HAPPY CHALLENGE #7 | Wees dankbaar!

Ik zie ik zie wat jij niet ziet
Dankbaarheid, dat is het thema van de Happy Challenge deze week. Een thema wat mij bijzonder aanspreekt. Ik ben dan wel iemand die constant roept dat je aan de slág moet met doen wat je wilt, maar ik vind het ook heel belangrijk om stil te staan bij wat je al hebt. En daar dan vooral heel dankbaar voor zijn. Want zelfs als er van alles mis gaat, zijn er dingen om dankbaar voor te zijn. Alleen ziet niet iedereen dat altijd…

Gewoon stront veel geluk
Wij hebben allereerst al het geluk dat we in de westerse wereld geboren zijn. Daar denk je misschien niet echt over na, maar ik denk regelmatig – mede door de vele reisprogramma’s die ik kijk: potverdikkie, wat hebben we het toch goed hier. Wat krijgen we toch veel kansen, wat ís er toch veel. Gewoon stront veel geluk gehad dat ik hier ter wereld kwam.

Nederland, zeik land
Aan de ene kant is Nederland een zeik land. Nederlanders hebben altijd wel wat te zeuren. Het regent te hard, het sneeuwt niet, het sneeuwt wel, de politiek deugt niet, je favoriete blogger draagt de verkeerde legging (écht iets waar je over moet zeuren, liefst op Instagram…) Ja ja, het ís allemaal wat. Aan de andere kant is Nederland het volk van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Gewoon is óók goed. Zet ons in een klapstoel voor de caravan in Zeeland en het is goed. Kijk, ik moet er niet aan dénken, maar ‘we’ zijn tevreden, dat wilde ik maar even zeggen.

Dankbaar zijn
Ikzelf bedenk me regelmatig hoe dankbaar ik ben. Niet tijdens een dagelijks rondje mediteren, maar gewoon, tussen de bedrijven door. Wanneer ik weer zo’n verschrikkelijk lieve comment van jullie lees of als ik naar ons mooie huisje kijk. Toch is opschrijven helemaal niet zo verkeerd. De ‘dankbaarheidslijstjes’ zijn in blogland natuurlijk niet onbekend, maar je kunt het natuurlijk ook voor jezelf doen. Bijvoorbeeld in zo’n leuk ‘one line a day’-boekje. Of gewoon in een oud schrift.

De opdracht
De opdracht deze week is – wie het raadt, krijgt een koekje – elke dag 5-10 dingen noteren waar je dankbaar voor bent. Dat mogen heel kleine, maar ook grote dingen zijn. Wij, Lisanne, Kelly en ik, delen een week lang elke dag ons dankbaarheidslijstje.

Even een momentje van spiritueel bewustzijn met klankschalen en oerklanken. Nee, grapje. Die bedenk je er zelf maar bij.

Gisteren was ik dankbaar voor:

 • Nicolle die met me mee ging naar Soirée Magnifique, een bloggersevent, zodat ik niet alleen hoefde.
 • Dat ik vervolgens om 23.00 uur ’s avonds haar telefoon mocht lenen om deze blog alvast te tikken.
 • En dat ik haar stewardessenpakje mocht lenen voor carnaval, omdat de mijne nog in Tiel ligt. Het moet overigens doorgaan voor ‘dansmarieke pakje’.
 • Mijn nieuwe tas, die maar €15 kostte! (Foto’s volgen!)
 • De nieuwe Glamour in de goodiebag. Lekker leesvoer en er staan deze maand mooie interviews in!
 • Geert die Nicole en mij komt halen van station Arnhem, Nicole thuis brengt en mij mee naar huis neemt.

Meer Happy Challenge?

Week 1: Wat wil je nou eigenlijk echt? (Jouw waarden)
Week 2: Wat is jouw droom?
Week 3: Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)
Week 4: Wat wil jij veranderen?
Week 5: Just do it!
Week 6: Positieve gewoonten

Benieuwd wat Kelly en Lisanne over dit onderwerp hebben geschreven? Neem een kijkje op hun blogs! En vergeet je niet aan te melden voor de Facebookgroep! Al meer dan 400 mensen gingen je voor!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

16 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #7 | Wees dankbaar!

 1. Haha ‘dat je blogger de verkeerde legging draagt je dit op instagram wilt dele’ we wonen inderdaad in een zeikland dus bewustwording van dankbaarheid is erg belangrijk, ik heb al veel zin in deze opdracht! 🙂

 2. Nederland zeikland, haha daar ben ik het wel mee eens. Ik probeer dat dus zo min mogelijk waar te maken maar het beoefenen van dankbaaheid komt er nog niet helemaal uit ook al vind ik dat geluk niet alleen in het najagen van je dromen ligt maar ook in de dankbaarheid voor wat je al hebt.

 3. Ik vind dankbaar zijn altijd erg moeilijk. Tenminste, ik denk er nooit aan. Ik ben altijd zo bezig met wat ik nog wil dat ik compleet vergeet wat ik heb. Niet expres, overigens. Gelukkig is er bijna elke dag wel een momentje waarop ik me besef hoe lucky ik ben. Gister op de fiets bedacht ik me nog hoe dankbaar ik ben dat ik lekker vanuit huis kan werken, mijn eigen schema kan maken, en geld mag verdienen met iets wat ik leuk vind. En gister las ik een blog van iemand op wereldreis in een rolstoel, en dan ben ik toch wel heel erg dankbaar dat ik een gezond lijf heb. 🙂

  1. Het ís ook lastig! Zeker als je – net als wij – het leuk vindt om lekker veel plannen te maken!

 4. Fijn om weer even stil te staan bij dingen waar je dankbaar voor bent die lijstjes heb ik lang niet meer genaakt. Dus ja leuk ik doe ook weer mee met deze opdracht.

 5. Aah te gekke opdracht en wat mooi om te zien dat het event ook terugkomt in je lijstje! Super om je te ontmoeten en te spreken én ik hoop tot gauw! Lieefs Xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.