Deze 2 dingen gaan we helemaal anders doen op onze huwelijksreis

bryce-canyon

Bryce Canyon, Amerika 2016

Bijna een maand geleden verklapte ik al waar onze huwelijksreis naartoe gaat (Amerikaaa!). Toen hadden we nog niet zo heel veel geregeld (alleen de tickets en de ESTA), maar in de tussentijd hebben we niet stil gezeten. We hebben de route gepland, máár we pakken het dit jaar ook iets anders aan dan normaal. We gaan twee dingen hélemaal anders doen tijdens onze huwelijksreis…

Dit gaan we anders doen

Omdat we al twee keer eerder in Amerika zijn geweest, weten we inmiddels een beetje ‘hoe het gaat’. Hoe het land werkt, wat wij leuk vinden om te doen en hoe we het beste uit onze reis kunnen halen. En daarom hebben we besloten twee dingen anders te gaan doen dan de vorige keren…

monument-valley

Monument Valley, Amerika 2016

1. We hebben álles al geboekt. 

Dat klinkt misschien een beetje gek, maar wij zijn echt reizigers die op de bonnefooi weggaan. Dat kan, omdat we vaak in het laagseizoen op reis gaan (in het hoogseizoen zitten veel dingen al vol). Op de bonnefooi weggaan is heerlijk, omdat je ter plekke kunt besluiten ergens langer te blijven of juist eerder weg te gaan. Meestal boekten we de hotels een paar dagen van tevoren en dat was prima. MAAR we merkten ook dat we er ‘s avonds (na een lange dag hiken, een stad bezoeken of na een lange dag Disney) geen zin meer in hadden om een hotel te zoeken. We kozen dan meestal maar snel een motelletje. Prima, maar ik vind het juist zo leuk om écht vette hotels of Airbnb’s te zoeken.

bryce-canyon

Bryce Canyon, Amerika 2016

Zwembad in het Nationale Park én een Tiny House

Dit keer hebben we alles al geboekt. We hebben de route al compleet uitgestippeld en alle hotels, motels en Airbnb’s zijn geboekt. We hadden namelijk het gevoel dat we – na twee Amerika reizen – best wel in konden schatten wat we wel en niet leuk zullen gaan vinden en hoe lang we ergens willen blijven. Ik vond het ZO leuk om alle overnachtingen alvast te boeken. De afgelopen tijd boekten we er elke dag één of twee en konden we echt op zoek naar leuke deals en bijzondere locaties. We slapen in genoeg motelletjes hoor (dat vinden we juist ook heel leuk en het geeft een heerlijk Amerika-gevoel), maar we hebben ook een paar súper toffe dingen gevonden. Zoals een Airbnb in het Nationale Park, waar je vanuit het zwembad zo op de bergen kijkt. En we slapen een nachtje in een Tiny House!

hike

Observation Point Trail in Zion, Amerika 2016

2. We laten de fotocamera thuis…

Waaaaaat? Ja, we laten onze spiegelreflex thuis. (En dat komt uit de mond van twee videografen…) Want hij is gewoon zwáár en onhandig. Tijdens het hiken sjouw ik dat ding altijd helemaal naar het topje van de berg en aangezien die tochten vaak een uur of vijf duren, is dat halverwege echt niet grappig meer.

Vliegen met alleen handbagage

Daarbij vliegen wij met alleen handbagage. Jazeker, we gaan 3,5 week weg en nemen – net als de vorige keer – alleen handbagage mee. (Ja, dat kan echt makkelijk en ik zal nog wel een aparte blog schrijven over hoe we dat doen  ). Op de heenweg vliegen we via Londen en mogen we geen extra handtas naast onze koffertjes meenemen. Dat is voor mijn ‘gewone’ handtas geen probleem (die prop ik in mijn koffer), maar die cameratas is echt enórm. Die vult zo een halve koffer! Vet onhandig dus. (Bij de vluchten daarna mogen we wél een extra tas meenemen en die vullen we dan met lekker eten en souvenirs.)

The Toadstools, Amerika 2016

Onderweg foto’s bewerken

Wij hebben dus besloten om alles met onze telefoons te fotograferen, want die fotograferen ook gewoon dikke prima. Daarbij heb ik een nieuwe app op mijn telefoon (die van Lightroom) die echt geweldig kan nabewerken. Het plan? Elke avond meteen de foto’s uitzoeken en nabewerken (en op Instagram gooien 😉 ) en op de terugweg op de laptop meteen ons fotoboek in elkaar knutselen.

Amerika-2016

Offline navigatie op je telefoon

Onze telefoons zijn trouwens echt heilig op vakantie, want naast dat ze de camera’s worden, gebruiken we ze in Amerika ook altijd als navigatie. Uiteraard zetten we onze mobiele data uit, maar we maken altijd gebruik van de apps Google Maps en Here WeGo (apps die je beide offline kunt gebruiken) als navigatie en dat werkt echt perfect! Dikke tip, want het scheelt je een boel kosten omdat je geen navigatiesysteem hoeft te huren.

Daarbij zit in elke auto ook wel zo’n USB-poortje (en voor de zekerheid nemen we er eentje mee), dus je kunt je telefoon onderweg ook meteen opladen. Wel zo handig, want we luisteren óók altijd offline naar Spotify in de auto. Oh en nog één tip dan: neem het kabeltje van je snellader mee, want die laadt ook in de auto een stúk sneller op.

Wil je meer informatie over je telefoongebruik in het buitenland? Op de blog van Simyo vind je veel informatie.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “Deze 2 dingen gaan we helemaal anders doen op onze huwelijksreis

  1. Dit is inderdaad wel even anders! Mijn camera thuis laten zou ik echt nooit kunnen. Ik vind het meevallen hoeveel het gesjouw is en anders vind ik het echt waard en ik vind het gewoon leuk haha. Vastleggen heeft ook voordelen, wij moesten dat in China doen en het scheelt gezoek. Ook al hadden wij niet alles al geboekt, maar alleen de treinreizen en een aantal accommodaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.