READING CHALLENGE [14/30] : Ik reis alleen (Beste boek sinds tijden!)

ik-reis-alleen

Ik las laatst ‘De Doodsvogel’ van Samuel Bjørk en dat boek vond ik ZO goed, dat ik niet goed begreep hoe ik het eerste deel van die serie gemist kon hebben. Gelukkig zijn de boeken ook apart van elkaar te lezen (je weet slechts een paar kleine dingetjes als je boek twee al gelezen hebt), dus ik wist niet hoe snel ik in boek één – Ik reis alleen – moest beginnen! Spoiler: alwéér zo’n goed boek! Ik heb er een nieuwe favoriete schrijver bij!

Waar gaat Ik reis alleen over?

In Ik reis alleen maak je kennis met de verknipte personages Holger Munch en Mia Krüger. Ik ben gék op verknipte personages, dus daar scoorde het boek al punten. Holger Munch is de leider van het team dat heftige moordzaken onderzoekt. Hij heeft praktisch geen sociaal leven, is al jaren gescheiden (maar kan dat nog steeds niet bevatten) en is gek op zijn kleindochter, Marion, maar heeft nogal een vreemde relatie met zijn dochter, Miriam.

Op het Noorse platteland wordt een meisje met poppenkleren en een bordje om haar nek met ‘Ik reis alleen’ opgeknoopt gevonden in een boom. Het blijkt dat het land geteisterd wordt door een sluwe moordenaar en natuurlijk wordt het team van Munch en Mia op de zaak gezet. Terwijl Munch de moord probeert op te lossen en er ondertussen voor probeert te zorgen dat Mia zichzelf niet van het leven beroofd, wordt het ook een chaos in zijn privé-leven.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het weer een sterk staaltje schrijfwerk. Ik ben gewoon gék op zijn schrijfstijl. Het leest zo heerlijk weg! Echt de perfecte schrijfstijl voor mij. Ik heb me helemaal nérgens aan geërgerd en dat is best een wonder. Dat heb ik maar met een paar schrijvers en daarom bekroon ik Samuel Bjørk hierbij officieel als één van mijn favoriete schrijvers! (Het is maar een select clubje, die favoriete schrijvers van mij, met o.a. Karin Slaughter en Stieg Larsson.) Nou, Samuel, ik hoop dat je er blij mee bent.

Naast de fijne schrijfstijl en de verknipte personages, zit het boek ook gewoon rete-goed in elkaar. Zo ken je de moordenaar al heel lang, maar je hebt geen idee wie het is! Ik tenminste niet. Het verhaal bevat goede technische details (de schrijver weet duidelijk waar hij het over heeft, of hij heeft zich heel goed laten informeren) en is super spannend.

Ik geloof dat mijn betoog wel duidelijk is: als je van goede thrillers houdt, zou ik zéker Ik reis alleen en De Doodsvogel gaan lezen! En nu maar hopen dat deel 3 een beetje snel verschijnt…

Reading challenge 2016: 47% – 14 van de 30 boeken!

♥ Mariek

Koop bij bol.com

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.