INSPIRATIE | De jongens van Lieve Bertha

Jongens, ik heb nu toch iets heerlijks ontdekt. Misschien kennen jullie ze allang hoor, en denken jullie nu allemaal: Ehh… Marieke… steen? Maar dat kan me lekker niks schelen, want er zijn vast ook héél veel lezers die de twee heren van Lieve Bertha niét kennen. En ja, dan moet je ze dus wel léren kennen, want ze zijn echt geweldig. Ik lach me kapot!

Wie zijn de heren van Lieve Bertha?
Koen Brouwer (22) en Rens Polman (22) zijn twee vrienden, die besloten dingen anders en zélf te doen en daarmee Nederland te veroveren. Na de middelbare school gingen ze daarom niet studeren, maar wél vol voor hun droom (en er was geen plan B). Op 31 maart 2011 werd Lieve Bertha geboren. De heren maken allereerst muziek. Nederpop met een vleugje kleinkunst. Omdat ze graag overal de controle over hebben, doen ze alles zelf. Productie, management, de heren draaien hun handen er niet voor om.

Filmpjes met gekke dromen
Daarnaast maken ze filmpjes waarmee ze – volgens eigen zeggen – hun visie op het leven propageren: “Kijk buiten de normale kaders en durf je dromen na te jagen.” In de filmpjes doen ze dingen die veel mensen wel zouden wíllen doen, maar niet durven of proberen. Zo slapen ze in de etalage van een beddenzaak en gaan ze met een oranje limousine naar de kinderboerderij, samen met twee wildvreemden. Hun filmpjes zijn ook te zien op BNN 101tv.

Waarom ze Lieve Bertha heten? In de kringloop kwamen ze een leuk schilderij tegen van een vrouw, die ze Bertha doopten. Inmiddels hangt ze boven de schouw.

Dat zeg ik: briljant!

Ik ben inmiddels helemaal verliefd op de twee. Wat wil je ook? Het onderwerp past perfect bij mijn blog! Ik lach me een ongeluk om de filmpjes en heb gisteren uren zitten kijken. In deze blog deel ik 3 van mijn favoriete afleveringen.

Op zoek naar de liefde in Amsterdam

In deze aflevering gaan de heren op zoek naar de liefde. De één trouwt met een vreemd meisje en de ander plukt er één van de straat om in een donker steegje de Titanic te gaan kijken. Vervolgens koken de heren bij een wildvreemde mevrouw op een woonboot en slapen doen ze in de etalage van een beddenwinkel. BRILJANT!

Doorbreekt de sleur in Utrecht

De heren doorbreken in deze aflevering de sleur in Utrecht door willekeurige mensen in een limousine mee te nemen naar de kinderboerderij.

Kende jij de heren al? Je kunt ze volgen op hun website en op Youtube!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “INSPIRATIE | De jongens van Lieve Bertha

  1. Waaahahaha neeee, ik kende ze ook nog niet!!! Ik lig in bed, net wakker, laptop op schoot, even lezen dacht ik. Lach me kapot! Mooi begin van het weekend, Marieke! ThanX!

  2. Ik heb ze een half jaar geleden in de kroeg gezien! Toen speelden ze een akoestisch optreden, echt heerlijk! Die filmpjes zijn ook echt hilarisch, die betrokken ze dan ook continue bij hun optreden(:
    Dus Marieke, je hebt onder een steen gelegen, shame on you;) ghehe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.