I ♥ Sleep tag

i love sleep tag

Slapen. Wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel! Hoe graag ik ook op reis ga, in je eigen bed slaap je toch altijd het lekkerste. Wij hebben dan ook een extreem lekker bed! Het lekkerste relax gevoel? Als je voetjes de schone lakens van je bed raken. Hmmm! Ik verschoon het bed dan ook gewoon extra vaak, haha. Goed, tijd voor de vragen van de super leuke I ♥ Sleep tag!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?

Nu ik in een periode zit van veel thuis werken (het trouwseizoen moet nog beginnen), ga ik meestal naar bed tussen 23.00 uur en 24.00 uur. Vrij laat, maar ik kan ook redelijk laat uit bed stappen als ik thuis werk. Eén van de mooie dingen van zelfstandig ondernemer zijn, haha!

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik haal mijn make-up eraf, poets mijn tanden, maak mijn tanden schoon met zo’n gummy tandenstoker, neem allerlei medicijnen en ga naar de wc. Dan leg ik mijn telefoon aan de oplader in ons kantoor, zodat ik in mijn slaapkamer nergens door gestoord word en zet ik mijn wekker. Sinds een paar dagen is daar nog een laatste stap bij gekomen: ik schrijf een regel in mijn nieuwe One line a day-boekje!

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?

Meestal blijf ik gewoon in bed liggen. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar eens in de zoveel tijd heb ik een nacht dat ik écht niet kan slapen. Dan kan ik er eigenlijk net zo goed uit gaan, maar tegen beter weten in blijf ik liggen, in de hoop dat ik nog in slaap val.

i love sleep tag

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik val altijd in slaap op mijn linkerzij, in de foetushouding (benen omhoog getrokken). In een andere houding kan ik niet in slaap vallen! Meestal kletsen Geert en ik eerst nog even en als we dan gaan slapen, draaien we allebei in onze ‘slaaphouding’ (hij ligt op zijn buik). Daarom slaap ik ook áltijd aan de linkerkant van het bed, omdat we anders in elkaars gezicht ademen. Dat vind ik zó irritant!

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Voor een reis word ik wel wakker! Meestal staat de wekker op een onmogelijk tijdstip (03.00 uur of zo) als we op reis gaan, maar dan heb ik ineens geen problemen meer met vroeg opstaan.

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Nu we buiten het trouwseizoen zitten pas om 9.00 uur. Erg, hè? Maar wij werken liever ’s avonds door, dan dat we vroeg op staan. En dus zitten we elke avond na het eten nog een paar uurtjes achter de computer. Helemaal niet erg!

Maar als ik veel op stap moet om te filmen, staat de wekker wel vroeger. Het ligt eraan hoe laat de afspraak staat, maar met een bruiloft staat ‘ie vaak wel vroeg. Variërend van 5.00 uur tot 8.00 uur!

i love sleep tag

♥ Snoozen of direct opstaan?

Snoozen! Als we een afspraak hebben, zetten we altijd meerdere wekkers, om te voorkomen dat we er doorheen slapen. In kantoor liggen onze telefoons, maar daar word ik niet wakker van. Geert gelukkig wel, en ik word dan wakker van zijn gedraai. In onze slaapkamer staat de diehard wekker. Zo’n ouderwetse die echt héél veel herrie maakt. En we moeten letterlijk ons bed uit om hem uit te kunnen zetten, omdat ‘ie in het raamkozijn staat. Slim, hè? En zelfs dan zijn wij nog in staat om te snoozen, haha!

♥ Slaap je uit in het weekend?

Niet echt. Ik slaap eigenlijk bijna elke dag uit, vind ik! 9.00 uur is best wel uitslapen. Ik kan niet uitslapen tot 11.00 uur, wat anderen kunnen. En in het weekend werken we meestal ook gewoon, dus dan staat de wekker ook om 9.00 uur.

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Volgens mij geen! Ik snurk niet, ik knarsetand niet, ik praat niet. Super saai, eigenlijk. We hebben weleens zo’n ‘opneem’-app gebruikt om te kijken of wij in onze slaap praatten, maar helaas. Muisstil!

i love sleep tag

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Twee; één voor Geert en één voor mij. Ik slaap nog altijd op mijn geliefde traagschuim kussen van Energy+! Geerts kussen is echt aan vervanging toe. We zoeken regelmatig, maar hij heeft er nog geen gevonden die écht lekker ligt voor buikslapers.

♥ Wat heb je aan in bed?

Meestal gewoon een pyjama (een lange voor in de winter en een korte voor in de zomer), maar de laatste tijd heb ik het zó warm in bed dat ik niks aan heb.

♥ Slaap je met je sokken aan?

In de winter soms wel, ja! En dan het liefste van die hele dikke.

♥ Hoe groot is jouw bed?

Wij hebben een bescheiden bedje van 1.40 m bij 2.00 m. Toen ik jarig was, vroeg ik aan mijn schoonzusje en zwager een nieuw dekbedovertrek en zonder erover na te denken had ik de maten ‘1.40 m bij 2.00 m’ opgegeven. Mijn schoonzusje was helemaal verbijsterd en vond het zó zielig voor ons dat ze bijna een nieuw dekbed had gekocht. Toen ze dat zei, bedacht ik me pas dat het dekbed natuurlijk veel breder is dan het bed, haha!i love sleep tag

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Ik slinger mezelf het bed uit, trek wat kleren aan en ga ontbijten. Ik moet echt binnen een halfuur na het wakker worden eten binnenkrijgen, anders ga ik van m’n graatje. Meestal kijk ik tijdens het ontbijten een beetje op m’n telefoon naar blogs en social media en daarna begint mijn dag pas echt.

♥ Droom je elke nacht?

Ik weet het niet. Ik droom wel heel regelmatig en echt de stomste dingen. Maar of ik élke nacht droom? Ik kan het me in ieder geval niet elke nacht herinneren.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik vergeet ze altijd heel snel weer, maar gelukkig ben ik soms zo helder dat ik ze op Twitter zet! Zo droomde ik een tijdje geleden dat ik samen met Iris midden op straat in een tweepersoonsbed ging slapen om te protesteren tegen iets…

Oh en ik droomde laatst ook dat Geert en ik gingen trouwen, maar vergeten waren de uitnodigingen te versturen. Daardoor was er niemand én Geert droeg een leren broek. Of is dat een nachtmerrie?

♥ Wat is jouw grootste droom?

Mijn grootste droom is op dit moment een boek uitgeven op papier.

Note: De I ♥ Sleep-tag is in het leven geroepen door Energy+, bekend van Living Comfort. Wil je de tag op je eigen blog/website/social media invullen? Dat mag altijd! Graag wel met vermelding van de credits.

Lees mijn disclaimer

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

9 thoughts on “I ♥ Sleep tag

  1. Ha, leuk om te lezen! 09.00 uur is voor mijn doen echt mega uitslapen haha, laat mij maar lekker rond kwart voor 7/7 uur opstaan, ’s ochtends ben ik op mijn best!

  2. Ik vind jouw dromen echt fantastisch! Zelf droom ik ook regelmatig hele vreemde dingen en dan denk ik ‘dat moet ik écht onthouden om aan iemand te vertellen’, maar 2 minuten later ben ik het dus alweer vergeten..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.