HAPPY CHALLENGE #3 | Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)

Holy guacamoly, wat doen er ontzettend veel mensen mee met de Happy Challenge! Natuurlijk hadden we gehoopt op succes, maar dit is echt veel beter dan we ooit hadden kunnen bedenken! Ik begin maar weer met een cliché, maar súper leuk dat jullie allemaal mee doen! Ik had gisteren wel even een raar momentje, hoor. Bleek dat professioneel wielrenster Sanne van Paassen meedoet! Ik volg haar met wielrennen, zij mij op mijn blog. Bizar! (Geert heeft trouwens nog met haar gefietst en is bij haar thuis geweest… Gekker wordt het niet, jongens.)

Visueel maken
Maar, Marieke, deel die opdracht nou met ons. Oké, oké. In week 1 hebben we gekeken welke waarden we belangrijk vinden. In week 2 deelden we onze grootste dromen (en wat kwamen er mooie voorbij!). Nu is het tijd om onze dromen visueel te maken. Wanneer je namelijk iets hebt om naar te kijken, zul je er constant aan herinnerd worden. Ik heb ervoor gekozen om een visionboard te maken, maar je kunt natuurlijk ook mooie quotes op de muur hangen of een plakboek maken. Doe wat jij leuk vindt en wat bij jou past!

Waar wil ik naartoe?
Een visionboard is eigenlijk niets meer dan een collage van afbeeldingen en teksten die jij mooi vindt, die bij jou passen en die je dromen weergeven. Ik heb er zelf één gemaakt voor 2014. Ik heb mijn visionboard aan de binnenkant van mijn kastdeur gehangen (ik houd erg van interieur en vind een visionboard persoonlijk dan wel weer afdoen aan het huis), zodat ik ‘m elke dag even zie en herinnerd word aan waar ik mee bezig wil zijn. Waar ik mijn energie in wil stoppen. Waar ik naartoe wil werken. Wat mijn dromen zijn. Dromen? Meervoud? Jazeker. Vorige week deelden we onze allergrootste droom, maar op een visionboard kun je meerdere dromen plakken.

Mijn visionboard

Een visionboard weerspiegelt best wel je persoonlijkheid. Je bladert door tijdschriften en knipt de plaatjes uit waar jíj warm van wordt. Mijn vriendin Nicole deed gezellig met me mee en haar visionboard zag er totáál anders uit dan die van mij. Grappig is dat! De mijne is vol (logisch, mijn hoofd is ook druk met van alles), maar geordend en met een systeem. (Ik hoor mijn moeder hier helemaal denken: natúúrlijk heeft Marieke weer een systeem bedacht.) Benieuwd? Komt ‘ie:

In het midden van mijn bord heb ik plaatjes en quotes geplakt over de dingen die ik het belangrijkste vind in mijn leven. Dingen die centraal staan (vandaar het midden, jaaaaa, die is even diep, hè?). Zoals je ziet is dat thuis en liefde. Ook staat eronder ‘samen sterk‘. Mijn thuis is mijn huis met Geert. Samen met hem sta ik sterk. Maar ook mijn ouderlijk huis en het huis van mijn schoonouders vallen hieronder. Naaste familie is het belangrijkste voor mij.

Daarboven staat yoga en fit en relaxed, omdat ik daar meer mee wil gaan doen dit jaar. Ik stress al véél minder dan vroeger (gelukkig!) en dat vind ik heel fijn, dus dat wil ik zou houden en nóg beter maken. Ik heb een druk leven, dus dan is een relaxte, rustige omgeving thuis heel fijn.

De make-up op de foto heeft geen diepere betekenis… ik had even een achtergrondje nodig. Design past wel weer bij het huis, want ik vind interieur heel leuk en probeer zo ons huis steeds meer van ons te maken. Heerlijk!

Aan de linkerkant zie je Leer blij te zijn met je lichaam. Hoe perfect past die quote op dit moment bij mij? Ik bedoel maar. Feel good, dat staat dit jaar ook centraal. Net als gezond leven. Ontspannen hoort daar ook bij, vandaar dat het varkentje net een heel leuk boek heeft gelezen. (Dat varkentje vond ik gewoon cool.) En dan in het hoekje nog een verwijzing naar mijn grootste droom: een boek schrijven en presentatrice worden op televisie.

En dan aan de rechterkant… reizen! Hoe kan het ook anders. Inmiddels een belangrijk deel van mijn leven. Ik wil de wereld zien! Me verwonderen over andere culturen. Leren van de mensen daar. Maar vooral: kijken, ervaren en genieten. Ben benieuwd waar we dit jaar allemaal naartoe gaan!

De opdracht

De opdracht is… (je raadt het al): maak je dromen visueel! Of je dit nou doet met een visionboard of met een plakboek, dat maakt niet uit. Doe wat jij leuk vindt! Door je dromen visueel te maken, denk je er onbewust nóg beter over na. Word je kritischer (wat wil ik nou écht?). En waarschijnlijk verwerk je je waarden er automatisch ook in, net als ik met mijn liefde en familie.

Overigens is een visionboard best wel persoonlijk. Ik kan me voorstellen dat je ‘m liever voor jezelf houdt. Ikzelf gooi hem wel online, omdat ik vrij open ben en nu ook open durf te zijn over mijn dromen. Dit wil ik nu eenmaal! En ik krijg er positieve reacties op als ik het deel (dank jullie wel!), dus doe ik dat nu ook. Maar voel je niet verplicht om alles te delen. Doe waar jij je goed bij voelt!

Ben je – net als ik, want wij zien het van tevoren ook nooit van elkaar – nieuwsgierig naar de manieren van Kelly en Lisanne? Neem dan een kijkje op hun blog! O, en meld je aan voor de Facebookgroep! Al bijna 400 leden! Whut?!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

36 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #3 | Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)

 1. Wat heb je de opdracht ook leuk uitgevoerd Marieke! Een heel mooi vision board, en jouw systeem daarin vind ik juist tof! Ik ben ook voor het vision board gegaan, heerlijk knutselen en daarin m’n droom verwerkt 🙂

  1. Ik heb ‘m net gelezen, Kel! Grappig dat jij ook het belangrijkste in het midden hebt gedaan.

 2. Super mooi visionboard heb je gemaakt, prachtige dromen en ik weet zeker dat je daarvan realiteit gaat maken! Mijn visionboard kwam deze week op instagram langs 😀 Super leuke opdracht Xx

 3. Leuk,

  misschien moet ik er zelf ook weer eens eentje gaan maken….je brengt mij wel weer op ideeen…dank je wel!

  groetjes Petra

 4. Ik ga ook maar eens knutselen vandaag, ik heb toch een vrije dag. Normaal ben ik aar absoluut niet van maar ik heb nog een stukje muur naast mijn bureau waar ik nog wat mee wil. Wat een leuk idee trouwens dat je je visionboard aan de binnenkant van je kastdeur hebt hangen. Ik vind een visionboard prominent aan de muur ook niet zo heel mooi en zo zie je het toch nog vaak!

 5. Ik vind dit een super opdracht! Ik dacht er al een tijdje over na om een vision board te maken maar ben er nooit toe geraakt dus dit is de ideale moment om dat wel te doen. Even neerzitten en creatief bezig zijn met je dromen lijkt me zo bevrijdend.

 6. Echt heel toevallig, haha, ik heb een tijdje geleden al bedacht om een DIY visionboard-variatie te doen voor mijn blog, dus dat komt nu goed uit! Dit is dus al een motivatie voor mij om minder uit te stellen. 😉 Jouw visionboard vind ik erg mooi trouwens, maar ja, dat komt omdat je dromen gewoon vrij herkenbaar zijn, haha. En van mij kunnen jullie deze week dus een visionboard-maar-dan-anders op mijn blog verwachten! 🙂

 7. Ik wil zo graag een visionboard maken, maar ik weet nog steeds niet wat ik nou ‘echt graag’ wil 🙁
  Maar ik ben nog jong dus ik hoop dat het nog komt!

  1. Eva, geen paniek! Pak er wat tijdschriften bij en ga lekker bladeren! 🙂 Pik de plaatjes eruit waarbij jij denkt: ‘JA!’ en je zult zien dat er al een soort systeem in zit. Je pikt er plaatjes uit die met elkaar te maken hebben, een bepaalde sfeer geven, enzovoorts. Die zeggen dan misschien wel iets waarvan je zelf nog niet wist dat je het belangrijk vindt. 🙂

 8. Ik vind dit tot nu toe de lastigste opdracht, maar voornamelijk uit praktisch oogpunt (lees: geen groot wit vel papier, printerinkt bijna op). Ik heb ‘m dus iets anders ingevuld, hopelijk toch nog een beetje zoals jullie ‘m bedoeld hebben 🙂

 9. Lekker , eigenlijk puur op mijn gevoel aan het freubelen geweest. Vond het lastig om te beginnen, maar toen ik eenmaal bezig was, vond ik het leuk. Mooi om te zien hoe dicht ik bij mijn waarden uitkom 🙂

 10. Vind het zo’nnnn leuke opdracht! Het heeft me echt gemotiveerd aan de slag te gaan & dat is op dit moment echt een berg voor mij! THNX! Heb ‘m ook eindelijk af!

  Vind je visionboard echt heel tof! Ik vind je systeem heel cool juist, hahaha! Mooie dromen :3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.