HEALTHY CHRISTMAS | Gezonde fudge recept

fudge-recept

De heerlijke kerstdagen vol glinsterende ballen, gezelligheid en lekkers komen er weer aan! Om er een beetje gezond in te gaan, deel ik de weken voor Kerst elke dag een lekker én gezond Kerst recept. Kunnen we daarna ongestoord genieten.

Ik ben gék op karamel en dan het liefste de fudge variant, maar gezond is dat natuurlijk niet. Ik haal het daarom nooit in huis, zodat ik het ook niet op kan eten. Je begrijp hoe blij ik was toen ik op de blog van Girlslove2run een fudge recept voor gezonde fudge vond. Ik paste ‘m iets aan en maakte de kerstvariant.

Nodig:

De benodigdheden voor het fudge recept vind je op de blog van Girlslove2run. Ik gebruikte echter niet twee, maar vier eetlepels honing.

Hoe maak je het?

Volg het fudge recept van Girlslove2run. Wanneer je grote fudge blok klaar is, druk je er kleine blokjes uit in met een kerstvormpje. Ik gebruikte een sterretje, maar je kunt natuurlijk ook een ander vormpje gebruiken. Als je geen vormpje hebt, kun je natuurlijk ook kleine blokjes snijden. Oh, en de stukjes die je overhoudt, kun je natuurlijk ook heerlijk opsnoepen!

De fudge smaakt niet helemaal zoals echte karamel, maar meer naar pinda. Ik vind het echter héérlijk! Na één of twee stukjes heb je genoeg (alleen maar beter dus). Wel bewaren in de koelkast, anders smelten ze!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

healthy christmas

5 thoughts on “HEALTHY CHRISTMAS | Gezonde fudge recept

  1. Klinkt ontzettend lekker en ziet er ook nog eens leuk uit in die stervormpjes! Maar ik ben altijd een beetje huiverig voor recepten met kokosolie… Heb het wel in huis, maar echt nog nooit gebruikt, want ik lust geen kokos, haha. Jij toevallig enig idee waar je smaakloze kokosolie kunt kopen?

    1. Ik WALG van kokos maar ik heb geurloze (volgens mij gezondheidaanhuis.nl of zoiets) en daar proef je niks van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.