Het jachtseizoen

het jachtseizoen

Carter Blake is niet zijn echte naam. Je weet niet wie hij is. Je weet niet waar hij vandaan komt. Het enige wat je hoeft te weten is dat Blake een ervaren professional is die een eenvoudige service biedt: tegen betaling vindt hij mensen die niet gevonden willen worden. Hij heeft drie regels. Eén: de helft van het geld vooruit, de andere helft bij levering. Twee: hij doet zijn werk op zijn manier, het is kiezen of delen. Drie: hij werkt alleen.

Het verhaal begint bij de ontsnapping van een ter dood veroordeelde seriemoordenaar, die van plan is zijn lijstje met ‘mensen die dood moeten’ af te werken en ondertussen ook regelmatig wat onschuldige burgers neerlegt. De FBI ziet het allemaal niet meer zitten en huurt de onafhankelijke Carter Blake in als hulp.

‘Het jachtseizoen’ is het eerste deel van een nieuwe thrillerserie waarin Carter Blake de hoofdrol speelt. Carter is een niet heel origineel, maar leuk personage: een intrigerende man van wie je eigenlijk weinig weet, maar die overduidelijk het boek naar een goed einde gaat brengen. Ik houd daar wel van! Natuurlijk speelt er ook een vrouwelijke, aantrekkelijke workaholic mee (genaamd Banner), die veel te weinig tijd heeft voor haar kind omdat ze altijd maar weer die misdaad om moet lossen. Wederom niet bijster origineel, maar wel leuk.

Hoewel ik niet op het puntje van de bank zat, zat er wel spanning in het boek en was ik erg benieuwd hoe het af zou lopen. Sommige onderwerpen hadden van mij wat dieper uitgelicht mogen worden (zoals de relatie tussen Carter en Banner), maar al met al is er goed over het plot nagedacht. Kortom: een leuk, spannend boek, wat je wat mij betreft zeker voor Sinterklaas of Kerst kunt vragen.

Rapport

Verhaal: 7,5
Plot: 7
Personages: 7,5
Spanning: 7
Kopen: €16,99

Koop bij bol.com

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

2 thoughts on “Het jachtseizoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.