de huilbui over is. Ze zal beseffen hoeveel ze van je houdt en nog meer gaan huilen. Maar daarna is het over en jij hebt weer punten gescoord.

Wanneer niks meer werkt: blijven aaien en af en toe een stuk chocolade naar binnen schuiven. Oh en misschien moet je iets anders opzetten dan All you need is love. Iets zonder liefde, zielige hondjes en schattige kinderen bij voorkeur. Saw of zo.

Situatie: Ze heeft geen zin om te sporten, maar moet van zichzelf.

Er staat een sportles op de agenda, maar ze heeft totaal geen zin en loopt nu al een kwartier door het huis te mokken, terwijl ze haar sportbroekje probeert te zoeken. Als jij durft te zeggen dat ze zich van sporten misschien wel beter kan gaan voelen, krijg je zes kussens naar je kop gesmeten.

Oplossing: meld haar af voor de sportles en zet haar op de bank met het inmiddels bekende medicijn: The Notebook en chocolade. Als je nog durft, kun je ernaast kruipen.

Wanneer niks meer werkt: lieg dat jij ook geen zin hebt om te sporten en zeg jouw sportles ook af. Maak er vervolgens een gezellige avond van (je kunt het tenminste proberen). Ze zal het fijn vinden dat ze niet de enige lafaard is.

Situatie: Ze blijft maar roepen dat ze kramp heeft en haar gezicht staat inmiddels op onweer.

Het punt van kramp hebben, is dat het op een gegeven moment weer minder wordt, toch? Nou, daar lijkt het nu even niet op. Haar gezicht staat inmiddels op onweer en die hand blijft maar op die buik liggen. Wat nu?

Oplossing: geef haar een warme kruik. En probeer over haar rug te aaien. Let op: dit laatste kan een gevaarlijke move zijn. Als de kramp echt heel erg is, kan het zijn dat ze je in het gezicht slaat.

Wanneer niks meer werkt: breng ook een kopje thee met een hele reep chocolade.

Situatie: Ze is haar tampons vergeten.

Jullie zijn op bezoek bij vrienden en vanaf het toilet appt ze je een noodsignaal: ze is haar tampons vergeten! Help!

Oplossing: kijk eerst bij de noodvoorraad in haar handtas. Zit daar niks in? Kijk in je eigen jaszakken. Moest jij niet een keer voor de zekerheid wat maandverband in je zak stoppen? Nee? Is er een vrouw in huis? Vraag het haar! Echt niet? Shit, dude, dat wordt een ritje naar de (avond)winkel…

Wanneer niks meer werkt: als alle winkels dicht zijn, zit er maar één ding op. Laat haar een kilo wc-papier in haar onderbroek stoppen, meld je af bij het bezoek (“Mijn oma is ziek geworden” is een optie, maar “Mijn meisje is ongesteld.” werkt waarschijnlijk net zo goed.) en rijd als de sodemieter naar huis.

Situatie: De hele wereld is haar vergeten.

Lesley en Anne zijn naar de bioscoop geweest zonder haar (naar een film die ze niet wilde zien, maar dat heeft er écht niks mee te maken) en van Lotte heeft ze ook al in geen eeuwigheid meer wat gehoord. De hele wereld is haar vergeten.

Oplossing: app Lesley het probleem en laat haar een app’je sturen.

Wanneer niks meer werkt: houd een betoog waaruit blijkt dat ze niemand nodig heeft, want jullie hebben elkaar. Kots, maar het werkt.

En onthoud, mannen: het gaat weer over. Echt. Over een paar dagen is ze weer normaal.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

19 thoughts on “Handleiding | Hoe om te gaan met de ongestelde vrouw

 1. (o.a.) Jouw handleiding voor vrouwen over jongens (Who does know the boy) was geniaal (net zoals Liefdesfilosofie in de 7e hemel trouwens) (en ja, ik heb ze nog :p), maar dit is ook echt geweldig! Mooi geschreven!

  1. Wauw, ik heb gewoon géén idee waar je het over hebt (A) Maar iets van vroeger dus! Wat leuk dat je het nog bewaard hebt 🙂

  2. Haha, ik kwam ze een paar jaar terug tegen toen ik een nieuwe laptop kreeg en ik m’n bestanden ging over zetten (samen met nog meer persoonlijk geschreven verhalen van mezelf). Ik kan ze je evt wel sturen, als je ze wilt hebben 😉

  1. Dat lijkt me ideaal! 🙂 Oh en chocolade kan bij mij ook makkelijk vervangen worden door chips. Geen probleem 😉

 2. Artikel schrijft je zonder e Dora. Je hoofdlettergebruik en interpunctie zijn ook waardeloos. Had je niks beter kunnen verzinnen om mee te reageren?

  You are welcome. Zo schrijf je het wel goed trouwens.

  Thx voor de tips Marieke, hier kan ik wel wat mee.

  Groetjes van een man

 3. Sirieus chikolade is het antwoord op alles als of dat voor lang helpt chikolade heeft een stofje in zech dat je effe gelukkig blijft tijdens het eten en niet meer daarna als het op is als het op is wordt je nog ongelukkiger en voor elke vrouw is dit anders wat helpt en wat er is dus dit is niet echt een goede artikel omdat het algemeen is en het andwoord op alles chikolade is maar wat me verbaasd is dat er geen schokolade Reklame er bij staat

 4. ik zou ongestelde vrouwen geruststellen en voor haar zorgen zoals een echte man daar mee om kan gaan.
  ik hou rekening met de bijwerkingen en ik geef haar de ruimte die ze nodig heeft
  ik sta voor haar klaar als ze mijn hulp nodig heeft.
  en ik geef haar liefde en vertrouwen dat ik meteen in actie kan komen als ze het zelf zegt dat ze mij nodig heeft.
  ik begrijp haar gevoelens en daar ga ik volwassen mee om.
  ik vang het goed op dat ze altijd bij me terecht kan dan overtuig ik haar kan kalmeren.

 5. ik zou ongestelde vrouwen geruststellen en voor haar zorgen zoals een echte man daar mee om kan gaan.
  ik hou rekening met de bijwerkingen en ik geef haar de ruimte die ze nodig heeft
  ik sta voor haar klaar als ze mijn hulp nodig heeft.
  en ik geef haar liefde en vertrouwen dat ik meteen in actie kan komen als ze het zelf zegt dat ze mij nodig heeft.
  ik begrijp haar gevoelens en daar ga ik volwassen mee om.
  ik vang het goed op dat ze altijd bij me terecht kan dan overtuig ik haar en ik kan haar kalmeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.