HAPPY CHALLENGE #8 | Omring je met positieve mensen!

Ik nam deze opdracht wel héél letterlijk

Positieve mensen
Vorige week hebben we ons bezig gehouden met dankbaarheid. Een week lang hield ik elke dag een dankbaarheidslijstje bij. Ik vond het leuk om even bewust stil te staan bij de fijne dingen van een dag en zie zeker de meerwaarde van het opschrijven van zo’n lijstje. Vanaf vandaag stop ik alleen weer met het delen van de lijstjes, want het is alweer tijd voor week 8 van de Happy Challenge. Deze week staat ‘positieve mensen’ centraal. Want ik heb gemerkt dat andere mensen veel invloed kunnen hebben op jouw eigen humeur en leven.

Die persoon bij wie je áltijd moet lachen!
Kort gezegd komt het hierop neer: positieve mensen geven je energie en negatieve mensen nemen je energie af. Ken je dat gevoel wanneer je bij iemand bent geweest en helemaal stralend, vol energie en creativiteit terugkomt, terwijl je in je hoofd lekker aan het nadenken bent over wat je voor leuks gaat doen óf gewoon blij bent dat het zo’n gezellige dag was? Ik wel! De mensen van wie je dat gevoel krijgt, zijn dúidelijk positieve mensen! Voor jou dan, want dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor een ander ook zo is. Iedereen voelt zich ‘aangetrokken’ tot anderen, omdat we allemaal anders zijn.

Die persoon waarvan je stiekem chagrijnig wordt
Precies op die manier heb je ook negatieve mensen. Als die mensen vragen of je langs wilt komen, heb je er eigenlijk al meteen geen zin in. Je komt namelijk altijd chagrijnig terug of hebt het idee dat je véél liever iets anders had gedaan. En dan heb ik het nu even niet over die ene avond dat er een leuke film op tv kwam en je die eigenlijk wilde zien. Nee, ik heb het over mensen die standaard dat gevoel bij je oproepen. Ik merk dat ik zelf deze mensen van nature ‘ontwijk’. Niet expres, maar ik kom gewoon niet (veel) met ze in contact, omdat er geen klik is. Daar is niks ergs aan, want het is (zeer waarschijnlijk) ook wederzijds. Nogmaals: iedereen is anders en de ene persoon past nou eenmaal beter bij je dan de ander.

Opposites attract
Toch is er ook nog zoiets als ‘opposites attract’: het is soms best verleidelijk om dat ene meisje dat zo verschrikkelijk gezond eet tóch te volgen op Instagram, hoewel ze eigenlijk helemaal geen plaatjes post waar jij vrolijk van wordt. Het kan zijn dat je die persoon als inspiratie ziet. Dan is het natuurlijk prima. Maar het kan ook zijn dat je – iedere keer als je een foto van die persoon ziet – chagrijnig wordt, omdat (ik vul zomaar even wat in) jij bijvoorbeeld niet zo gezond eet als zij, terwijl je dat wel zou willen. Blergh, negatief persoon! Inspiratie is oké, maar het is niet de bedoeling dat jij met een chagrijnig gezicht door je Instagram timeline scrolt.

De opdracht!
Herkenbaar? Dan komt de opdracht van deze week je vast en zeker goed uit: omring je met positieve mensen en zorg dat je zo min mogelijk contact hebt met de negatieve mensen. Hierbij kun je denken aan real life situaties (afspreken met die ene vriendin waar jij zo vrolijk van wordt!), maar ook aan online situaties (die ene super gezonde persoon op Instagram ontvolgen).

Wie voor mij positieve personen zijn?

Onder andere:

 • Geert! Natuurlijk! Van Geert word ik vrolijk, blij, gelukkig, creatief, ondernemend en ga zo maar door.
 • Mijn (schoon)familie die me heel veel geleerd heeft en nog altijd dingen blijft leren. Zelfs zonder dat ze het zelf doorhebben.
 • Mijn vrienden en vriendinnen, die me – stuk voor stuk – iets geleerd hebben of me inspireren om dingen te doen.
 • Leuke bloggers, die ik niet ken, maar die mij wel inspireren.
 • O, en vergeet de dieren niet! Ik word altijd héél blij van hond Abby (die bij mijn ouders woont, maar nog steeds ook míjn hond is, vind ik), die altijd zó duidelijk laat merken dat hij je lief vindt. ’t Is niet voor niets een hulphond.

Ik ga deze week in ieder geval even kritisch naar mijn social media accounts en Bloglovin lijst kijken. Van welke blogs word ik écht vrolijk en welke volg ik ‘gewoon’ (terwijl het me zoveel tijd kost om ze te lezen).

Wat ga jij doen met deze opdracht?

Meer Happy Challenge?

Week 1: Wat wil je nou eigenlijk echt? (Jouw waarden)
Week 2: Wat is jouw droom?
Week 3: Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)
Week 4: Wat wil jij veranderen?
Week 5: Just do it!
Week 6: Positieve gewoonten
Week 7: Wees dankbaar

Benieuwd wat Kelly en Lisanne over dit onderwerp hebben geschreven? Neem een kijkje op hun blogs! En vergeet je niet aan te melden voor de Facebookgroep! Al meer dan 400 mensen gingen je voor!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #8 | Omring je met positieve mensen!

 1. Leuk dat je ”de” mensen zo benoemd. Die zijn er inderdaad ook altijd. Die eeuwige zeikerd, die klaagbak, maar ook de lachebek. Ik vond het moeilijk, heb laatst bewust afstand genomen van een aantal mensen, maar ik merk dat het me enorm oplucht dat ze niet meer (zo vaak) in mijn leven zijn. Mooie post, Marieke!

 2. Heel toevallig, heb vorige week afscheid genomen van twee negatieve energievreters… Lees, een project waar ik niet genoeg voldoening uithaalde en een therapeut waar mijn samenwerking niet optimaalmee was. Wat een opluchting! Heel herkenbaar hoe belangrijk positieve mensen zijn! Soms lastig om de juiste keuzes te maken

 3. Inderdaad …Stemmingen zijn heel erg besmettelijk…… Van negativiteit kan je als omstander zelfs letterlijk en figuurlijk ziek van worden …Zelf heb ik wel gemerkt dat het heel erg moeilijk blijft om je grenzen hierin te bepalen en vast te houden want Emo vampiertjes geven ook niet zomaar op, met het wegzuigen van je energie!..Tenslotte leven ze hiervan…

  Mooi artikel,
  groetjes Petra

 4. Grappig dat je ook blogs en social media noemt. Sinds een tijdje probeer ik me meer bewust te zijn van de mensen waar ik energie aan besteed maar heb er nooit zo bij stil gestaan welke mensen mij online energie geven!

 5. Helemaal waar! En je hebt gelijk wat betreft Instagram. Sommige mensen móét je gewoon volgen, ook al vind je ze eigenlijk irritant. Het is goed om dan na te denken waar dat vandaan komt 🙂 En jij bent mijn positief mens!

 6. Mooie opdracht, maar ik moet er wel even goed over nadenken. Bij het lezen schoot me meteen iets te binnen, maar ik twijfel nog of het niet nog iets te ‘vers’ is om al over te schrijven. Social media opschonen doe ik regelmatig.

 7. Leuk geschreven Marieke! Zelf heb ik de afgelopen periode bewust afstand genomen van een aantal mensen omdat ze niet goed voor me waren. Ik ben daarom juist extra dankbaar voor de mensen die er altijd wel voor me zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.