Ik ben pelgrim

ik ben pelgrim

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Ik ben Pelgrim is VER-UIT het beste boek wat ik gelezen heb sinds de Millennium-trilogie. Hij is ook dikker dan de dikste Millennium; 735 bladzijden schoon aan de haak. Daar moet je op z’n minst even voor gaan zitten. Liefst op een plek waarbij je een ondersteuning hebt voor je arm, anders is ‘ie heel snel lam. Twee dingen kan ik maar niet begrijpen:

  1. Hoe kan dit nou een debuut zijn?! Een DEBUUT, mensen!
  2. Waarom is de schrijver niet eerder begonnen met schrijven? De beste man is al 63 jaar… Ik wil nog zóveel van hem lezen!

De hoofdpersoon, wiens leven draait om het oplossen van de meeste geheime misdaden ter wereld, weet eigenlijk niet meer hoe hij zichzelf wil noemen, zoveel schuilnamen heeft hij al gehad. Hij werkt namelijk voor het meest geheime misdaadteam van de wereld, waar bijna niemand vanaf weet. Eigenlijk probeert hij als dertiger te genieten van zijn welverdiende pensioen, maar – zoals hij zelf ook wel weet – de misdaad achtervolgt hem. De wereld heeft hem nodig. Hij moet in zijn eentje zien te voorkomen dat de bevolking van heel Amerika gedood wordt. Wat begint als het oplossen van de perfecte moord, eindigt in een eenzame strijd tegen het terrorisme.

Dit boek is werkelijk ZO goed, dat ik er gewoon geen woorden voor heb. Er staan zoveel details in over zowel de geneeskundige wereld als het terrorisme, dat ik me afvraag wat of wie de schrijver in hemelsnaam gedaan en gesproken heeft om dit te kunnen weten. Het is extreem, maar op geen enkele manier ongeloofwaardig. Terry Hayes behoort zonder twijfel tot het kleine aantal beste schrijvers van de wereld. Als je denkt dat je goede thrillers leest, lees dan dit. Je zal terugkomen op alle andere boeken en dit bovenaan je lijstje zetten. Geen twijfel over mogelijk.

Rapport

Verhaal: 10
Plot: 10
Personages: 10
Spanning: 9
Kopen: €15,00

Koop bij bol.com

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “Ik ben pelgrim

  1. Holy. Dit. Moet. Ik. Lezen. Haha, dat kan niet anders na deze recensie + beschrijving. Zou-ie te moeilijk zijn om in het Engels te lezen? (Ik bedoel moeilijk als in: complex).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *