INTERIEUR | Mijn oude speelgoedkist

speelgoedkist

Mijn opa is zijn schuur (en huis) aan het opruimen en vroeg of Geert en ik eens wilden kijken of wij niet ergens iets aan hebben. Afgelopen zondag vierden we zijn verjaardag en daarom keken we meteen even in de schuur. We laadden onze auto vol met oud hout, een moestuinbak, een oude gereedschapskist voor Geert en een prachtige, echt zinken emmer die nog van mijn overgrootmoeder is geweest. Maar wat ook meteen mijn oog trok, was het blauwe kistje achterin.

speelgoedkist

speelgoedkist

Ik ben namelijk gek op oude fruitkistjes en deze had ook nog zo’n geweldige kleur, die precies bij onze nieuwe woonkamer past. Er lag wat oud gereedschap in, maar ook het kistje had opa niet meer nodig. ‘Dan wil ik ‘m wel graag hebben!’ zei ik opgewonden. Ik wist meteen waar ‘ie zou komen te staan!

speelgoedkist

speelgoedkist

Wat bleek nou? De kist heeft m’n moeder vroeger gebruikt in haar kleuterklas en later is het gewoon mijn eigen speelgoedkist geweest! Hoe bijzonder is dat?! Eenmaal thuis dook ik meteen in de fotoboeken (die m’n moeder me toevallig de week ervoor had meegegeven) en al snel vond ik deze super schattige foto. Kijk! De kist! In volle glorie!

Stiekem vind ik hem nu – nu de verf afbladdert – nog veel mooier dan toen. Maar ik vind het dus geweldig dat ik mijn eigen, oude speelgoedkist in huis heb. Onze jungle plant staat erop te pronken. Ernaast staat een handgemaakt bakje uit Roemenië. Lieve speelgoedkist, je bent weer terug bij je oude eigenaar. De komende jaren mag je hier je pensioen uitzitten, want ik doe je nooit meer weg! (Tenzij je het natuurlijk volhoudt tot mijn eigen kinderen uit huis gaan. Hoe cool zou dat zijn?!)

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

18 thoughts on “INTERIEUR | Mijn oude speelgoedkist

  1. Zo zullen er bij mij ook weer herinneringen boven water gaan komen als ik morgen het huis van mijn moeder ga leeghalen, omdat het verhuurd gaat worden.

  2. Gaaf geworden met die plant erop, wie had dat toch ooit gedacht 🙂 En, ook al een plekkie voor de emmer gevonden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.