HAPPY CHALLENGE #2 | Wat is jouw droom? Nú ga je hem waarmaken!

 

Super geweldig fantastisch
Hoppa, het is weer vrijdag. Tijd voor een nieuwe opdracht van de Happy Challenge! Allereerst: wat een boel reacties hebben we van jullie gekregen. Echt, ongelooflijk! In de Facebookgroep worden gigantisch veel blogs gedeeld, die jullie geschreven hebben naar aanleiding van opdracht één en we krijgen ook een heleboel reacties via blogs en in aparte Facebookberichten. Echt super geweldig fantastisch leuk dat jullie allemaal zo enthousiast zijn! Stiekem ben je als blogger toch altijd bang dat je te triest in je eentje al die opdrachten moet maken. Dit gaat echt 100% beter dan ik gedacht had! And we’re still counting.

Het lijkt zo makkelijk…
Goed, dat gezegd hebbende, het is tijd voor opdracht twee van de Happy Challenge. Een opdracht die mij op het lijf geschreven is. De titel verklapt het natuurlijk al: Wat is jouw droom? Op het eerste oog een makkelijke vraag, maar schijn bedriegt, want het is nog best lastig om daar antwoord op te geven. Er zijn vast een aantal dingen die je graag nog wil bereiken, doen of ervaren. Maar wat is nou jouw allergrootste droom? Wat wil je nou het liefste van de hele wereld? Vorige week maakten we al een begin met het nadenken hierover, door te kijken naar onze belangrijkste waarden.

Het lukt je toch niet!
Ook een dingetje: je droom niet durven vertellen. Omdat je bang bent hoe anderen erop reageren, omdat mensen nogal snel conclusies trekken of er misschien iets van vinden. Omdat je bang bent dat er gezegd zal worden dat je toch nooit zal lukken. Omdat mensen er misschien wel om zullen lachen. Herkenbaar. Dat is ook de reden dat ik pas anderhalf jaar geleden écht over mijn Bucket List ging bloggen. Maar inmiddels heb ik me eroverheen gezet. Ik ben erachter gekomen dat mensen vooral jaloers zijn omdat jij het wel hardop durft te zeggen en ervoor durft te gaan. Mijn motto is dan ook geworden: The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.

Keihard vallen en een beetje opstaan
Want alsjeblieft, laat je niet tegenhouden. Ik ben ervan overtuigd dat als jij iets écht wilt en je gaat er helemaal voor, je het zult bereiken. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Natuurlijk valt het ook regelmatig keihard tegen. Natuurlijk zul je je uiteindelijke doel misschien nooit bereiken. Maar het feit dat je er je best voor doet, je ergens naartoe werkt, ergens voor lééft, zal je gelukkiger maken. Dat werkt bij mij tenminste wel zo. Al bereik je maar de helft: dan ben je verder dan iedereen die alleen maar op de bank zit te dromen. Het is keihard vallen en stukje bij beetje opstaan.

Het is het waard
De sleutel? Alles geven wat je hebt. De ballen uit je broek werken. Iets wat je wilt, komt niet zomaar aanwaaien. Echt niet. Je moet er wel wat voor doen. Veel voor doen. Soms teveel. Maar het is het waard. Geloof me. En uiteindelijk kun je keihard een dikke vinger opsteken naar diegenen die toen zeiden dat het je nooit zou lukken.

Mijn droom
Mijn grootste droom? Leven van mijn bedrijf. Fulltime schrijven en filmen. Bloggen. Een boek op papier uitbrengen. Liefst ook nog een programma presenteren op tv. Arrogant om zomaar te zeggen dat je wilt kunnen leven van het bloggen, schrijven en filmen? Ik vind van niet. Het is een doel. Mijn doel. Ik weet dat bijna niemand van het bloggen kan leven en ik hoef ook echt geen nieuwe Mascha te worden. Maar ik wil het ook doen in combinatie met filmen en schrijven. Want dat zijn mijn passies. Dat is wat ik wil.

Tranen met tuiten
Denk niet dat het makkelijk is. Het is het liefste wat ik doe, maar er komen regelmatig tranen met tuiten bij kijken. Omdat het niet lukt zoals ik wil. Omdat ik te lange dagen maak en eigenlijk allang had moeten slapen. Omdat ik veel teveel tegelijkertijd wil, terwijl dat eigenlijk niet kan. Maar dan lees ik een lieve reactie van jullie, zie ik mijn bezoekersaantallen verdubbelen (nee, niet in één keer, na bijna 4 jaar bloggen begint het nu ineens te groeien), en dat weet ik weer waar ik dit al sinds mijn 16e voor doe. Dit is wat ik wil. Ik ben bezig met het keihard verwezenlijken van mijn droom. Durf me eens tegen te houden. Dat lukt je toch niet.

De opdracht
De opdracht voor deze week? Durf eerlijk te zijn naar jezelf. Bedenk je wat jouw droom is. Schrijf hem groot op. In je hoofd, boven je bed, op je blog. En ga dan actie ondernemen. Steek die peper in je reet en ga wat doén! Die droom verwezenlijkt zich niet vanzelf. Je zult er keihard voor moeten werken. Maanden, jaren. Maar het is het waard. Dit is joúw leven. Just do it.

Benieuwd naar de dromen van Lisanne en Kelly? Neem dan een kijkje op hun blogs! Oh, en meld je aan op de Facebookgroep!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

42 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #2 | Wat is jouw droom? Nú ga je hem waarmaken!

 1. Wat heb je de opdracht onwijs tof uitgevoerd Marieke, ik wordt er helemaal enthousiast van! Tof dat onze dromen raakvlakken hebben maar dat we het op onze eigen manier presenteren, ik wordt helemaal happy van onze happy challenge! Living our dreams!

 2. Jeetje wat een motivatie! Ik voel een nieuwe Emile Ratelband geboren worden!
  Eigenlijk vind ik de stap van ‘waarden’ naar een droom wel heel groot. Ik vertelde je vorige week over mijn reis, iets wat ik heel graag wil doen, maar dat is niet mijn ‘eind-droom’ zoals jij die hier zo duidelijk neer zet. Mijn droom heb ik nog niet bedacht en ik denk dat er veel mensen met mij zijn die (nog) niet precies weten wat hun droom is..
  Ik vind het trouwens heel stoer van je dat je er zo eerlijk over bent, alleen dan komen dromen uit!

  1. NEEEEEEEE, ik wil geen Emile zijn… 🙁
   Ik snap je punt over een grote stap. Daar zit wat in. Maar geen zorgen: dit is ook wel een beetje het ‘eindpunt’ en de weken die volgen zullen hierop aansluiten, zeg maar.

 3. Jullie dromen lijken allemaal best wel op elkaar, maar ik vind het supertof dat jij als enige zo aanspoort om je dromen ook echt uit te laten komen! 😀

  1. Lief, dank je wel! En grappig: we weten dus van tevoren van elkaar helemaal NIET wat we schrijven. Toevallig dus dat het raakvlakken heeft! Alhoewel, toevallig… We hebben natuurlijk alledrie een passie voor schrijven! 😉

  2. Haha, mijn droom komt er ook wel dicht in de buurt, dus ik denk dat heel veel bloggers en schrijvers wel zoiets op zouden schrijven waarschijnlijk!

  3. Dat zal best, ja! Maar als je dat zelf écht wilt, maakt het niet uit hoeveel anderen het ook willen, toch?

 4. Poeh wat een moeilijk opdracht, ik weet nog echt wat mijn grootste droom is.

  Dat stukje over dat je zegt dat je lange tijd niet hebt gedurfd om je droom uit te spreken herken ik trouwens wel een beetje. Jij zelf voelt dat je geen voldoening hebt in dingen die je graag wilt, maar je durft het niet uit te spreken omdat je bang bent voor reacties voor andere. Toch ga ik proberen er mee aan te slag te gaan en te bedenken wat nou echt mijn ultieme droom is!

  Thanks voor de positiviteit!

  Liefs, Denise

 5. Veel mensen zullen het wel arrogant of raar vinden dat je wilt kunnen leven van je bedrijf maar ik vind het niet en mijn droom heeft ook zeker raakvlakken met die van jouw en ik ga er zeker nu een artikeltje over tikken.

  1. Denk je? Ik heb nog nooit negatieve reacties gehad. Heb de ervaring dat mensen het juist heel leuk vinden! Alleen ik had zelf het idéé dat mensen het raar zouden vinden. Bleek uiteindelijk niet zo te zijn, naar mijn ervaring.

 6. Zo dat is weer een mooie opdracht… Maar heb al gelijk wat in me hoofd nu het nog uitwerken, en aangezien ik al vaker over heb geschreven op me blog is dat best wel lastig.

  Jouw droom wauw, dit ga je gewoon doen je bent zo goed op weg met alles wat je leuk vind.

 7. Wat een inspirerend en motiverend stuk heb je geschreven! Ik ga binnenkort ook aan de slag met deze opdracht, inderdaad lastig omdat ik veel bezig ben met hoe andere mensen naar mij kijken. Je motto heb ik gelijk opgeschreven, die wil ik onthouden!

 8. In mijn jeugd zat er bij het meidenblad Tina een kaart waarop je drie wensen/dromen kon schrijven die je ooit nog eens wilde doen. Die kaart moest je dan wegleggen en ‘als je groot was’ weer bekijken om te zien of het gelukt was. Mijn 3 wensen waren: 1.In een hotel in Oostenrijk werken als kamermeisje; 2. Slapen in een berghut; 3. Meedoen in een musical zoals The sound of Music. Nu, zo’n 38 jaar later weet ik deze droomwensen nog steeds…en ze kwamen ongeveer uit. Toen ik 20 was ben ik een jaar au pair geweest in Zwitserland. Een aantal jaar geleden ben ik (+gezin) op vakantie geweest in Oostenrijk en sliepen we in een berghut, zo’n 45 minuten rijden vanaf de bewoonde wereld. Ik ben al jaren lid van een operettevereniging en heb zelfs als soliste al de nodige rollen op mijn naam staan. De komende week ga ik weer eens zo’n droomwens lijstje proberen te maken; alleen nu ben ik ouder, heb een baan, gezin, (financiële) verplichtingen waardoor wensen misschien niet allemaal haalbaar zullen zijn.

  1. Wauw, mam, dat je dat nog weet, wat goed! Dan waren het wel échte wensen 🙂 En je moet je niet beperkt voelen! Gewoon opschrijven wat je écht wilt en dáárna pas gaan kijken hoe het mogelijk is 🙂 Anders voel je je al beperkt en schrijf je niet je échte dromen op!

 9. Vanmorgenvroeg had ik je blogje al gelezen maar nog niet gereageerd…
  Vind het super leuk deze opdracht en je hebt jouw droom en de motivatie super beschreven!
  Je hebt mij in ieder geval geinspireerd en heb mn blogje toch maar online geknald!

 10. Wat schrijf je mooi over je dromen! En dat je er keihard voor werkt ook. Wij gaan een maand rondreizen, een absolute droomreis. Maar man, wat hebben we er hard voor gewerkt om ons budget bij elkaar te krijgen en het verlof op te sparen in 2013 zodat we nu dan echt kunnen gaan. Als het je dan eindelijk lukt willen velen dat kennelijk niet zien ook. Maar hè, wij maken onze dromen maar mooi waar. Iets om trots op te zijn!

 11. Ja, het is zo makkelijk gezegd, je dromen achterna gaan, maar ons leven kent vaak zoveel beperkingen…….. ook ik ervaar dat.
  En ja, ook ik vond dit een hele lastige ……….. maar net als jij heb ik ook een droom, gelukkig 🙂 want wij durven het.

 12. Motiverend stuk! Je droom kan inderdaad uitkomen, als je er zelf iets voor doet! Ik heb mijn droom vandaag ook online gezet. 🙂 vind het nog steeds zo’n goed idee van jullie, ben benieuwd naar de rest!

 13. Ik had hem al lang gelezen, maar realiseerde me dat ik nog niet eens gereageerd had! Leuke opdracht en je hebt hem heerlijk enthousiast uitgewerkt! Leuk om te lezen.

 14. Heel mooi omschreven! Ik vond het niet moeilijk om mijn droom te omschrijven, maar ik vind het best wel lastig om het met iedereen te delen. Maar dat delen maakt het ook juist weer heel erg mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.