HAPPY CHALLENGE #4 | Wat wil jij veranderen?

Hoera! Het is weer tijd voor de Happy Challenge! Nu we onze belangrijkste waarden hebben bepaald, weten wat onze grootste droom is én onze dromen visueel hebben gemaakt, is het tijd voor de volgende opdracht: wat wil je veranderen? Misschien een wat negatievere insteek dan normaal, maar hé, we zijn ook maar vrouwen en vrouwen hebben altijd wat te zeuren. En we schrijven ze natuurlijk niet alleen op, nee, we gaan er ook wat aan DOEN. Zo.

Wat wil ik veranderen zodat ik dichter bij mijn doel kom?

Want we gaan natuurlijk niet zomaar dingen veranderen, dat zou een beetje doelloos zijn. En we hebben tenslotte niet voor niets een visionboard (of iets dergelijks) gemaakt. De opdracht van deze week: noem nou eens drie dingen die je toe wil voegen aan je leven en drie dingen waaraan je minder energie wilt besteden.

Drie dingen die ik graag wil toevoegen aan mijn leven:

 1. Sport.
  Ja, jemig, begin ik daar nou weer over? Ja. Ik zeg niet dat ik de marathon wil gaan rennen, maar enige vorm van beweging zal mijn lichaam goed doen. Ik roep dus steeds dat ik yoga ga doen, maar IK HEB HET NOG STEEDS NIET GEDAAN. En dan komen we meteen bij het volgende punt:
 2. Rust.
  Ik ren regelmatig als een kip zonder kop in het rond. Van stage naar mijn computer en via een filmlocatie naar mijn vrienden. Niks mis mee, maar rust is ook belangrijk. En een woord wat weinig voorkomt in mijn woordenboek. Het sleutelwoord? Lezen. Misschien moet ik daar een yoga-mantra van maken: le-zen, Marieke, le-zen. Dat vind je leuk, weet je nog? Ga eens met die gepeperde reet in de hoek van de bank zitten, joh.
 3. Reizen.
  Het zal je vast niet ontgaan zijn: ik wil meer zien van de wereld. Meer, meer, méér. Ik vind reizen de ultieme manier om te leren. Andere culturen ervaren, kennis opdoen van wat anderen weten en jij niet en vooral heel veel zien, kijken en genieten. (Want kijken en zien zijn natuurlijk twee heel verschillende dingen.)

Drie dingen die ik minder energie wil geven:

 1. Stress. 
  Stressen kost enorm veel energie en vaak gaat het helemaal nergens over. Ik maak me altijd druk om niks. Dat ik mijn verslagen op tijd in moet leveren. Ja, hoor eens, dan moet ik er gewoon op tijd aan beginnen. En ik heb nog nóóit iets te laat ingeleverd, dus waar maak ik me nou helemaal druk om? Hetzelfde geldt voor het niet halen van verslagen. Ook nog nooit gebeurd, dus waarom zou ik mijn scriptie nu ineens niet goed maken? Goede instelling, hè? Ik leer het wel.
 2. Uitstelgedrag.
  Dat mailtje beantwoord ik zo wel. NEE. Want in de tijd dat ik twijfel over het beantwoorden van een mailtje had ik ‘m allang kunnen beantwoorden. O, ja, ik moet nog een was in de machine stoppen. Maar, dat doe ik zo wel, want nu zit ik zo lekker te bloggen. NEE. NU, Marieke, NU. Je komt om in de was.
 3. Het eindeloos ronddwalen op internet.
  Leuke blog hier, Facebookberichtje daar, even nog m’n Twitter timeline doorscrollen. Oh, man, er gaat zoveel tijd in zitten. Natuurlijk is het ontspanning, maar dan zit ik wéér achter de computer, terwijl het voor mij juist zo goed is om met een boek op de bank te gaan zitten. (Wat ik zo dus ook ga doen, ha!)

Waarom we deze punten opschrijven? Zodat je er gericht aan kan gaan werken natuurlijk! Daarom moet je ook dingen opschrijven waar je zélf wat aan kan doen.

Benieuwd wat Lisanne en Kelly willen veranderen? Neem dan even een kijkje op hun blogs! En vergeet jezelf niet aan te melden op de Facebookgroep! Wij twitteren, facebooken en instagrammen met #dehappychallenge, jij ook?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

32 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #4 | Wat wil jij veranderen?

 1. Via de “Happy Challenge” van Kelly en Lisanne kom ik ook terecht bij die van jou. Allereerst wat een ontzettend leuk initiatief en mooie blog. Die ga ik vaker volgen. Grappig om te zien dat de “Happy Challenge” zo divers word ingevuld. De ene is meer praktisch, de ander meer op het gevoel gericht.
  Ik denk dat je goed haalbare doelen hebt en hoop dan ook voor je dat het lukt om ze toe te passen in je (bloggers) leven!

 2. Weer een hele fijne opdracht!
  Alhoewel ik de vorige ook nog moet (ben ziek dus daardoor: uitstel!) ga ik ook zeker hiermee aan de slag!

 3. Leuk om te zien hoe divers de opdrachten zijn en hoe verschillend deze worden ingevuld. Waar de ene praktische doelen stelt is de ander meer met gevoelsmatige doelen bezig. Overeenkomsten zijn er ook duidelijk te zien. Wat is dat toch met ons vrouwen en eindeloos ronddwalen op internet? Lijkt me dat je prima haalbare doelen hebt en hoop dan ook dat dit helemaal goed gaat komen!

 4. Weer zo’n mooie opdracht! Ik vind het zo ontzettend leuk om te doen! Ik ga mijn best doen. Resultaat is binnenkort te bewonderen 😉

 5. Helaas geen DIY-mogelijkheden dit keer, haha, maar wel een hele leuke opdracht! Ook moeilijk… Ik gok dat mijn dingen die ik minder energie wil geven aardig overeenkomen met de jouwe!

 6. Hmm best haalbaar 🙂 ik moet echt hard gaan nadenken over deze opdracht.
  Ik zie de comments btw nog steeds niet goed 🙁 ze staan wel onder elkaar maar het is niet te zien dat jouw reactie bij de bovenstaande reactie hoort.

  1. 🙁 Stom! Bij mijn telefoon en die van Geert doet hij het wel goed. Welke telefoon heb jij?

 7. Ikzelf zou nog wel een kilootje of 10-12 af willen vallen, maar kan het momenteel niet opbrengen om die zelfdiscipline weer op te brengen om dat eet dagboek weer bij te houden..(.ik ben namelijk al 33 kilo afgevallen) ben wel bezig om mijzelf te orieenteren op Biologisch eten, dus ben wel nog steeds bewust bezig met voeding en ik weet uit eerdere ervaring dat ik dat dagboekje dan ineens wel weer op kan brengen..Ik zorg er wel voor dat ik op gewicht blijf en vind dat ook best wel lastig…..
  Heel veel dingen zijn voor mij wel herkenbaar die je hier beschrijft…zoals het doelloos rondzwerven op het internet, maar ik weet dat dit vaak ter bezinning blijkt te zijn…

  Leuk artikel, groetjes Petra

 8. Leuk gedaan, ik kan mijzelf er helemaal in herkennen! Zeker in dat “dwalen over het internet”, die heb ik zelf ook als puntje aangehaald in mijn blog 🙂

 9. Zo….eindelijk opdracht 3 gemaakt; in het kader van ‘handig inplannen van tijd’ mijn werkpuntje uit opdracht.4 :). Gelijk de waarden (opdr. 2) achterop geschreven . Nu nog even de plakgum opspeuren en bij de bbb lijstjes aan de binnenkant van mijn kast plakken. ( Over bbb gesproken…kwam er vandaag achter dat mijn strapless galajurk nu wat te wijd is… 🙁 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.