IKEA SHOPLOG | Mijn strijd om het rendierkussen

Eergisteren kochten we een mooie, grote plant bij Intratuin, omdat ik bedacht had dat er naast de tv écht een plant moest komen. Geert hielp me mee met uitzoeken en sjouwde het ding de auto in. Hartstikke leuk en helemaal prima. Maar thuis bleek dat ‘ie niet in de pot paste, die we nog over hadden. Héél vervelend, want nu moest er een tripje naar Ikea gepland worden! We besloten maar meteen gisterenavond te gaan en ai, wat kwam ik daar weer leuke dingen tegen! Ik laadde het karretje vol, Geert duwde. Echte liefde.

Aan dit rendierkussen zit een heel avontuur vast. Ik zag ‘m bij de afdeling ‘banken’ op een bank liggen en was meteen verkocht. Wat een ge-wel-dig kussen. Deze moést ik hebben! Geert verklaarde me voor gek (Ik word nu al gek van al die kussens op de bank!), maar ik was niet meer te temmen. Hij moést gewoon mee.

Eenmaal bij de afdeling ‘accessoires’ (beneden), rende ik zo ongeveer door naar de kussens. En wat bleek? Hij was er niet meer. Hij was van de kerstcollectie en die is inmiddels uitverkocht. Geen enkele meer in de voorraad. Shit. Maar… wacht eens even. Er lag er toch één boven! Mocht ik die dan niet meenemen? Ik trok de stoute schoenen aan en na heel wat vragen, mocht ik ‘m meenemen. Mét 50% korting (en dus voor €5), omdat het een showmodel was. OKÉ, ik ben de moeilijkste niet! Huppelend konden we verder.

Volgende item met een verhaal: dit kleedje. Ik vertelde toch laatst dat ik graag een sprei op het bed wilde? Nou, dit kleedje vond ik erg leuk, maar ik twijfelde omdat ‘ie wel €10 kostte en niet helemaal over het bed past. Maar terwijl ik midden in de strijd om het kussen zat, wachtte Geert beneden mét onze kar (want die kan niet mee naar boven).

Drie keer raden wie er naast Geert stond toen ik als een razende malloot (want: nog maar 30 minuten tot sluitingstijd!) weer dwars door alle spullen door naar beneden rende? Mijn lieve vriendinnetje Amy! Nog drie keer raden wat ze in haar handen had? Twéé van die dekentjes! Eén in het grijs voor haarzelf en één in het blauw voor een vriendin. Toen kon ik natuurlijk niet uitblijven.

Ik stormde de Ikea weer door, terug naar het dekentje. (Echt, ik heb die hele Ikea 3 keer gezien.) In de bak lag nog één rood dekentje. Meant to be. Staat best leuk, zo half over het bed, toch? En anders kan ‘ie altijd nog op de bank, naast de 33 kussens.

Toen we op zoek waren naar een geschikte bloempot, kwam ik dit (middelste) schattige plantje nog tegen voor €1. Die moest natuurlijk ook mee.

Onze oude deurmat was te dik om binnen in huis te leggen (dan kan de deur niet meer open) en dus lag ‘ie buiten. Maar dat vond ‘ie niet zo fijn. Naast het feit dat het ding inmiddels uit elkaar viel van ellende, bleef hij ook niet héél lang nat. Met als resultaat dat je áltijd met natte voeten naar binnen ging, óók als ze buiten nog droog waren. Niet handig. Dit kleedje kostte in een lichtblauwe kleur maar €0,40, maar dat was niet zo mooi bij de rest van ons huis (en de gang is natuurlijk héél belangrijk) en dus namen we ‘m in het rood mee, voor €3. Ach, geld moet rollen, zullen we maar zeggen.

En daar was dan eindelijk een mooie, gróte witte bloempot. Het kreng kostte maar liefst €13 (waarom zijn bloempotten zo duur?!), maar ja, die plant moet toch ergens in. Vinden jullie ‘m ook niet super cool? De plant bedoel ik. Het is een Maya Tree en ik voel me al helemaal alsof ik op vakantie ben. Oh, en de pot is zó groot dat ik aan de overgebleven halve zak potgrond niet genoeg had en dus moeten we nu óók nog potgrond halen. Je ziet het op de foto niet, maar de plant zwemt zo ongeveer in de pot. Jemig, wat een leven heb ik, hè? Kan er wel een soapserie van gaan maken.

O, en ik kocht ook nog een weckpot, voor de verzameling (de macaroni had nog geen eigen pot en ze wilden wel héél graag een eigen pot, zeiden ze) en twee trechters, maar die waren niet zo fotogeniek.

Komen jullie ook graag bij Ikea?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

30 thoughts on “IKEA SHOPLOG | Mijn strijd om het rendierkussen

  1. Hahaha, ik stormde zo voorbij jullie! En toen dacht ik: wacht, hier ben ik nog niet geweest XD

 1. Hilarisch 😀 Ik moet ook nog steeds naar de IKEA, plant + pot voor vriendlief halen. Naja, hij mag mee en zelf uitzoeken. Vind 13 euro nog meevallen voor een pot, je hebt hem als het goed is vrij lang dus dan valt het wel weer mee 🙂

 2. Haha leuk! Wat een mooi huis heb jij, met die rode details. Ik kom bijna nooit bij de Ikea, deels omdat mijn ouders geen auto hebben om die spullen in de vervoeren, en deels omdat hij in Groningen aan de andere kant van de stad zit. Misschien toch een keer doen!

 3. Ikea is top! Ik neem ook altijd van alles mee als ik daar ben haha! Ze hebben echt veel aan mensen zoals wij 😉 Toffe dingen heb je gekocht! Dat rendierkussen is echt gaaf!

 4. Haha ik heb NU alweer zin om naar de IKEA te gaan, jammer dat t niet meer bij ons om de hoek is, alhoewel.. misschien maar goed ook!
  Heb wel nog een card liggen van 100 euro dus toch binnenkort maar eens een bezoekje brengen dan.. vooral nu ik jouw blog heb gelezen 😉

 5. haha ik moest zo lachen om dit Ikea verhaal, want het is zo herkenbaar allemaal….ik ren daar ook altijd als een kippie zonder kop rond, want dat zien ik nog dit, of nog dat….of? dat is ook wel leuk!…en mijn man zucht en steunt dan maar een beetje…en beloofd mij om dan echt noooooooit meer mee te gaan!

  groetjes petra

 6. Arme Geert ;). Die mannen hebben het toch zwaar te voortduren met ons, maar stiekem vinden ze ons vrouwennest toch wel mooi! Leuke dingen heb je gekocht en die plant. omg, prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.