House tour door ons nieuwe huis | De slaapkamer

ledikant

slaapkamer

Al weken vragen jullie het: waar blijft die house tour door jullie nieuwe huis? Ik wilde nog even wachten en wat puntjes op de i zetten (de gordijnen ophangen bijvoorbeeld), maar vandaag ga ik dan eindelijk beginnen met… de slaapkamer!

De slaapkamer zit aan de ‘voorkant’ van het huis, maar omdat wij een hoekhuis hebben, grenst hij aan geen ander huis. Dat is erg fijn, want zo hebben we totaal geen last van de buren (hebben we sowieso niet, gelukkig) en we kunnen best een eindje wegkijken door ons raam.

slaapkamer

Er hing al behang in deze kamer, waar we gewoon overheen geschilderd hebben. We hebben gekozen voor een heel licht mintgroen kleurtje op de muren. Er is al vrij veel wit in ons huis, dus we vonden het wel leuk om in de slaapkamer net iets anders te hebben. Voor het raam hangt een wit, verduisterend rolgordijn. Ideaal, want er staat een straatlantaarn in de buurt. Door het rolgordijn is onze slaapkamer toch helemaal donker!

Verder hebben we het plafond gewit en ligt er een nieuwe vloer in. We hebben gekozen voor vinyl, wat lijkt op bruin laminaat. Het is iets duurder dan laminaat, maar wij hebben er vooral voor gekozen omdat er een actie was, zodat het gelegd werd. Dat was echt heel fijn! In twee uur hebben twee mannen de hele bovenverdieping en de keuken van een vloer voorzien!

slaapkamer

Maar wat er ín onze slaapkamer staat is natuurlijk veel interessanter. Wij hebben een vrij simpel, wit bed, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Aan de onderkant is hij gewoon open. In ons vorige huis lagen er een heleboel spullen onder ons bed, maar nu we zoveel ruimte hebben, hoeft dat eindelijk niet meer. Heerlijk!

En… we hadden eindelijk ruimte om 2 fruitkistjes te kopen! Ik wilde al héél lang fruitkistjes en ik kon Geert er gelukkig van overtuigen dat deze echt noodzakelijk waren als nachtkastjes. Ik vind het zo leuk staan! In de kistjes hebben we allebei boeken liggen die we op dit moment aan het lezen zijn.

Boven ons bed hangen twee etsen, gemaakt door de vader van Geert, die kunstenaar is. Aan de andere muur (waar je op uitkijkt als je in bed ligt) hangt nog een schilderij van een vogel.

Oh en drie keer raden aan welke kant ik lig…?

slaapkamer

Persoonlijk vind ik ledikanten erg mooie bedden. Ik dacht bij dat woord altijd aan een kinderbedje, maar eigenlijk wordt er met ‘ledikant’ een ‘verplaatsbaar bed’ bedoeld. Je hebt ze in alle vormen en maten. Vergelijkbaar met die van ons, of juist meer romantisch of modern. Ben je op zoek naar een nieuw bed? Op Bedden.nl vind je een heleboel ledikanten en er zijn er een aantal flink in de aanbieding nu!

Advertorial
Lees mijn 
disclaimer

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “House tour door ons nieuwe huis | De slaapkamer

  1. Wauw, wat zul je hier lekker slapen! Zo’n tof kleurtje op de muren, ik krijg spontaan zin om hier ook weer te gaan verven… Ik heb bij mijn ouders trouwens ook een lantaarnpaal voor mijn raam, maar daar heb ik helemaal geen last van, haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.