HAPPY CHALLENGE #9 | Dream big!

Week 9 van de Happy Challenge: hierna hebben we nog maar één week te gaan! We hebben al over ontelbaar veel dingen geschreven en vandaag is het onderwerp ‘dream big’. Een inkoppertje voor mijn blog natuurlijk, want mijn blog gáát over dromen najagen. Ik ben elke dag bezig met mijn dromen en hoe ik deze ga verwezenlijken. Maar ook voor mij blijft het lastig. Waar ga ik al mijn energie in stoppen? Wat vind ik nu écht het belangrijkste? Ik weet het wel, maar het moet ook uitvoerbaar zijn. Daarnaast blijf ik het spannend vinden om te zeggen. Vandaag ga ik toch maar met de billen bloot.

Mijn grootste droom?
Mijn grootste droom is kunnen leven van mijn eigen bedrijf. In week 2 van de Happy Challenge schreef ik daar al een blog over. Daarin benoemde ik ook waarom dat lastiger is dan het lijkt en welke reacties ik daarop meestal krijg. Toch blijft het mijn grootste droom en ik ga helemaal voor om hem waar te maken. Wát iedereen er ook van zegt. Over een tijdje ga ik namelijk zeggen: zie je wel dat het me gelukt is? Ik kan het wél.

Mijn blog
Ik wil héél graag mijn blog naar een hoger niveau brengen en er partime van kunnen leven. Of eigenlijk: ervoor zorgen dat het een aanzienlijk aandeel krijgt binnen ons bedrijf. Puur omdat ik er graag véél mee bezig ben en wanneer je van je eigen bedrijf moet leven kun je niet al je tijd in een hobby steken. Er moet immers ook brood op te plank komen.

In mijn ideale droom zou ik partime bezig zijn met mijn blog, waarmee ik mensen wil inspireren om hun dromen achterna te gaan. Ik zou iedere week een droom laten uitkomen en daarover bloggen. En ik zou ook dromen van anderen uit laten komen. Ik zou het te gek vinden als ik niet alleen online maar ook in reallife iemand kan helpen met het verwezenlijken van zijn droom. En dáár dan films over maken. Dat lijkt me geweldig!

Ook reizen wil ik een nog veel groter deel van mijn blog gaan maken. Waar moet je naartoe? Wat moét je gezien hebben? Welk land moet op jouw Bucket List?

Als jullie nog tips hebben over ‘hoe dit te bereiken’ dan hoor ik het graag!

Mijn boek
Ik heb inmiddels twee boeken uitgegeven. Niet eens zelf, maar echt via een uitgever. Toch voelt het nog niet zo echt, omdat ze alleen als e-book te verkrijgen zijn. En ja, ik wil zo graag een papieren boek uitgegeven hebben. Ben ik nu een zeikerd? Misschien, maar ik wil het zó graag! Na mijn afstuderen ga ik er keihard mee aan de slag.

Een tv-programma presenteren
Mijn derde plan. Een droom. Ik vind presenteren geweldig en het lijkt me dan ook super om een tv-programma te presenteren. Nee, ik heb geen journalistiek gedaan en geen opleiding gevolgd, maar welke presentator heeft dat wel? Eergisteren vertelde ik al dat ik dolgraag een cursus presenteren zou willen doen. Ik presenteer natuurlijk nu al veel voor de camera en verder is het volgens mij gewoon een kwestie van veel doen, oefenen, leren, uren maken. De kans dat iemand joú benadert voor een presentatieklus is natuurlijk nihil. Daarom heb ik al twee keer gesolliciteerd voor een programma. Eng? Ja! Ben ik er doorheen gekomen? Nee! Maar met stilzitten bereik ik sowieso niets. Als ik iets wil, moet ik daar wel iets voor doen, hè? Het is maar even dat je het weet.

Wat wil jij en wat ga jij daarvoor doen?

Meer Happy Challenge?

Week 1: Wat wil je nou eigenlijk echt? (Jouw waarden)
Week 2: Wat is jouw droom?
Week 3: Maak je dromen visueel! (Bijvoorbeeld met een visionboard)
Week 4: Wat wil jij veranderen?
Week 5: Just do it!
Week 6: Positieve gewoonten
Week 7: Wees dankbaar
Week 8: Omring je met positieve mensen

Benieuwd wat Kelly en Lisanne over dit onderwerp hebben geschreven? Neem een kijkje op hun blogs! En vergeet je niet aan te melden voor de Facebookgroep! Al meer dan 400 mensen gingen je voor!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

20 thoughts on “HAPPY CHALLENGE #9 | Dream big!

 1. Het gaat je lukken hoor! Ik denk dat het belangrijk is je te omringen met mensen die hun dromen waarmaken. Dat doe ik ook zo veel mogelijk, en daardoor zit ik altijd in een stand van: Wat kan ik nog meer doen om mijn doel te bereiken? 🙂

 2. Ik heb vanochtend al meerdere op je blog gekeken om te checken of jouw uitwerking van de nieuwe opdracht er al op stond, haha. Vind zulke dingen zó leuk om te lezen. 🙂 Jouw dromen gaan vast wel uitkomen, dat van je blog in ieder geval wel! In de meeste dingen herken ik me wel een beetje, lijkt me bijvoorbeeld ook zo tof om een eigen boek in mijn handen te hebben! (ik typ een beetje veel uitroeptekens, oeps)

  1. Oh ik ben ook uitroeptekenverslaafd, haha! En wat lief dat je ging kijken! Ik was een beetje laat, sorry!

 3. Nee hoor, je bent helemaal geen zeikerd over dat boek. Ik zou ook geen genoegen nemen met alleen een e-book. Misschien ook wel omdat ik zelf liever een papieren boek lees.

 4. Ik weet zeker dat je het kan Marieke! Met jouw doorzettingsvermogen, positiviteit en super grote creativiteit kan jij dat! Je bezoekersaantallen geven het al aan, we willen meer van je lezen en weten Marieke! Topper!

 5. Ik volg je sinds de happy challenge en lees dat jij echt een doorzetter bent. Creatief, leuk schrijft wat lekker leest 🙂 binnenkort lezen wij allemaal een papieren boek van jou.

 6. Ik snap best dat het nog niet echt voelt alsof je 2 boeken heb uitgegeven, en dat je graag papieren exemplaren wilt leveren. En ik weet zeker dat gaat jouw echt wel lukken.

 7. Nou eerlijk gezegd vind ik je ook geen zeikerd over dat papieren boek…(.over andere dingen ook niet)…Ik heb in de loop der jaren wel gemerkt dat bij haast iedereen zijn wensen veranderen als ze in een andere levensfase belanden ( dit klinkt misschien bejaard, maar dat ben ik echt nog lang niet) Als bepaalde wensen gerealiseerd zijn of losgelaten vult die vrijgekomen ruimte zich weer op met nieuwe wensen….je leert jezelf namelijk steeds beter kennen en dus ook wat haalbaar is en wat echt niet…inderdaad met stil zitten bereik je niets ( alleen een dikke kont wel…maar of je daar nu blij van word, geen idee) dus je bent op de goed weg…ga lekker door met je wensen realiseren, zo word je uiteindelijk een tevreden mensje…

  1. Hahahaha, een dikke kont, ja 😉 Ik bén al een tevreden mens, maar ik herken je reactie wel: ik blijf gewoon weer nieuwe dingen verzinnen die me leuk lijken! Gelukkig maar 😀

 8. Nee, je bent geen zeikerd, zolang je maar wel weet dat een e-book ook echt een boek is. Maar desondanks, ja, ik begrijp je wel.
  Dat TV programma presenteren zie ik ook nog wel gebeuren. Ik heb heel wat vlogs voorbij zien komen en soms is het echt niet om aan te horen/zien. Bij jou was dat een ander verhaal. Niet om te slijmen, want waarom zou ik, maar je hebt een natuurlijke manier van praten in de camera. Je komt niet gemaakt over. Een enorm voordeel als je wilt presenteren. Go for it, meis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.