HEALTH: Gezonde aardbei/banaan/citroen smoothie zonder melk

Smoothie

Het is begonnen: de zoektocht naar lekkere, gezonde én melkvrije producten (vanwege mijn allergieën). Elke week hebben we een soort ‘kookclub/spelletjesavond’ met vrienden en ook zij hebben het dus een stuk moeilijker gekregen. Maar… lief als ze zijn, gaan ook zij de zoektocht en uitdaging aan. Gisteren aten we voor het eerst melk/diverse soorten fruit/pinda/varkensvlees-vrij en het was héérlijk!

Het toetje van de avond? Een héérlijke smoothie, gemaakt met de nieuwe – super coole – blender van Ferdi & Nicole. Normaal maken wij smoothies met een beetje yoghurt of een scheutje melk, maar ja, dat gaat dus niet meer. Maar, ik kan je vertellen. Dit was één van de lekkerste smoothies die ik OOIT op heb. Serieus. Ga dit maken. Ook al ben je niét allergisch voor melk.

Ingrediënten(voor 4 smoothies):

– 500 ml citroen sorbetijs (helemaal niet zo slecht voor je)
– 1,5 banaan
– 1 bakje aardbeien
(Eventueel: een scheutje perzik likeur)

Een heerlijke, best wel gezonde smoothie. Eerst proef je de aarbeien en de nasmaak is heerlijk fris door de citroen. Nicole garneerde de smoothie nog met een pluimpje aarbeien-munt (wat ze zelf kweken op het balkon, hoe cool?) en de tweede keer (jep, zo lekker is ‘ie) gooiden ze er nog een scheutje perzik likeur doorheen. Ook erg lekker en weer eens wat anders!

Ik ben alvast helemaal in mijn nopjes door deze ontdekking en ga deze smoothie zééééker veel vaker maken!

Ga jij ‘m ook maken (ook al heb je geen melkallergie)?

Follow my blog with Bloglovin

8 thoughts on “HEALTH: Gezonde aardbei/banaan/citroen smoothie zonder melk

  1. Wat een leuke site heb jij! Ik heb draafgelopen dagen veel terug gelezen en vooral de bucketlist-/diaryartikelen zijn favoriet. Ik geloof er heel erg in dat jr alles kunt wat je wilt ( binnen het redelijke natuurlijk) als je er maar alles aan doet. Keep up the good work!
    Liefs,
    Stephanie

    1. Dan zit je hier helemaal goed, Stephanie! Dat geloof ik namelijk ook! 🙂 Binnen het redelijke inderdaad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.