Het Bacchus Offer, vermakelijke thriller voor op vakantie!

Op Koningsdag ging ik natúúrlijk met een heleboel nieuwe boeken van de vrijmarkt naar huis. Het Bacchus Offer sprak me aan door de cover. Ik had nog niet eerder een boek gelezen van David Hewson, maar de achterkant klonk goed. Dit blijkt het tweede deel van de Nic Costa-thrillers te zijn, maar de boeken zijn heel goed afzonderlijk te lezen! Ik laat je vandaag graag weten wat ik ervan vond.

Het Bacchus Offer

Auteur: David Hewson
Verschenen in: 2003
Serie: het tweede deel van de Nic Costa-thrillers (alle delen zijn afzonderlijk te lezen)
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 316

Het Bacchus Offer begint met de vondst van het lijk van een tienermeisje, die eeuwenlang in het veen gelegen lijkt te hebben. Pathaloog-anatoom Teresa Lupo denkt dat het om het slachtoffer van een heidens ritueel gaat, maar na onderzoek blijkt dat het meisje pas 16 jaar geleden is vermoord. Dan wordt er een zestienjarige Engelse toeriste ontvoerd, die verdacht veel lijkt op het eerdere slachtoffer. De geschiedenis dreigt zich te herhalen en de rituelen ter ere van Bacchus lijken nog altijd uitgevoerd te worden. Rechercheur Nic Costa gaat samen met zijn nieuwe partner Gianni Peroni op onderzoek uit. Ze komen terecht in de Italiaanse onderwereld, maar zijn ze nog op tijd om het meest sinistere geheim van het moderne Rome te ontdekken?

Prima historische thriller

Officieel is het geen historische thriller, maar de geschiedenis aspecten van Bacchus en Rome vond ik wel één van de leukste dingen van Het Bacchus Offer. Het boek is best spannend en tot op het einde weet je eigenlijk niet wat er precies gebeurt en wie de dader is. Wel zijn er best veel (hoofd)personages, wat het soms een beetje (onnodig) ingewikkeld maakt. Je kijkt ook naar de achtergrond van alle personages, maar ik had het leuker en beter gevonden als er iets minder personages waren en je nog meer op hun achtergrond in had kunnen gaan.

Ik vond Het Bacchus Offer een vermakelijk thriller en een aanrader, maar geen súper spannend boek. Leuk om mee te nemen op vakantie en daar achter te laten voor de volgende lezer.

Origineel: Ja! Ik vind de combinatie met de historische aspecten erg goed en origineel.
Personages: 
Prima, je gaat wat dieper in op de hoofdpersonages. 
Spannend: 
Ja, tot op het einde weet je niet hoe het afloopt!
Irritaties: Er waren nogal veel personages, wat het soms lastig te volgen maakt. En het open einde vond ik irritant, maar ja, daarom is het een serie.
Aanrader: Ja!

Lijkt Het Bacchus Offer jou wat?

★★★☆☆

Koop bij bol.com

♥ Mariek

Deze recensie bevat een affiliate link.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.