Het saaiste stadje van Duitsland

duisburg

Geert en ik vinden het leuk om regelmatig naar een voor ons onbekende stad te gaan en daar de toerist uit te hangen. Overal foto’s van maken, lekker kneuterig ons eigen lunchpakketje meenemen en staren naar mooie gebouwen. Meestal in Nederland (want in ons eigen landje is veel meer moois te vinden dan de meeste mensen denken), maar laatst hadden we zin in een dagje Duitsland. Wij wonen immers op tien minuten afstand van de grens, dus voor ons is dat dichterbij dan een dagje Amsterdam.

Na even googlen dachten we dat Duisburg wel leuk zou zijn en boy oh boy we konden er niet méér naast zitten. Duisburg bleek het saaiste stadje van Duitsland te zijn. Of in ieder geval één van de saaiste. Dus vandaar een blogje over een stad die je beter over kan slaan. Dan weet je het maar vast.

We parkeerden bij een gratis parkeerplaats en namen de bus naar het centrum. Even leek het erop dat we een uur (!) moesten gaan wachten op de bus, maar na een kort gesprek (in m’n beste Duits) bij een studentenkroeg kwamen we erachter dat er om de hoek nog meer busstations waren. Pjiewh! Tien minuten wachten bij het busstation later (maakte niet uit, want we hadden een broodje ei) zaten we in de bus. Op naar Duisburg!

Toen we uitstapten hadden we al een voorgevoel. We stonden in een vrij drukke straat met om ons heen alleen maar saaie, grijze, betonnen gebouwen. Oké, geen zorgen, waar is het oude centrum? Nou, dat weten we nu dus nog steeds niet. Toen we ernaar vroegen, werden we naar de winkelstraat gestuurd. Hmm. Op een kleurig kunstwerk na viel er niks te zien. Toen zat er maar één ding op: winkelen.

Nou moet je weten dat Geert niet echt (echt niet) van winkelen houdt en dat ik niet in de stemming was om urenlang te passen. De buit? Een nieuwe broek en nieuwe sokken. Nog best aardig voor ons doen. In een hoekje vonden we ineens ergens zo’n bord met een plattegrond en warempel, er leek ergens een mooie kerk te staan. We waren al vrij moe, maar hé, we moesten en zouden iets moois zien. Uiteindelijk vonden we hem. Hét hoogtepunt van Duisburg: de kerk. Best mooi. Maar als ik een tip mag geven: sla Duisburg lekker over. Die sokken kun je ook gewoon lekker hier halen bij de C&A.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “Het saaiste stadje van Duitsland

 1. Nou dat weten we dan ook weer. Het is zo’n bestemming waar je best vaak langs rijdt en met de bruine borden vroeg ik me al vaker af of het een leuk stadje zou zijn. Op een of andere manier klinkt Duisburg namelijk wel sfeervol.

  1. Ja dat dachten wij dus ook! Het had zo leuk kunnen zijn, haha 😉 Maar binnenkort willen we weer een dagje naar de buren, hoor, dus hopelijk heb ik dan beter nieuws!

 2. Haha, mijn vriend en ik hadden precies hetzelfde idee een aantal maanden geleden. Normaal gaan wij altijd een dagje naar Düsseldorf, maar we wilden eens een andere Duitse stad ontdekken. Je hebt helemaal gelijk wat betreft het winkelcentrum van Duisburg! Behalve dat ene leuke beeld, is het saai, lelijk en ongezellig. Wij hadden het na een uur wel gezien. MAAR….. Er zijn een aantal dingen die echt wel de moeite waard zijn. Je hebt alleen een auto en TomTom nodig ;-). Want het ligt allemaal net buiten het centrum.
  Wij zijn de dag begonnen met de Tiger and Turtle magic mountain. Een kunstwerk in de vorm van een achtbaan, die je kunt beklimmen. Ziet er supertof uit en je hebt een mooi uitzicht over de omgeving. Vervolgens zijn we naar Ziegenpeter am Rheinpark gereden. Een restaurantje aan de Rijn. Met stadsstrand! Heerlijk geluncht aan het water. In het Rheinpark liggen ook een aantal gebouwen met zeer gave graffiti. Kan je leuk effe rondwandelen. Toen pas naar het centrum zelf gereden, wat dus inderdaad 3x niks is. Einde van de middag gaan uiteten bij Poukhoun, een Laotiaans restaurant. Zeker met jullie reis naar Laos in het verschiet een leuk restaurantje. En lekker!
  Ik zou zeggen Google het, zie de foto’s en je bent hopelijk overtuigd om de stad nog een nieuwe kans te geven. Maar dan gewoon voor een halve dag 😉
  En sorry voor mijn lange betoog, maar als ik eenmaal ergens enthousiast over ben…. 😉

  1. Hi Linda, wat leuk dat je zo’n lange en uitgebreide reactie met tips achterlaat! 🙂 Ik ga het zeker even googlen, thanks! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.