JONGENS | Ik wil sneeuw.

november 2010

Jongens. Even serieus. Het is potverdorie januari. JANUARI. Er hoort hier sneeuw te liggen tot aan je oren. De kinderen in mijn stageklas horen door de klas te stuiteren omdat ze buiten sneeuwvlokjes zien en ik hoor mijn rekenlessen te verplaatsen naar buiten: “Meet jij maar eens hoe hoog de sneeuw vandaag is.” Maar, nee, hoor. In Amerika is het -50 en ligt er sneeuw tot boven je pet, maar in Nederland schijnt de zon. De muggen vliegen nog vrolijk langs je hoofd en als we niet uitkijken staan de krokussen over een week al in bloei. Het lijkt wel lénte!

Ik weet zeker dat velen van jullie nu gaan zeggen dat ik niet moet zeuren. Dat jullie blij zijn dat er zonnenstraaltjes op jullie wangen schijnen. Ik mag dan misschien raar zijn, maar IK WIL SNEEUW. Ik wil mijn pleinwacht lopen op mijn te hippe, roze moonboots met bontrandje. Ik wil mijn warme wanten weer aan. Mijn nieuwe okergele haarband om. Ik wil schaatsen op natuurijs, want ik heb eigen schaatsen, maar ik gebruik ze bijna nooit.

Ik wil warme chocolademelk, kachels en dekentjes. En dan ’s avonds bibberend tegen je vriendje of vriendinnetje aankruipen. (Of niet.) Ik wil mooie winterfoto’s maken. Ik wil de vogels voeren. We hebben inmiddels een enorme collectie vetbollen en er hangt er nog geen één in de tuin. Niet echt eco-verantwoord nu de vogels nog met twee vingers in hun snavel wormpjes uit de grond kunnen plukken. Ik wil revanche omdat het op mijn verjaardag geen witte Kerst was.

Jongens. Ik wil gewoon sneeuw.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

28 thoughts on “JONGENS | Ik wil sneeuw.

 1. Er is 1 reden dat ik sneeuw wil: mijn pup fotograferen in de sneeuw 🙂

  Voor de rest vind ik het enorm mooi, maar oh zo onpraktisch. NS van de leg en met de fiets naar het station is niet veilig, dus dat wordt lang lopen. En het is zo kouhoud!

 2. Don’t jinx it!
  No snow is awesome! XD

  Ik haaaaat sneeuw :O En ik heb geen hippe moonboots of wanten (misschien haat ik het daarom wel ;)).
  Het mag wel sneeuwen wanneer ik de 23e naar Lanzarote vertrek, en dan weer weg zijn op de 30e. Eerlijke deal?

 3. Ik hou niet echt van sneeuw, maar het mag van mij nu wel even echt winter worden. Beter dan dat het dadelijk maart is en ik de deur niet uit kan.

 4. En ik ben juist zoooo blij dat het er (nog) niet is 🙂 Ik vind het altijd vervelend om in de sneeuw te moeten rijden, dus van mij mag het voorlopig nog wel weg blijven!

 5. hihi, het gras is altijd groener gevalletje. Ik wil wel even sneeuw, maar niet te lang. Na 3 dagen vind ik het al wel weer genoeg geweest. Maar een beetje echte winter mag van mij wel even. Niet te lang. En met veel zon graag.

 6. Ik doe elke avond de sneeuwdans, maar het wil niet helpen 🙁 Trouwens die leuke laarzen én je schaatsen liggen hier op zolder, misschien handig om de laarzen mee te nemen voordat je over twee weken 🙂 op je schoenen in de witte sneeuwbergen loopt. Ik hoor net het journaal over de toestanden in Amerika, dat is het andere uiterste…

 7. Marieke, wil je dat alsjeblieft niet zeggen!
  rotsNEEEEuw..
  Ik ben blij dat er nog geen sneeuw ligt, wordt de overgang zaterdag niet zo grooot(:
  Maar ik wil ook schJAAAtsen;)
  haha, Nederlander hé..
  xx

 8. Ondanks de mooie winterse plaatjes ben ik erg blij hoe de winter tot nu toe verloopt! Het bezorgt me anders maar een hoop overlast (gladde wegen, vertraging, ijzel, bevroren leidingen etc…) dus nee, laat die lente maar lekker vroeg komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.