Horseshoe Bend: de mooiste zonsondergang van Amerika!

horseshoe-bend

Vanuit de Grand Canyon rijden we door naar Horseshoe Bend. Dat ligt echt langs de kant van de weg dus je kunt het niet missen. Je parkeert op de parkeerplaats en na ongeveer een kilometer lopen kom je bij Horsehoe Bend zelf: een eiland van rots met daaromheen prachtig blauw water. Het ligt in een kloof, dus van een afstandje zie je het niet. En HET IS PRACHTIG! 

horseshoe-bend

horseshoe-bend

Eenzaam huisje bij Horseshoe Bend

Bij Horseshoe Bent is het re-de-lijk druk, maar alsnog valt het ons reuze mee! Ondanks dat het ‘maar’ een rotsblok is, kijk je je ogen uit! We maken foto’s en gaan daarna een halfuur naar de schitterende natuur zitten kijken. Onderaan het rotsblok, op het eiland, staat één klein huisje. Ik zit een beetje te fantaseren wat het huisje daar doet, wie er zou wonen (áls er iemand woont) en hoe je er in vredesnaam komt.

horseshoe-bend

horseshoe-bend

Prachtige zonsondergang

Langzaam wordt het drukker op het hoogste uitkijkpunt. Er staan een heleboel fotografen en ik heb het gevoel dat er wat gaat gebeuren. Ik vang wat woorden op. Zonsondergang. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, maar ik neem een strategische plek in tussen de fotografen. Hier staan er veel, dus hier zal wel het beste zicht zijn of zoiets?

Opeens begint het. De zon gaat onder. De kleuren van de lucht veranderen langzaam naar warm rood. En nog warmer rood. Ook de bergen krijgen prachtige rode kleuren. Ik fotografeer me suf en voordat we het weten zijn we al een uur bij Horseshoe Bend!

Ondanks dat we zeker niet de enige zijn, voelt het wel een beetje zo. Ik knijp Geert in zijn arm. We zijn in AMERIKA en dit is prachtig. Wauw, wat is dit prachtig.

♥ Mariek

Ben jij weleens bij Horseshoe Bend geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “Horseshoe Bend: de mooiste zonsondergang van Amerika!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.