HAPPY CHALLENGE #6 | Positieve gewoonten

We hebben ze allemaal en vaak hebben we het alleen over de slechte: gewoonten. Dingen die je zo vaak doet, dat het automatisch gaat en het ‘gewoon’ is geworden. Hoe irritant de buitenwereld het ook vindt. Toch heb we ook positieve gewoonten. Dingen die voor anderen misschien niet zo vanzelfsprekend zijn, maar voor jou wel. Deze week gaan we eens kijken naar onze positieve gewoonten én bedenken we er een paar die we wel toe zouden willen voegen aan ons leven.

Mijn positieve gewoonten

Oeh, dit vond ik lastiger dan ik dacht. Wat zijn mijn positieve gewoonten? De gewoonten waar ik gelukkig van word? Je denkt er nooit zo over na, juist ómdat het gewoonten zijn. Maar soms is het wel goed om even stil te staan bij wat je doet. Ik ga het proberen…

 • Efficiënt werken/doorwerken/doorzettingsvermogen
  Hoewel Geert de meester is in efficiënt werken, ben ik er zelf ook heel goed in. Gelukkig maar, want anders zou ik nooit zoveel kunnen doen als dat ik nu doe. Ik houd gewoon niet van treuzelen. Ik loop snel, praat snel, werk snel. Dat is gewoon mijn gewoonte.
 • Planningen/lijstjes maken
  Ik maak altijd en overal lijstjes en planningen en sleep standaard vier boekjes met me mee (agenda, blogagenda, blognotitieboekje en gewoon notitieboekje). Handig? Nou, vooral zwáár! Nee, even zonder gekkigheid: het is tegelijkertijd ook mijn valkuil. Ik maak zéér strakke planningen en vind het daardoor lastig om flexibel te reageren wanneer er iets onverwachts gebeurt.
 • Een helpende hand bieden
  Ik probeer altijd iedereen te helpen. Het valt me zelf eigenlijk niet zo erg meer op, maar als iemand me ervoor bedankt, denk ik: o ja. Ik vind eigenlijk dat iedereen dit zou moeten doen…
 • Vriendelijk zijn
  Weer zo’n punt dat ik vanzelfsprekend vind, maar dat is het blijkbaar niet. Teske schreef er al een mooie blog over. Vriendelijk zijn, sommige mensen vinden het zó moeilijk. Als ik de bus instap om 7.00 uur ’s ochtends zeg ik áltijd de buschauffeur gedag en als ik eruit ga, bedank ik hem/haar. Tot mijn verbazing zijn er zóveel mensen die gewoon chagrijnig naar binnen stampen. En zo kan ik nog duizend andere voorbeelden geven. Om het over ‘aardig zijn online’ nog maar niet te hebben, want wat ik soms voorbij zie komen… Om je te schámen! (Niet op mijn blog trouwens, jullie zijn schatjes!)
 • Opruimen/organizen/schoonmaken
  Oké, ook hier is het soms wel een rommeltje en de badkamer schoonmaken is zéker niet mijn favoriete klusje, maar ik houd wel van een opgeruimd (tot op een zekere hoogte, ik woon niet in een vitrine, er moet wel gelééfd worden) en schoon huis. Het liefste stop ik alles in bakjes (en het meeste zít ook wel in bakjes). Het is dat Geert me soms tegenhoudt… anders zou het hele huis volhangen met labels!

Positieve gewoonten die ik nog wel toe wil voegen aan mijn leven

Kijk, dit soort vragen vind ik altijd veel gemakkelijker te beantwoorden. Ik val ook een beetje in herhaling, dus ik zal het kort houden.

 • Gezond eten
  De laatste tijd zijn de paprikachippies mijn grootste vrienden en zijn de chocoladerepen ook niet aan te slepen. Toegegeven: Geert vindt mij een stuk gezelliger en vrolijker dan in mijn ‘Bye Bye Buikje’-periode (en dat ben ik ook), maar iets meer groenten zou geen kwaad kunnen. Fruit is hier ook niet aan te slepen (we hebben inmiddels 2 fruitschalen en dan nog past het niet), dus dat zit wel goed, gelukkig.
 • Sporten
  Ha-ha-ha. Begin ik er toch wéér over. Ik zou zo graag willen dat ik sporten heerlijk vond en dat ik het het liefste dagelijks zou willen doen. Helaasch. Dat gen heeft mij overgeslagen. (Alhoewel ‘overgeslagen…? Bij ons thuis (ouderlijk huis) sport er niemand, dus wat dat betreft sport ik nog veel…)
 • Ontspannen
  Ook hier schreef ik al eerder over. Ik moet wat meer met een boekje in het hoekje van de bank kruipen en wat minder de workaholic spelen. Maaaaaar, zoals jullie aan de boekreviews zijn, doe ik hierop erg mijn best!
 • Flexibel reageren en de ‘het komt wel goed’-mentaliteit
  Wéér een gewoonte die Geert per-fect bezit (Joh, wat kan die jongen niet?! Nee, grapje.). Al heeft Geert de overtreffende vorm ervan. Hij maakt zich niet zo snel ergens druk om. BEHALVE als het gaat om technische apparaten die niet werken, het niet kunnen vinden van een parkeerplek en te laat komen, dan breekt de *** uit. Maar we hadden het over mij. Ik ben dus vrij van de stresserige kant. Het gaat al duizend keer beter dan toen ik net op mezelf ging, maar het is soms maar goed dat ik samenwoon met Geert, zodat hij me aan m’n handje kan meetrekken, want o, o, o… Strèèèssssss! Ik zou graag wat flexibeler reageren als er iets anders gaat dan ik van tevoren dacht… Wat minder strak plannen en wat meer tevreden zijn als ik ‘gewoon’ veel heb gedaan die dag, in plaats van ‘abnormaal’ veel.

Zie je, ik kan het niet ‘kort houden’. Ik lul teveel. Zelfs als ik schrijf.

Goed, tijd voor jullie positieve gewoonten! Deel ze in de comments, schrijf er een blog over of gooi het eruit op de Facebookgroep!

Meer Happy Challenge?

Week 1: Wat wil je nou eigenlijk echt? (Jouw waarden)
Week 2: Wat is jouw droom?
Week 3: Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)
Week 4: Wat wil jij veranderen?
Week 5: Just do it!

Benieuwd wat Kelly en Lisanne over dit onderwerp hebben geschreven? Neem een kijkje op hun blogs! En vergeet je niet aan te melden voor de Facebookgroep! Al meer dan 400 mensen gingen je voor!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #6 | Positieve gewoonten

 1. Heel mooi hoe jij ‘m hebt uitgewerkt en door je lijstje zo door te nemen kom ik er achter dat ik je al best goed ken , ook door de voorgaande opdrachten 🙂 fijn om zoveel openheid te lezen, ik herken mezelf ook in veel punten vooral dag flexibeler mogen worden (lees: minder control freak zijn haha)

 2. Had bij Kelly het stuk ook al gelezen en gaf al aan dat dit weer een pittige gaat worden.
  Ben zo onzeker over mezelf en ik zie altijd alleen maar de slechte dingen van mezelf.
  Dus daarom is dit juist een top opdracht!

  1. Als je het zelf lastig vindt, vraag dan je vriend/vriendin/ouders/zussen/broers om hulp! Wedden dat zij véél sneller dingen kunnen noemen 🙂 En dan hoef jij alleen nog maar in te zien dat het klópt!

 3. Leuke nieuwe opdracht, wel een om over na te denken! Ik heb, zoals waarschijnlijk velen, de neiging om vooral de minder goede dingen te zien

  1. Logisch, want gewoonten zijn zo gewoon dat je ze al snel niet meer ziet 😉 Vraag anders iemand om hulp!

 4. Efficiëntie is een hele goede eigenschap! Die wil ik wel een dagje lenen. Verder stress ik ook altijd om alles, een minder fijne gewoonte!

 5. Erg leuke opdracht! Je hebt al mooie positieve gewoonten. Hopelijk gaat het je lukken om de andere punten ook toe te voegen aan je positieve gewoonten. Succes!
  Mijn versie van deze opdracht staat inmiddels ook online.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.