Hoe bevalt ons nieuwe huis?

Vandaag wonen we precies 3 maanden in ons nieuwe huis. Een kwart jaar alweer! Wat gaat dat snél! Tijd voor een tussenstand: hoe bevalt ons nieuwe huis?

Ruimte te kort

Ik kan het eigenlijk in 1 woord samenvatten: SUPER! Nee, echt, ik mis ons oude appartementje voor geen meter. Voor de nieuwe lezers: Geert en ik zijn afgelopen december verhuisd van een klein twee kamer appartement zonder berging verhuisd naar een hoekhuis met grote tuin en schuur. Ons huis is zeg maar in één klap 3 x zo groot geworden! Dat was heel erg nodig, want we barstten echt uit de muur van de vorige. Vooral door ons bedrijf kwamen we erg veel ruimte te kort. Maar nu dus niet meer!

Perfectos

Ik vind eigenlijk alles heerlijk aan ons nieuwe huis. De inrichting, de ruimte, de locatie. Het is gewoon echt perfect voor ons! Om te beginnen met de woonkamer: die is een stuk ruimer én minder vol dan de vorige. Ik vind het héél fijn dat we nu gewoon een kantoor hebben, waardoor de werkspullen niet meer in de woonkamer liggen. De woonkamer is nu echt een relax- en eetruimte!

Keuken

Dan de (nieuwe) keuken, die is ook heel groot! Zo groot, dat we er een extra aanrecht bij gebouwd hebben, met daaronder een kast voor al onze keukenapparatuur. We hebben namelijk nogal wat (oven, broodbakmachine, Airfryer, koffiezetapparaat, waterkoker, keukenmachine, 2 blenders, mixer, etc!) en dat neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Ideaal zo, dus! En voor die vaatwasser zijn we aan het sparen, haha! (Alleen zijn er nog zoveel andere dingen die we ook willen kopen, gheghe.)

Liefde voor een eigen kantoor!

Op de eerste verdieping hebben we drie slaapkamers en een mooie, nieuwe badkamer. Eén daarvan gebruiken we als slaapkamer (en echt alleen om te slapen, zo relaxt!). De grootste gebruiken we als kantoor. Die ben ik nog aan het opleuken, maar als het klaar is, deel ik een kantoortour! De derde slaapkamer is onze ‘kastenkamer’ (al noem ik ‘m liefkozend inloopkast) met kleding en allemaal spullen voor het bedrijf. Die kamer is echt héél fijn, want we kunnen er zoveel spullen in kwijt!

Niemand die er last van heeft!

Als laatste hebben we nog een zolder en daar ben ik ook onwijs blij mee. Nooit meer visite die door de schone was heen moet kruipen omdat het overal in de woonkamer en aan de deuren hangt! Op zolder stallen we veel spullen, doe ik de was, staat een vriezertje (ook al zo fijn!), onze spelletjeskast en ik sport daar. Ook ligt daar mijn mega grote wereldkaartschilderij-in-de-maak. En NIEMAND DIE ER LAST VAN HEEFT. Zolders zijn geweldig.

Zevenaar

En dan Zevenaar zelf. Veel mensen vragen waarom we in vredesnaam in Zevenaar (of all places) zijn gaan wonen. Heel simpel: we zochten iets ergens rondom Arnhem, omdat we daar eerst woonden. En Zevenaar bevalt ons echt heel goed! Het is er rustig, maar heel gezellig, we hebben leuke buren, een leuk centrum en je bent zó in de landerijen om lekker te wandelen. Oh ja, en best wel cool: Geert gaat gewoon vanaf ons huis naar Duitsland om daar hard te lopen en te fietsen! In 13 km hardlopen ben je over de grens en weer terug!

Je ziet, wij zijn super enthousiast! Hier gaan we voorlopig niet meer weg. Hier wonen twee heel gelukkige mensen.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

22 thoughts on “Hoe bevalt ons nieuwe huis?

  1. Wat fijn! Zolders zijn echt een geweldige uitvinding: lekker veel opslagruimte en niemand die er iets te zoeken heeft behalve de bewoners van het huis zelf 😉

  2. Klinkt goed! lijkt me echt heerlijk om veel ruimte te hebben. Momenteel past het allemaal wel maar ik kan me voorstellen dat ik over een paar jaar ook wel groter wil haha 🙂

    1. Ja, dat had ik ook, hoor! Toen we vanuit ons studiootje naar het twee kamer appartement gingen, vonden we het heel ruim en dachten we er minstens 5 jaar te wonen… We hebben er uiteindelijk maar 1,5 jaar gewoond, haha!

  3. Wat een heerlijke update! Zo fijn om te lezen dat alles zo goed bevalt en dat je niet meer terug wilt naar je oude huis 😀 Genieten!

  4. Wij woonden eerst ook in een tweekamerappartement op de tweede verdieping. Onze was hing te drogen in het trapgat en ik schaamde me nogal eens als er visite langs kwam. Niet alleen daarvoor, ook om het feit dat we woonkamer volgebouwd stond, dat je niet met drie personen tegelijk in de keuken kon staan en nog het ergst voor onze luidruchtige buren. En dan praat ik nog maar niet over de kou wegens gebrek aan CV. Sinds november wonen we vergeleken met ons vorig huis in een villa. Beneden is het ruim (misschien ook omdat we nu geen bureau en muziekinstrumenten midden in de woonkamer hebben staan), boven hebben we drie slaapkamers en dan ook nog een zolder! Wauw. Dus eh ja, ik begrijp jouw blogpost van vandaag helemaal. 🙂

    1. Herkénbaar!! Ons twee kamer appartement was wel erg mooi, maar het stond zó vol! Je visite (of erger: klánten) door de schone boxers leiden, is nie wa…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.