5 health vragen aan… Jelmer de Boer

Ik ben absoluut geen health expert (verre van dat), maar blog wel graag over mijn hobbelige weg naar een gezonder leven. Het nieuwe Bye Bye Buikje 2.0 leek me de uitgewezen kans om wat échte experts aan de tand te voelen over hun eetdagboek, sportregime en… de stomste health trend van dit moment.

Deze week: Jelmer de Boer, a.k.a. @geentroep. Het lijkt alsof de complete blogwereld Jelmer de afgelopen weken ineens ontdekt heeft, want de jongeman komt óveral voorbij met zijn gevatte, hilarische bijschriften, blogs en boeken. Op Instagram is hij dan ook mateloos populair. Tijd om hem aan de tand te voelen!

jelmer de boer

Algemeen

Naam: Jelmer de Boer
Leeftijd: 28
Blog: www.jelmerdeboer.nl
Favoriete sport: Zaalvoetbal
Favoriete health blogger: Guy Droog
Favoriete recept: geen

Wanneer ben jij met gezond eten in aanraking gekomen?

Ik hou niet van de term ‘gezond’. Dat is voor iedereen anders. Maar dat eten voor een groot deel bepaalt hoe je er uitziet en hoe je je voelt, weet ik al van jongs af aan.

jelmer de boer

Hoe ziet jouw eetdagboek eruit?

Haha, mooie vraag. Ik begeleid mensen op dit gebied en vraag nooit om een doorsnee dag omdat dat niets zegt over de werkelijkheid. Een gemiddelde is waar mogelijk nog veel irrelevanter. Van een gemiddelde is nooit sprake want er wordt altijd een ideaal geschetst. In plaats van vragen naar een dag of gemiddelde vraag ik om een week lang alles bij te houden.

jelmer de boer

Wat is jouw sportregime?

Ik sport 4x per week om 7:00 uur ’s ochtends een uur. Ik doe Crossfit bij Reebok Crossfit 020. Daarnaast ga ik nog eenmaal per week naar HealthCity Premium om bepaalde technieken te oefenen. Af en toe loop ik hard, maar dat is eerder een uitzondering dan regel.

jelmer de boer

Wat is de stomste health-trend van dit moment?

Detoxen, paleo, glutenvrij eten, suikervrij eten, lactosevrij eten, vegetarisme, oil pulling en natuurlijk water met citroensap drinken (vanwege eventuele gezondheidsclaims).

Wat is jouw beste health tip?

Eet niet zoveel.

© Foto’s door Joyce Bongers

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

5 thoughts on “5 health vragen aan… Jelmer de Boer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.