HAPPY CHALLENGE #5 | Just do it!

Lekker praktisch
Jeej, vrijdag-happy-challenge-tijd! Waar waren we gebleven? Vorige week hebben we drie punten genoemd die we wilden toevoegen aan ons leven en drie dingen waar we minder energie aan wilden besteden. Ik wil meer tijd besteden aan sport, rust en reizen en minder energie steken in stress, uitstelgedrag en het eindeloos ronddwalen op internet. Vergeleken met de andere dames (Kelly en Lisanne) noemde ik best wel praktische punten. Maar ondanks dat ik wel van een beetje mindstyle op z’n tijd houd, bén ik ook heel praktisch. Ik droom héél graag, maar ik voer nog liever uit.

Je hoeft niet alles in één keer goed te doen
Deze week is het thema ‘Just do it’. Dat spreekt eigenlijk voor zich, maar het is wel het lastigste punt van de hele challenge. Of eigenlijk van je hele leven. Bedenken is één, maar uitvoeren? Uitvoeren kost soms tijd. En soms ook niet. Ik heb deze week goed aan mijn eigen rust gedacht en ben vaker op de bank gekropen met een boekje. Daar ben ik heel blij mee! Je kunt zeggen: maar je wilde ook sporten! Maar juist daarmee wil ik mezelf geen verplichtingen opleggen. Ja, ik wil sporten, maar rust is belangrijker. Ik bekijk het van dag tot dag. Ik heb in ieder geval geen stress gehad, heb een aantal klusjes gedaan die al een aantal dagen (of weken) op de planning stonden, maar verlies mezelf ook nog steeds in het ronddwalen op internet. Je hoeft niet alles in één keer goed te doen. Man, je hebt een heel léven om je te blijven aanpassen.

Mijn moeder gaat naar Zweden!
Nu we deze les hebben geleerd, wil ik je een voorbeeld geven van een situatie waarin ‘dromen waarmaken’ wél heel simpel (lijkt) te zijn. Dames en heren, mijn ouders hebben een reis naar ZWEDEN geboekt. Ja, daar mag u best even voor applaudisseren. En dat allemaal dankzij de Happy Challenge. Echt!

Mijn moeder wil al zolang ik haar ken naar Scandinavië. Eerst snapte ik niet zo goed waarom, maar inmiddels ben ik ook helemaal verslaafd aan die landen en wil ik er zelf óók heel graag heen. Maar… mijn moeder is er dus nog nooit geweest. Terwijl ze al járen roept dat ze dat écht heel graag zou willen. Als je zou vragen ‘Je mag nog 1 ding doen, wat wordt het?’ dan zou ze zeggen dat ze naar Zweden wil. Maar… wáárom is ze er dan nog nooit geweest? Tja… om de standaard redenen. Zweden is een heel duur land, ze wilde het uitstellen totdat ze 25 jaar getrouwd zijn, ze weet niet hóe ze dan naar Zweden willen… Eigenlijk allemaal redenen van niks. En dat zag ze zelf gelukkig – EINDELIJK – ook in nu.

We gaan gewoon. Punt uit.
Mijn moeder doet trouw mee met de Happy Challenge. Op zich al een wonder, want ze is – net als ik – helemaal niet zweverig en zou dit vroeger maar onzin hebben gevonden. Maar mijn jarenlange filosoferen over mijn Bucket List en dergelijke (wat ik vroeger al in real life deed, voordat ik op mijn blog begon) en alle blogs – die ze trouw elke dag leest – hebben eindelijk hun vruchten afgeworpen. Toen mijn moeder van de week haar visionboard aan papa liet zien en Scandinavië wéér naar boven kwam, zei hij: “Deze zomer gaan we naar Zweden. Punt uit.” That’s why I love him.

Ein-de-lijk
Ik kan het bijna niet geloven. Mijn lieve moedertje gaat éin-de-lijk doen waar ze al die jaren al van droomt. En mijn vader natuurlijk ook. De reden? Je weet vandaag niet wat er morgen gaat gebeuren. Ze willen er al jaren heen, dus waarom niet NU? Hoe, wat en waar weten ze nog niet precies, maar waarschijnlijk overnachten ze sowieso een week in een huisje van een oude juf van mij. Zij is haar droom achterna gegaan en jaren geleden met haar man naar Zweden verhuisd. Heerlijk, hè?

Moraal van dit verhaal? Als mijn moeder het kan, kunnen jullie het ook. Just do it.

Meer Happy Challenge?

Week 1: Wat wil je nou eigenlijk echt? (Jouw waarden)
Week 2: Wat is jouw droom?
Week 3: Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)
Week 4: Wat wil jij veranderen?

Benieuwd wat Kelly en Lisanne over dit onderwerp hebben geschreven? Neem een kijkje op hun blogs! En vergeet je niet aan te melden voor de Facebookgroep! Al meer dan 400 mensen gingen je voor!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

20 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #5 | Just do it!

  1. Wat super dat je ouders eindelijk naar Zweden gaan, helemaal door de happychallenge! Je vader heeft natuurlijk ook gelijk. 🙂 Ik zag de opdracht al aankomen, haha, ben wel benieuwd wat er hierna nog kan komen!

  2. Wow wat fantastisch! Applausje voor je ouders! Lief van papa dat hij de knoop doorhakt en de droom van mama waarmaakt! Ik hoop dat ze volop genieten en dat het net zo mooi is als ze denken dat het is. Maar daar twijfel ik niet aan! Leuke opdracht deze week.

  3. Just do it. Tja dat is niet altijd makkelijk. Had het er net toevallig met mijn zusje over. Sommige dromen hebben behalve voordelen ook veel nadelen en andere struikelblokken. Maar ik ben het wel met je eens, als je echt wilt….. Ik moet maar eens gaan bekijken hoe ik dat dan wil gaan berijken…. Dat is al een eerste stap, jullie zijn inspirerend met je happy challance, bedankt, liefs!

    1. We posten daar allemaal berichten over blogs die iedereen over de Happy Challenge schrijft. En als je geen blog hebt, kun je daar de resultaten van je opdracht delen, als je dat leuk vindt 🙂 Vooral heel veel positiviteit!

  4. De zinnen “Je hoef niet alles in één keer goed doen” en “Just do it” hebben mij aan het denken gezet over het schrijven van mijn blog over “Just do it”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.