House tour door ons nieuwe huis | De woonkamer

woonkamer

Een paar weken geleden begon ik met de house tour door ons nieuwe huis door jullie onze slaapkamer te laten zien. Vandaag laat ik de – wat mij betreft – leukste kamer in ons huis zien: de woonkamer!

woonkamer

woonkamer

woonkamer

Hoewel de meeste meubels hetzelfde zijn als in ons oude huis heeft deze woonkamer toch een hele andere uitstraling gekregen dan die in ons oude huis. Dat vind ik alleen maar heel fijn, want in ons oude huis vond ik ‘m telkens net niet leuk genoeg. Ik miste vooral kleur, maar omdat we de muren niet mochten verven, konden we er niet veel aan veranderen. Ook was die woonkamer veel kleiner, waardoor alle meubels (zelfs meer dan er nu staan!) erg opgepropt waren.

wookamer

woonkamer

woonkamer

In onze nieuwe woonkamer besloten we dan ook meteen om één muur sowieso een kleur te geven. Na lang twijfelen werd dat de grijsblauwe kleur die je op de foto’s ziet. Als je vorig jaar zou zeggen dat ik een muur blauw zou verven, zou ik je voor gek verklaren. Ik heb helemaal niks met blauw! Onze accessoires zijn dan ook niet blauw, maar juist (koraal)rood. In eerste instantie dacht ik dat er veel te veel kleuren zouden zijn, maar het bleek juist heel leuk uit te vallen. Gelukkig!

woonkamer

woonkamer

woonkamer

De woonkamer is nog niet helemaal af. De muur boven de eettafel is bijvoorbeeld nog helemaal leeg. Er hangt nu ‘even’ een houten rendier, maar er komt een groot schilderij. Dat ben ik nog aan het maken (het wordt een wereldkaart), dus dat duurt nog even. Maar ik dacht: ik kan deze blog wel blijven uitstellen, maar ik kan ook gewoon een update schrijven als er iets verandert!

Ook willen we graag een nieuwe bank. Dat heeft geen haast, maar het liefste zouden we een antracietkleurige hoekbank willen. Al twijfel ik wel een beetje of dat niet te groot is. En of het wel écht leuk zal staan (ik denk het wel), nu we het allemaal net zo leuk hebben gekregen.

Als laatste komt er ooit nog wel een kast of iets dergelijks naast de eettafel, vermoed ik. Daar is het nu ook nog wat leeg, wat gelukkig opgevuld wordt door de plant. Maar ik ben een beetje huiverig voor grote objecten, omdat ik bang ben dat het dan ineens kleiner oogt.

woonkamer

woonkamer

woonkamer

Ik ben onwijs tevreden met onze woonkamer! Ik vind hem heel gezellig en knus. Ik ben blij dat we eindelijk wat meer kleur in huis hebben. Ik ben zelf nogal fan van Scandinavische interieurs, maar vind die wel vaak té wit. Ondanks dat wij best veel wit in huis hebben, is het zo wel een stuk vrolijker.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

34 thoughts on “House tour door ons nieuwe huis | De woonkamer

  1. Jaaa in je laatste regel schrijf je dat je van knus houdt en dat is wat deze kamer uitstraalt knusheid!!! 😀 Denk dat je landkaart-schilderij echt heel tof gaat staan in deze kamer 🙂

    1. Dank je wel! Die (nep) Eames wilde ik al heeeeel lang! We hadden hem in het oude huisje al, maar daar kwam hij helemaal niet uit. Nu wel, gelukkig 🙂

  2. Oh wat een mooie woonkamer! Heel leuk ingericht! Helemaal mijn stijl! 🙂 ik vind dat jullie woonkamer heel “licht” oogt en die muur met een kleurtje en rode accessoires maken er een mooi geheel van!

  3. Wat een geweldig huis joh! Ik vind het leuk dat je zo’n kleurrijk huis hebt, niet zo’n somber iets. De wereldkaart op de gekleurde muur is gewoon perfect, deze versterken elkaar. Gezellig, knus en heel sfeervol. Love it!

    1. Ah wat lief, dank je wel! Ik twijfelde eerst over de wereldkaart op de muur, maar nu vind ik het ook heel mooi!

  4. Het ziet er echt superleuk uit zo! Een wereldkaart is wel erg toepasselijk voor jullie, ben benieuwd hoe je ‘m zelf gaat maken. O, enne: hoekbanken zijn geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.