Deze hoogtepunten hebben wij gemist op reis…!

backpacken

Op boot 1 van het eiland naar het vaste land. Ik heb Geert serieus van deze foto moeten knippen vanwege de onderstaande omstandigheden…

Via Marcella’s blog kwam ik een heel leuk blogidee tegen van Travel Addict: eens niet schrijven over wat je allemaal gezien hebt, maar de 5 highlights delen die je op vakantie helemaal gemist hebt! Expres of per ongeluk. Ook wij hebben nogal wat prachtige hoogtepunten gemist op onze reizen… Doordat Geert heel ziek werd bijvoorbeeld. Maar ook zonder het door te hebben of omdat er een gigantische file stond. Dit is onze top 5 gemiste highlights!

1. Hét hoogtepunt van Cambodja: Angkor Wat

In januari 2016 gingen we drie weken backpacken in Thailand, Laos en Cambodja. Dat was heel tof, maar aan het einde van onze reis ging het mis vanwege een typisch Aziatisch probleem. Alhoewel, eigenlijk het tegenovergestelde. Geert was namelijk al twee weken niét naar de wc geweest en precies op het moment dat we net met een boot terugkwamen vanuit een heerlijk Cambodjaans eiland besloot zijn buik dat het een goed idee was om alles er dan maar in één keer weer uit te gooien. Geloof me, dat wil je niet.

Ik skip het vieze gedeelte met een heleboel Aziatische toiletten even naar het punt dat we gingen eten bij een restaurantje met een Amerikaanse eigenaar (onder het mom van: als we iets moeten vragen, spreekt die man in ieder geval Engels). Ik noemde het feit dat we eigenlijk die nacht in de nachtbus richting Angkor Wat, hét hoogtepunt van Cambodja, zouden stappen en die man kreeg zowat een rolberoerte. Wat bleek? Nachtbussen zijn in Cambodja heel gevaarlijk, omdat er heel vaak mensen overvallen en verkracht wordt. Wij waren ons van geen kwaad bewust, maar één blik op Geert (die letterlijk 1 minuut bij me aan tafel zat en meteen weer richting de wc waggelde) en ik wist genoeg: wij gingen NIET met de nachtbus.

Uiteindelijk hebben we hotel geboekt aan letterlijk de overkant van de straat, zodat Geert een sprintje kon trekken naar de volgende wc. Daar heb ik hem op de wc gezet en zelf ben ik nieuwe bustickets én extra groot maandverband gaan kopen (je moet toch wat). Omdat we Angkor Wat aan het einde van onze reis zouden gaan bezoeken en we nu geen tijd meer hadden omdat we ons vliegtuig moesten halen in Thailand, hebben we hét hoogtepunt van Cambodja gemist. Boehoe! Maar goed, je kennie alles hebben. En met Geert is het uiteindelijk (na een paar dagen…) helemaal goed gekomen, hoor 😉

montenegromontenegroOh oh Montenegro! Met je prachtige meren en ziplinen over de Tara-kloof!

2. Belangrijkste toeristische trekpleister van Montenegro: Kotor

In Montenegro hebben we een heleboel gezien en onze ogen uit gekeken. We vonden het er prachtig! Maar bij thuiskomt kwamen we er pas achter dat we een groot hoogtepunt gemist hebben. Het stadje Kotor schijnt één van de mooiste van Montenegro te zijn. Het ligt aan de baai van Kotor en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En wij zijn er gewoon letterlijk lángs gereden… Oeps.

kayakken kroatië

Wat we wél gedaan hebben in Kroatië: kajakken van de watervallen

3. Bewust gemist: Dubrovnik

Dubrovnik is een grote toeristische trekpleister in Kroatië. Het wordt beschouwd als één van de mooiste steden aan de Adriatische kust en wordt daarom de ‘Parel van de Adriatische zee’ genoemd. Ook deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Klinkt prachtig! Maar wij waren in hartje zomer in Kroatië en toen we langs Dubrovnik reden stonden we zo KEIHARD in de file. Richting Dubrovnik werd het alleen maar erger én het parkeren leek echt een onmógelijke opgave te worden. Kortom: we hadden het al gehad voordat we er waren en besloten gewoon lekker door te rijden. We hebben ongetwijfeld wat moois gemist, maar dat is dan maar niet anders. Volgende keer beter!

goedkoop-reizen-amerika

Dit is dus niet in Yellow Stone, maar in Monument Valley

4. Mooiste nationale park in Amerika: Yellow Stone

Ook Yellow Stone hebben we opzettelijk gemist. Niet omdat we er niet heen wilden, in tegendeel! Maar wij waren in oktober in Amerika en dan ligt er in Yellow Stone al sneeuw. Dat wisten we van tevoren en daarom besloten we Yellow Stone te bewaren voor een volgende Amerika trip. En dat was maar goed ook, want toen wij er waren sloten de ingangen van het park door de grote hoeveelheid sneeuw die er gevallen was. Maar we gaan zéker nog een keer terug om wél naar Yellow Stone te gaan!

roemenië

roemenië

Onderweg naar de grot die we ooit wél bezocht hebben: over het spoor in Roemenië!

5. Een hele mooie grot in Roemenië

Tijdens de verrassingsvakantie die Geert in het geheim voor mij geregeld had, wilden we naar een prachtige grot in Roemenië. We reden met onze huurauto over de typische Roemeense bergweggetjes die je absoluut geen weg kan noemen. Het was een drama! We stonden praktisch stil en ik was er echt van overtuigd dat we een klapband gingen krijgen. Maar dat soort weggetjes leiden normaal gesproken tot de mooiste hoogtepunten… Althans, dat was de bedoeling. Toen we EINDELIJK de grot gevonden hadden, was het inderdaad prachtig, maar… ook compleet uitgestorven. De deur zat hartstikke dicht en er was niemand te bekennen. We konden er dus niet in! Nou zal je denken: goh, dat had je van tevoren ook wel kunnen bedenken! Maar dat gaat 9 van de 10 keer niet op in Roemenië… Zo hebben we ooit een grot bereikt door over het spoor (!) te lopen, want dat moest om bij de ingang te komen. Eenmaal bij de ingang was het hartstikke druk! Maar helaas. Deze prachtige grot hebben we dus niet gezien.

Welke hoogtepunten heb jij gemist op reis?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “Deze hoogtepunten hebben wij gemist op reis…!

  1. Leuk artikel om te lezen 🙂 Wat balen dat jullie Angkor niet hebben gezien, maar ja goede reden om terug te gaan, ook al zijn de prijzen wel fors verhoogd sinds dit jaar. Ik kan tot nu toe even niks voor me halen wat ik gemist heb, ja, de eerste keer in Boedapest heb ik de matthiaskerk niet gezien. De tweede keer hebben we dit ingehaald, gelukkig. Verder zijn we in Maleisië niet naar Tioman geweest, terwijl dat echt prachtig mooi schijn te zijn

  2. Oohh Yellowstone, wil ik ook! Maar dan wel in het juiste seizoen inderdaad. En wie wat bewaard die heeft wat… 😀

    Moest lachen om die Cambodjaanse bus! In Rusland zei een Rus bij een bushalte eens tegen me dat als ik mn nieren wilde houden, ik beter niet in kon stappen, want die zouden ze me gegarandeerd uit mn lijf gaan snijden, haha! Dus ik doe het enige juiste: Ik stap toch in 😀
    Heel gezellig ritje gehad en al mijn ingewanden heb ik nog!

    1. Oh zeker! We gaan echt graaaaag nog een keer naar Yellowstone! Whahaha, ooh-ooh wat een verhalen!

  3. Leuk artikel Marieke! Jammer van sommige hoogtepunten, maar ook een mooie gelegenheid om nog eens terug te gaan. Montenegro staat nog hoog op mijn wensenlijstje en wie weet komt die droom dit jaar wel uit..

  4. Leuk dat je ‘m hebt overgenomen! En jullie hebben zo te lezen ook wel wat moois gemist. Die eerste is echt wel sneue pech, arme Geert 🙁 Voor Yellowstone moet je zeker nog eens terug naar Amerika hoor. Het is er zo onwijs mooi! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.