COLUMN | Je zal het maar… kijken

Ik keek nooit tv. Ik keek (en kijk) Scandinavische series als The KillingThe Bridge en Borgen. Omdat er geweldig in geacteerd wordt, er een goed verhaal in zit en er schitterende beelden in voorkomen. Terwijl ik overal verschrikkelijke series als Oh Oh Cherso en Dancing with the stars voorbij zag komen, nestelde ik me op de bank met een nieuwe Sherlock. Ik kon maar niet begrijpen waarom iedereen maar X factor bleef kijken, maar… *ik durf het bijna niet te zeggen* tijden zijn veranderd. Ik heb een nieuwe verslaving ontwikkeld. Ik kijk… flut series.

Het begon allemaal…

Het begon allemaal met het feit dat ik in mijn lunchpauze iets anders wilde doen dan doelloos op internet surfen. Ik zit namelijk al hele dagen achter de computer, dus ik kon wel wat ontspannends gebruiken. Toen ik een keer Ik vertrek voorbij zag komen, begon ik dat te kijken. Twee seizoenen later had ik zin in iets nieuws. Ik keek een héleboel afleveringen van Je zal het maar zijn, Je zal het maar hebben en Try before you die maar toen ik ook daar de leukste wel van gezien had, werd het pas echt erg.

Het intrigéért me

Op de één of andere manier kwam ik bij Jouw vrouw, mijn vrouw VIPS terecht. En oh, wat is dat een ver-schrik-ke-lijke serie. Elke aflevering zat ik weer tenenkrommend achter mijn bureau, omdat de vrouwen altijd smetvrees hebben en de mannen nooit iets uitvoeren. Of andersom. Elk cliché en elk bijzonder gezin werd erbij gehaald. En het ergste waren nog de F-BN’ers die erin meespelen. (Want ja, ik vrees dat er een hoop gespeeld wordt.) Geert ergerde zich groen en geel. Ik ook. Maar ik ervoer ook iets anders. Iets bijzonders. Iets ontspannends. Iets van ‘jemig, wat een verschrikkelijke droplul!’. Het intrigeert me. IK BLIJF MAAR KIJKEN.

Jurylid spelen

Als we een avond vrij hebben, kijk ik graag twee afleveringen van Glee, wat overigens niet echt meetelt onder de flutseries. Op een vrije vrijdag kijken we The Voice (Zie je? Ik kort het zelfs al af!) en als we zaterdag thuis zijn, staat Holland’s got talent op. En vervolgens ergeren we ons groen en geel aan juryleden die lovend zijn over super vals zingende kandidaten en schreeuwen we dingen als ‘SERIEUS?!’ naar de tv.

Geen hoop 

Die stomme programmamakers hebben ook mij in de greep. Waar stopt deze terreur? Nou. Ook dáár heb ik toevallig een antwoord op. Er is ECHT geen hoop meer voor je als je Thuis voor de buis durft te kijken. Een tv-programma over – wait for it – mensen die tv kijken. Nee, maar écht. Ik begrijp niet dat dat format serieus door de keuring is gekomen. Na de tweede aflevering kwamen er dan ook berichten voorbij over instortende kijkcijfers. Logisch. Ja, Nederland is verslaafd aan slechte series. Maar echt. Er zijn grenzen.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

9 thoughts on “COLUMN | Je zal het maar… kijken

  1. Hmm ik kijk nooit tv, en ik denk dat ik die series toch saai vind haha. Heeeeel af en toe als ik me doodverveel kijk ik er via internet eentje terug, maar na 1tje heb ik het wel weer gehad voor een paar maanden haha! Ik kijk meestal alleen series en films via Netfilx 🙂

    1. Netflix is wel echt handig, of niet? Iedereen heeft het! Maar wij hebben hier geen digitale tv……. -_-“

  2. Haha! Ik kijk zelf eigenlijk nauwelijks tv, maar afgelopen seizoen begon ik uit verveling aan Holland’s Next Topmodel en sindsdien heb ik daar elke week een uur aan verspild.. Gelukkig is het nu afgelopen! 😉

  3. Hahaha, het is wel herkenbaar! Ik haat er ook op, maar soms is het fijn om even iets te kijken zonder veel na te denken of echt te moeten volgen.

  4. Wij kijken ook niet veel tv, maar sommige programma’s volg ik wel of kijken we terug. Ik vertrek, Boer zoekt vrouw en dokter Tinus zijn lekker korte programma’s waarbij je niet hoeft te denken en een uurtje kunt ontspannen. En binnenkort Ik hou van Holland weer, lekker luchtig en om te lachen. Al die moord- en vechtfilms zijn niks voor mij, dan zit ik liever met een boekje in ’n hoekje…de werkelijkheid is al slecht genoeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.