Waarom Abby een hondenverzekering heeft…

hondenverzekering

De meeste lezers zullen wel weten dat ik een hond heb (die bij mijn ouders woont). Abby is de liefste hond ter wereld en ik zou hem dan ook écht niet kunnen missen! Ik moet er dan ook niet aan dénken dat hij een ongeluk krijgt. Maar mocht dat wel gebeuren, dan is hij gelukkig goed verzekerd. Verzekerd?! Jazeker! Want zo’n hondenverzekering heb je sneller nodig dan je denkt…

Labradoodle

Omdat er vijf jaar geleden nog maar zo weinig Nederlandse Labradoodle fokkers waren en deze allemaal een héle lange wachtrij hadden, besloten we Abby over te laten vliegen uit Amerika. We hebben er ook zéker geen spijt van, maar wat we wel heel belangrijk vonden, is dat Abby goed verzekerd werd.

Ongeacht of je nu een dure rashond of een hond uit het asiel hebt: je houdt verschrikkelijk veel van het beestje en wilt natuurlijk absoluut niet dat hem of haar iets overkomt. Mocht dat dan wél gebeuren, dan is het heel fijn als je dier gewoon goed verzekerd is. Nu denk je misschien dat je zo’n dure verzekering er nooit uithaalt, maar niets is minder waar. Abby heeft al héél vaak gebruik gemaakt van zijn verzekering!

hondenverzekering

Geopereerd

Vorige week nog. Hij had al een paar dagen last van zijn oor en omdat hij dat al eerder heeft gehad, waren mijn ouders er niet gerust op. Na een bezoekje aan de dierenarts was hij een kuurtje rijker. Zulke korte kuurtjes heeft hij al vaker gehad, en hij is zelfs al eens geopereerd!

Zoals je misschien wel weet heeft een hond ook een klein teennageltje hoger op zijn poot, die hij eigenlijk niet meer gebruikt. Abby bleef maar bijten aan dat nageltje en toen het ging ontsteken, moest hij eruit. Eigen schuld, dikke bult, want toen kreeg meneer zo’n fijne plastic kap om en een oude maillot van mij om zijn poten.

Hondenverzekering

Als je niet verzekerd bent, lopen rekeningen van de dierenarts al snel in de honderden euro’s. Maar ja, dan ben je natuurlijk al te laat. Ik kan je dan ook zeker aanraden om een hondenverzekering af te sluiten!

Is jouw huisdier verzekerd?

Geschreven in samenwerking met Proteq Dierenzorg
Lees mijn disclaimer

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

6 thoughts on “Waarom Abby een hondenverzekering heeft…

  1. Zeker als een dier op leeftijd komt kunnen ze van alles gaan mankeren. Je wilt hem/ haar toch zo lang mogelijk een dierwaardige, pijnloze oude dag geven. Een foto of een bezoekje aan een dierenziekenhuis kan je enkele honderden euro’s kosten. Kennissen waren na een operatie van de hond rond de €3000,– kwijt, ze waren dolblij dat ze een verzekering hadden.

  2. Slim inderdaad om je huisdier te verzekeren :). De kosten kunnen érg, erg hoog oplopen! Mijn ratten zijn niet verzekerd 😛 al lopen die kosten vaak ook erg hoog op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.