INTERIEUR | Planten in huis

Ik heb absoluut geen groene vingers en begreep nooit waarom mijn moeder het liefste de hele dag in de tuin rommelt. Toen ik samen ging wonen met Geert hadden we een paar verdwaalde planten die telkens dood gingen. Later ontdekte ik de kruidenplantjes en die vond ik léuk! Helaas werden ze laatst voor onze voordeur weggejat. Detail.

Bijna een jaar geleden verhuisden we naar ons huidige huis en stiekem zijn er steeds meer planten naar binnen geslopen. Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik het heel ongezellig vind zonder planten. En omdat wij gek zijn op reizen, kochten we laatst een vakantieplant. (Een palmboomachtig iets.) Staat super leuk en hoeft niet al te vaak water te hebben. Perfectos!

Een paar weken geleden vierde ik mijn verjaardag voor vrienden en zij namen o.a. een plantje én nieuwe kruiden- en groentenzaadjes mee. Van Ferdi en Nicole kreeg ik zo’n ge-wel-dige plantenkas, die al eeuwen op mijn wishlist stond. Ik ben de koning te rijk met al mijn plantjes! Sommige beginnen langzaam uit te komen. Jongens… misschien begin ik wel een moestuin! Lijkt me enig.

O god. Ik begin steeds meer op mijn moeder te lijken.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

 

19 thoughts on “INTERIEUR | Planten in huis

 1. Die plant die jullie bij die rode kandelaarsjes hebben staan, die hebben wij ook. En die is niet kapot te krijgen, hele fijne plant!

 2. Wij hebben ook wel wat planten in huis. Hier geen groene vingers, maar af en toe een paar nieuwe planten komen hier wel in huis. En die doen het ook wel heel lang eigenlijk haha. Ach en af en toe een bosje bloemen die het huis opfleuren en een week staan is natuurlijk ook gezellig.

 3. Bij ons gaan nog steeds alle planten dood.. Doe zoooo mijn best maar krijg t niet voor elkaar.
  Alleen de palm leeft nog maar hoe hij dat voor elkaar krijgt snap ik niet 😛
  Ook kruidenplantjes gaan altijd door bij mij 🙁

 4. Die laatste foto! Mayaplant? Wij hebben ‘m ook, maar hij hangt slap en de bladeren zijn heel licht geworden. Ik denk…. ik vrees…. dood? 🙁

  1. Jaaaa! Klopt! Staat ie misschien met zn blaadjes ergens tegenaan? Want dat vind ie niet leuk, zei mijn moeder, de plantenkenner.

 5. Leuk hè, zo’n kruidenkastje! Heb ik ook. Vind het altijd zo leuk als ze gaan groeien! Van niets, naar iets. De palm bij ons thuis heeft het niet overleefd helaas, teveel water vrees ik :S

 6. Volgens mij is er niets mis mee, als je op je moeder gaat lijken..
  Tenslotte heeft ze jou ook geholpen met zijn wie je bent…

 7. Super leuk om te zien! Ik faal een beetje volgens mij, want helaas groeien ze bij mij nog niet. Te weinig zon denk ik haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.