Deze pannenkoekjes kom ik óveral tegen en toch had ik ze nog steeds niet gemaakt. Tot vandaag. Want met Pasen maak je een lekker ontbijt en wat is er lekkerder dan pannenkoeken bij het ontbijt? Dat bedoel ik. Ze waren héérlijk! Dus voor diegenen die het recept nog niet gespot hadden: wacht niet langer, maar zoek 3 ingrediënten bij elkaar! Gezond en lekker. Wat wil een mens nog meer?
Ingrediënten (voor 2 personen):
– 2 bananen
– 4 eieren
– twee snufjes kaneel
– olijfolie/zonnebloemolie
Voor 1 persoon deel je de ingrediënten dus gewoon door twee.
Hoe maak je het?
1. Schil de bananen, leg ze in een kom en prak ze fijn. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk stukjes meer in zitten!
2. Doe de vier eieren in de kom.
3. Doe ongeveer twee snufjes kaneel in de kom. Dit deed ik gewoon een beetje op gevoel. Als je niet van kaneel houdt, kun je dit ook weglaten.
4. Mix de ingrediënten met een vork. Je hoeft het dus niet te mixen! Roer tot het beslag een beetje bruinig is, weinig stukjes bevat en gemengd is.
5. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie/zonnebloemolie. Zet het vuur halfhoog en laat het daarop staan. Dat is de perfecte hoogte, zodat je pannenkoeken niet aanbranden.
6. Nu giet je het beslag in de pan. Ik vond het leuk om kleine pannenkoekjes te maken. Dat keert ook wat makkelijker. Er pasten precies 3 pannenkoekjes in één koekenpan.
7. Als het beslag wat opgedroogd is aan de bovenkant, kun je de pannenkoekjes omkeren. Je kunt natuurlijk ook voorzichtig een beetje spieken aan de onderkant of ze al bruin worden. De tweede kant van de pannenkoekjes hoeft minder lang te bakken dan de eerste kant.
8. Als je beslag op is, zijn de pannenkoekjes klaar! Ik legde ze op een bord met een kommetje erop, zodat ze warm bleven terwijl ik de rest bakte.
9. Serveer de pannenkoekjes op elkaar. Ze zijn al redelijk zoet van zichzelf, maar als je wilt kun je er nog wat poedersuiker, stroop (niet zo gezond) of agavesiroop (gezond, maar heb ik niet in huis) overheen doen. Of je mengt aan het begin van Stevia (gezonde zoetstof) door het beslag heen. Ook lekker: serveer de pannenkoekjes met bosbessen of aardbeien!
Eetsmakelijk!
Meer van mij lezen? Heb jij dan al gestemd op mij als nieuwe columnist van Chicklit.nl?! Dank je wel! NOG 1 DAG OM TE STEMMEN!
Die zijn zeker lekker, volgende keer zal ik ook eens kaneel erdoor heen doen heb ik zelf niet gedaan toen ik ze maakte.
Ook lekker met honing!
Oooooja, goeie tip!
Lekker, ik ga ’t snel ook weer es maken!
Voor hoeveel pannenkoekjes is dit? Moet het per se met olie of kan het ook gewoon met boter?
Voor een stuk of 7! En ja, het kan ook met boter 🙂
Wowww Wat een heerlijk recept, zeker een succes!! Thanksss
Fijn dat je ‘m lekker vindt!
Mag je dit als gezonde snack eten ’s morgens of ’s middags? Ik krijg er gelijk honger van! 🙂
Tuurlijk! Lekker als lunch!
Met een heel klein beetje bakpoeder worden ze iets meer ‘fluffy’, erg lekker (ook met chocolade pasta)
Goede tip!
Ziet er heerlijk uit, maar ik hou niet van Banaan…
Kan ik banaan ook in iets anders vervangen??
Dat denk ik niet… Helaas! Dan worden het havermoutpannenkoeken of zo?
Je kunt wel avocadopannenkoeken maken! Dan worden ze alleen niet zoet. Gewoon op google opzoeken en je komt wel een aantal recepten tegen 🙂
De pannenkoekjes waren heerlijk!! De verhoudingen kloppen goed. Ik kreeg uit dit ‘beslag’ ongeveer 12 pannenkoekjes. Bedankt voor het lekkere recept!
Graag gedaan!
Vraagje 🙂 Waarom moet je ze met de vork mixen en kan dat niet met een mixer? Mij en m’n moeder lijken ze erg lekker!
Dat kan misschien ook wel, nooit geprobeerd!
Hoe lang duurt het ongeveer om ze te maken?
Ongeveer 15-20 minuutjes, denk ik. (Voor een stapeltje.)