HEALTHY: Banaan-ei-pannenkoekjes!

Banaan ei pannenkoeken 6

Deze pannenkoekjes kom ik óveral tegen en toch had ik ze nog steeds niet gemaakt. Tot vandaag. Want met Pasen maak je een lekker ontbijt en wat is er lekkerder dan pannenkoeken bij het ontbijt? Dat bedoel ik. Ze waren héérlijk! Dus voor diegenen die het recept nog niet gespot hadden: wacht niet langer, maar zoek 3 ingrediënten bij elkaar! Gezond en lekker. Wat wil een mens nog meer?

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 2 bananen
– 4 eieren
– twee snufjes kaneel
– olijfolie/zonnebloemolie

Voor 1 persoon deel je de ingrediënten dus gewoon door twee.

Banaan ei pannenkoeken 1

Hoe maak je het?

1. Schil de bananen, leg ze in een kom en prak ze fijn. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk stukjes meer in zitten!

2. Doe de vier eieren in de kom.

3. Doe ongeveer twee snufjes kaneel in de kom. Dit deed ik gewoon een beetje op gevoel. Als je niet van kaneel houdt, kun je dit ook weglaten.

Banaan ei pannenkoeken 2

4. Mix de ingrediënten met een vork. Je hoeft het dus niet te mixen! Roer tot het beslag een beetje bruinig is, weinig stukjes bevat en gemengd is.

5. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie/zonnebloemolie. Zet het vuur halfhoog en laat het daarop staan. Dat is de perfecte hoogte, zodat je pannenkoeken niet aanbranden.

Banaan ei pannenkoeken 3

6. Nu giet je het beslag in de pan. Ik vond het leuk om kleine pannenkoekjes te maken. Dat keert ook wat makkelijker. Er pasten precies 3 pannenkoekjes in één koekenpan.

7. Als het beslag wat opgedroogd is aan de bovenkant, kun je de pannenkoekjes omkeren. Je kunt natuurlijk ook voorzichtig een beetje spieken aan de onderkant of ze al bruin worden. De tweede kant van de pannenkoekjes hoeft minder lang te bakken dan de eerste kant.

Banaan ei pannenkoeken 4

8. Als je beslag op is, zijn de pannenkoekjes klaar! Ik legde ze op een bord met een kommetje erop, zodat ze warm bleven terwijl ik de rest bakte.

9. Serveer de pannenkoekjes op elkaar. Ze zijn al redelijk zoet van zichzelf, maar als je wilt kun je er nog wat poedersuiker, stroop (niet zo gezond) of agavesiroop (gezond, maar heb ik niet in huis) overheen doen. Of je mengt aan het begin van Stevia (gezonde zoetstof) door het beslag heen. Ook lekker: serveer de pannenkoekjes met bosbessen of aardbeien!

Eetsmakelijk!

Banaan ei pannenkoeken 5

Follow my blog with Bloglovin

Meer van mij lezen? Heb jij dan al gestemd op mij als nieuwe columnist van Chicklit.nl?! Dank je wel! NOG 1 DAG OM TE STEMMEN!

21 thoughts on “HEALTHY: Banaan-ei-pannenkoekjes!

  1. Mag je dit als gezonde snack eten ‘s morgens of ‘s middags? Ik krijg er gelijk honger van! 🙂

  2. Met een heel klein beetje bakpoeder worden ze iets meer ‘fluffy’, erg lekker (ook met chocolade pasta)

  3. Ziet er heerlijk uit, maar ik hou niet van Banaan…

    Kan ik banaan ook in iets anders vervangen??

    1. Je kunt wel avocadopannenkoeken maken! Dan worden ze alleen niet zoet. Gewoon op google opzoeken en je komt wel een aantal recepten tegen 🙂

  4. De pannenkoekjes waren heerlijk!! De verhoudingen kloppen goed. Ik kreeg uit dit ‘beslag’ ongeveer 12 pannenkoekjes. Bedankt voor het lekkere recept!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.