JOUW ZOMER | Anouk maakt een rondreis door Australië

Ook ik ben geschokt door het verschrikkelijke nieuws over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Deze mensen mochten hun droom niet verwezenlijken… Mijn medeleven gaat uit naar de families, vrienden en nabestaanden. Ik wens hun alle kracht toe om dit grote verlies te verwerken. 

______________________________________________________________________________

 De plannen van Anouk

Anouk (15) woont in Amsterdam en zit in het derde jaar van het gymnasium. Deze zomer gaat ze – samen met haar ouders en broertje – rondreizen in Australië, waar ze op haar blog verslag over uitbrengt.

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Ik ga deze zomer met mijn ouders en broertje rondreizen in Australië. We gaan vijf en een halve week weg en trekken van plek naar plek. We gaan dus héél veel zien en – wat het nog leuker maakt – ik ga over alles bloggen. Toen ik een paar jaar geleden blogde over onze reis naar Amerika, merkte ik hoe leuk ik dat vond. Niet alleen omdat mensen meeleven met wat je doet, maar ook omdat je zelf beter kunt verwerken wat je allemaal doet en ziet.

Hoe heb je je voorbereid?

Haha, dat is een goeie! Niet heel goed eigenlijk. Dat wil zeggen, ik weet wel wat we allemaal gaan doen en ik heb ook best wel wat over het land gelezen, maar mijn moeder heeft de hele reis gepland. Ze heeft van dag tot dag uitgestippeld wat het programma is, super relaxt!

Wat staat er precies op de planning?

We beginnen in Sydney en gaan verder richting Melbourne. Vanaf daar vliegen we naar het midden om “The Rock” te zien (een hele grote, rode rots). Dan vliegen we verder naar Cairns, waar we midden in het regenwoud zullen overnachten en dan trekken we nog tien dagen verder met een camper.

Barcelona

Waar heb je het meeste zin in?

Ik heb overal wel zin in eigenlijk! Maar goed, als ik dan toch moet kiezen, lijken de overnachtingen in de hutjes in het oerwoud me het leukst. Klinkt overigens avontuurlijker dan het is, want het zijn gewoon superluxe hutjes. Maar wel midden in het oerwoud dus. Het lijkt me super gaaf om vanuit je eigen hutje alle planten en bijzondere vogels goed te kunnen zien. En we gaan knuffelen met koala’s, ook een puntje van mijn Bucket-List dat ik straks kan afvinken!

Waar zie je tegenop?

Ik zie best wel op tegen de vliegreis. In Australië ben je namelijk niet een-twee-drie, we zullen toch nog zeker een ruime twintig uur in het vliegtuig doorbrengen. En dan reken ik de overstap nog niet eens mee. Maar ach, met genoeg films moet dat lukken!

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

Zoveel! Dit is de tweede keer dat ik buiten Europa ga, dus er valt nog genoeg te ontdekken. Ik wil heel graag naar China, omdat dat me zo’n andere wereld lijkt, maar ik wil ook Afrika ontdekken. Costa Rica lijkt me ook heel gaaf om naar toe te gaan en dichter bij huis trekt Scandinavië me erg. O, en Istanbul en Moskou zou ik ook graag willen zien.

Amerika, LA, Venice Beach

Wat staat er nog meer op jouw Bucket List?

Standaard ‘Bucket List’-punten als parachutespringen en bungeejumpen. Maar ik wil ook heel graag meedoen aan een hardloopwedstrijd, een boek uitgeven, Spaans leren en mijn hondenfobie overwinnen(maar daar ben ik al mee bezig!). En ik ga, als alles goed gaat, in 2015-2016 een jaar highschool doen in Amerika, iets waar ik al jaren van droom!

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen waar willen maken?

Gewoon doen! Sommige dromen, zoals grote reizen, kun je natuurlijk niet altijd doen, omdat je er misschien het geld of de tijd niet voor hebt, maar aan kleinere dromen kun je altijd werken. En daarnaast moet je ook gewoon een beetje schijt hebben de rest van de wereld. Ik weet dat dat moeilijk is en ik kan dat ook niet altijd, maar probeer het in ieder geval. Als er op jouw Bucket List staat dat je graag een keer wilt dansen en springen in de regen, doe het dan gewoon! Wat maakt het dan uit wat mensen van je vinden? Je ziet ze toch nooit meer en waarschijnlijk vinden ze het alleen maar heel erg leuk dat jij zo’n leuke en spontane actie doet!

Live your dreams, doe wat je leuk vindt!

Goed bezig, Anouk! Voor iemand van 15 weet je al heel goed wat je wilt en heb je al veel gezien. Heel veel plezier in Australië! Ik ben benieuwd naar de verhalen op je blog.

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts on “JOUW ZOMER | Anouk maakt een rondreis door Australië

  1. Een reis waar ik van droom, wat lijkt Australië me bizar mooi en prachtig! Leuk om te lezen dat Anouk zoveel moois ziet met haar ouders. Heel bijzonder en waardevol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.