JOUW ZOMER: Aafke gaat stage lopen in het ziekenhuis waar Shakira is bevallen!

Aafke

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Aafke (19) zit in het derde jaar van MBO verpleegkunde en gaat in september wel een heel bijzondere stage lopen: ze gaat naar Barcelona!

“Van eind september tot begin januari loop ik stage in een van de beste privé klinieken van Barcelona, het Teknon ziekenhuis (waar onder andere Shakira is bevallen!). Samen met mijn klasgenootje kom ik te werken op de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde.

Ik wilde heel graag stage lopen in het buitenland. Ik wist nog niet in welk land, maar wilde wel binnen Europa blijven, omdat je dan een vergoeding krijgt van de Leonardo Stichting. Een leraar vertelde me over een informatiemiddag op school. Daar werd een presentatie gegeven door Barcelona-students, een bemiddelingsbureau tussen school en stage. Zij houden gedurende je periode in Spanje contact met je, wat ik een fijn idee vind, omdat je dan ergens naartoe kunt gaan, mocht er iets gebeuren. Mijn klasgenootje werd ook enthousiast en samen zijn we naar onze leraar gegaan. Toen was de keuze snel gemaakt.

GaudiDe gebouwen van Gaudi

We lopen vier dagen in de week stage en zijn ieder weekend vrij. Onze lerares Spaans is al erg enthousiast en heeft ons heel veel tips gegeven. Zo willen we gebouwen van Gaudi gaan bekijken, gaan we naar het stadion van Barcelona en willen we een autootje gaan huren. Daarbij zitten we vlakbij de metro, dus we kunnen zo weg als we willen. En natuurlijk gaan we ook een keer stappen!

Mijn tip voor iedereen die ook op buitenlandstage wil? Ga! Juist als je twijfelt! Zorg ervoor dat je alles goed geregeld hebt, zowel met school als je stage, de taal en je begroting. Ik verwacht dat het een leerzame periode wordt; niet alleen in het ziekenhuis, maar ook daar omheen. Het wordt de eerste keer dat ik langer dan twee weken van huis ben en ik moet dus echt op mijn eigen benen staan en zelfstandig worden. Toch zie ik er niet tegenop. Ik verwacht wel dat we ’tegenslagen’ gaan krijgen, maar dat heb je thuis ook weleens. En wat is nu vier maanden?

Naast Barcelona staat er nog meer op mijn Bucket List: ik wil graag mijn verpleegkunde diploma binnenslepen, vloeiend Spaans kunnen spreken (wat hopelijk in januari geen probleem meer is!), bloeddonor worden (je hebt me aan het denken gezet), mooie verre reizen maken, met een luchtballon varen, een zomer lang festivals afstruinen, onder de sterren slapen en een heleboel fotoalbums maken. Dat laatste moet ook wel goed komen; over een halfjaar heb ik in ieder geval genoeg foto’s om het eerste album vol te krijgen!”

Follow my blog with Bloglovin

Foto Gaudi: Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.