HAPPY CHALLENGE #10 | Terugkijken & nieuwe plannen!

Het begon allemaal aan de keukentafel
Ik zie ons nog aan de keukentafel zitten bij Kelly thuis. “Laten we een vrolijke challenge doen met z’n tweeën. We zien wel wie er meedoet.” Toen we even later onze plannen voorlegden aan Lisanne, bleek dat zij ook zoiets in gedachten had. Met z’n drieën besloten we de Happy Challenge te starten, maar dat er zóveel mensen mee zouden gaan doen en het zó groot zou worden had ik nóóit gedacht! Op dit moment staat de teller op 457 leden in onze Facebookgroep, grote bloggers als Teskuh en Ikbenirisniet hebben over de challenge geblogd en elke week worden er weer een stuk of 50 blogs gedeeld met de rest van de groep. Ongelooflijk! Dat maakt mij een blij meisje!

Verrassing!
De afgelopen weken heb ik geblogd over mijn grootste dromen. Dat doe ik natuurlijk altijd al, maar dit keer deden jullie gezellig met me mee. Ik zag práchtige dromen voorbij komen. Zeker bij de visionboardopdracht werden jullie heel creatief! Daarnaast blogden Lisanne, Kelly en ik alledrie héél verschillend over dezelfde opdracht. Van tevoren hadden we namelijk wel de opdrachten verzonnen, maar we hebben nooit iets gedeeld van de inhoud van onze blogs, waardoor het voor ons ook telkens een verrassing was. Heel leuk!

Joh, het leven is één groot feest!
Mijn grootste boodschap voor jullie deze periode? (Zie je de postduif al aankomen vliegen?) Just do it! Mijn blog is daar één groot voorbeeld van. Hoop ik. Maar vergeet vooral niet te genieten van wat je nu al hebt en de leuke dingen die je allemaal gaat doen om je droom te bereiken. Joh, het leven is één groot feest! Op het invullen van je belastingformulieren na.

De opdracht
De opdracht van deze week is verschrikkelijk. Op ons overzicht zie ik staan dat we deze week 5 dingen ‘moeten’ noemen waar we trots op zijn en 5 dingen die we van de challenge geleerd hebben. En dat vind ik moélijk. Maar om gezellig binnen het thema te blijven, gooi ik het er maar meteen uit. Hebben we dat ook weer gehad.

5 dingen waar ik trots op ben:

 • Mijn doorzettingsvermogen. ‘Onmogelijk’ staat niet in mijn woordenboek.
 • Dat er al 2 boeken van mij zijn uitgegeven door een echte uitgeverij.
 • Mijn bedrijf.
 • Mijn blog en het feit dat hij na al die jaren ineens zóveel gelezen wordt door geweldige lezers.
 • Mijn familie en vrienden. Het is niet altijd makkelijk. Het leven is soms hard. Oneerlijk zelfs. Voor iedereen, dus ook voor ons. Maar potverdorie wat genieten wij ervan. Ik ben opgevoed met het idee dat je moet genieten van het leven en ik heb een stel gewéldige vrienden om me heen die dat ook allemaal héél erg doen. En dat resulteert in dit soort dagen.

5 dingen die ik van de challenge geleerd heb:

 • Bewust bezig zijn met je dromen zorgt voor geweldige plannen, die ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.
 • Wij zijn een gekke generatie, die van álles in het leven wil genieten en niet meer zomaar van 9.00 uur tot 17.00 uur achter het bureau wil zitten zonder iets toe te voegen aan het leven of de wereld. (And I like that.)
 • Ik vind reizen nog geweldiger dan ik dacht.
 • De wereld is fascinerend.
 • Genoeg is soms ook genoeg. Goed is soms ook goed.

Nou, ik weet niet of jullie daar nog wat aan hadden, maar het stond nu eenmaal op de planning. Over planning gesproken: de Happy Challenge is nu officieel afgelopen. Er komen geen blogs meer over online, tenzij iemand er natuurlijk mee doorgaat. Vooral doen, zou ik zeggen! Geluk en vrolijkheid is er nooit genoeg. Mijn blog blijft in ieder geval in het teken staan van dromen najagen, maar dat wisten jullie al.

Nieuwe challenge!
Eeeeeeeeen… er staat weer een nieuwe challenge op het programma op mijn blog! Of eigenlijk is het meer een project. Ik hoop dat jullie er net zo enthousiast over zullen zijn als ik. Vanmiddag vertel ik er meer over, dus stay tuned!

Lisanne en Kelly, bedankt voor de super leuke samenwerking!
En jullie bedankt voor het lezen!

Meer Happy Challenge?

Week 1: Wat wil je nou eigenlijk echt? (Jouw waarden)
Week 2: Wat is jouw droom?
Week 3: Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)
Week 4: Wat wil jij veranderen?
Week 5: Just do it!
Week 6: Positieve gewoonten
Week 7: Wees dankbaar
Week 8: Omring je met positieve mensen
Week 9: Dream big

Benieuwd wat Kelly en Lisanne over dit onderwerp hebben geschreven? Neem een kijkje op hun blogs! En vergeet je niet aan te melden voor de Facebookgroep! Al meer dan 450 mensen gingen je voor!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #10 | Terugkijken & nieuwe plannen!

 1. Zo jammer dat het alweer ten einde is! Ik wil je bedanken voor deze challenge! (dat zei ik ook al tegen Lisanne en Kelly, overigens) Het heeft me een stuk bewuster én positiever gemaakt!
  Ik ben benieuwd naar je nieuwe projectje 😀

 2. Het was superleuk om te volgen, Marieke! Vooral de verschillen vond ik leuk om te zien. Dat iedereen het toch op zijn eigen manier aanpakte. Tof dat jullie dit opgezet hebben. Heeft iedereen denk ik wel even een stukje bewuster gemaakt en daar draait het denk ik allemaal om. Geniet van het leven, van de grote én de kleine dingen. Leef bewust. Gun het jezelf om er wat moois van te maken. Thanks voor het delen!

  1. Graag gedaan! Wat fijn dat de boodschap zo goed over is gekomen! Lief berichtje, dank je wel!

 3. Wat heb je dat mooi beschreven (en een stuk beknopter als ik haha)! Ik weet nog hoe we bij mij aan tafel zaten te brainstormen, geweldig! Het was een hele leuke opdracht, bedankt voor de super leuke samenwerking!

 4. Ik vond het zo leuk om mee te doen aan de challenge deze opdracht moet ik nog even goed over nadenken zeker de 5 dingen wat ik nou echt heb geleerd hiervan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.